ΑΕΛ

Κυπαρίσσης: "Θέλουμε παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα"

Κυπαρίσσης: "Θέλουμε παίκτες με ταλέντο και προσωπικότητα"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός διευθυντής της Λάρισας, Θωμάς Κυπαρίσσης φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 όπου μίλησε για τους "βυσσινί" και τους στόχους του στη Football League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν:« Η Λάρισα είναι ένα μεγάλο κλαμπ, με ιστορία και αυτό προσφέρει μεγάλο κίνητρο στους παίκτες για να αγωνιστούν στην ομάδα. Εμείς κοιτάμε οι παίκτες που θα έρθουν να πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπορούν να αγωνιστούν στην ομάδα και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες».

Για το πρωτάθλημα της Football League:« Ποτέ δεν κοιτάω τί κάνουν οι άλλες ομάδες. Με ενδιαφέρει να φτιάξουμε εμίς μία καλή ομάδα και αυτός είναι ο στόχος και του κ. Κούγια. Δεν θα έρθουν παιδιά με ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά ψάχνουμε παίκτες με ταλέντο που θα είναι και καλοί χαρακτήρες. Η πίεση στη Λάρισα είναι πολύ μεγάλη, καθώς ο κόσμος και η ιστορία του συλλόγου δημιουργούν μεγάλες απαιτήσεις. Έχουμε βρει κάποιους παίκτες, ενώ κάποιες άλλες περιπτώσεις τις… παλεύουμε. Τρέχουμε με το χρόνο, αλλά σε γενικές γραμμές τα πάμε καλά και είμαστε ευχαριστημένοι».

Για το αν θα αγωνιστεί η ομάδα τη νέα σεζόν στο AEL FC Arena:« Αυτό το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο κ. Κούγιας. Η ομάδα θέλει να αγωνιστεί σε αυτό γήπεδο, αλλά είναι καθαρά θέμα του ιδιοκτήτη».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου:« Πάντοτε υπήρχε πίεση στη Λάρισα, όπως και το έντονο στοιχείο του τοπικισμού. Τα προηγούμενα δύο έτη υπήρχε διαμάχη του ιδιοκτήτη με τους οργανωμένους. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μία συνάντηση με τους οργανωμένους, αλλά το μήνυμά μου το έχω δώσει, είναι σαφές και είναι ότι οι διαμάχες κάνουν κακό στην ομάδα και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Όταν η ομάδα είναι ενωμένη, όλα πηγαίνουν καλά».

Για τους στόχους της ομάδας:« Πρωτίστως να φτιάξουμε καλή ομάδα και είναι ξεκάθαρο ότι πάνω σε αυτό κινούμαστε. Το τεχνικό επιτελείο είναι ευχαριστημένο, ενώ θα δοθεί και μεγάλο βάρος και στα παιδιά από τη δεύτερη ομάδα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε ότι καλό υπάρχει στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές. Οι περισσότερες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας έχουν στόχο να κάνουν πρωταθλητισμό. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος και οι βάσεις που έχουμε είναι πολύ καλές».

Για το γεγονός ότι ακόμα δεν ξέρουμε τη σύνθεση της Football League:« Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτά τα πράγματα. Στην Ελλάδα όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα και δε θέλω να μιλήσω προτού βγει το τελικό πόρισμα. Εδώ υπάρχουν ομάδες που κάνουν προετοιμασία και δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο. Αυτή η γραφειοκρατία πρέπει να σταματήσει, τόσο για τους ποδοσφαιριστές που ζουν από το άθλημα, όσο και για τους ιδιοκτήτες που δεν ξέρουν τι έσοδα θα έχουν και δεν μπορούν να φτιάξουντον προϋπολογισμό τους. Το σίγουρο είναι ότι δε θα ήθελα να ήμουν στη θέση τους».

Για το λείπει από την Α.Ε.Λ.:« Και πέρσι η ομάδα είχε καλό ρόστερ, αλλά ανασταλτικός παράγοντας ήταν η σχέση με τον κόσμο. Δεν υπήρχε ηηρεμία και δεν υπήρξε κάποια ενωτική κίνηση από όλους τους φορείς, με συνέπεια να υπάρχουν κακοί χειρισμοί και επικοινωνιακά λάθη που έκαναν την σχέση της ομάδας με τον κόσμο χειρότερη. Όση προσπάθεια κι αν έκαναν οι παίκτες στον δεύτερο γύρο, ο σύλλογος δεν μπορούσε να πάει καλύτερα».

Για το αν περιμένουμε κάποια «μεγάλη» μεταγραφή για την ομάδα:« Δεν είμαι αυτής της πολιτικής. Θέλω οι παίκτες που θα έρθουν να προσαρμοστούν άμεσα στην ομάδα και τις απαιτήσεις της και να έχουν έντονη προσωπικότητα, διότι μόνο με νεαρούς παίκτες δεν μπορείς να πετύχεις το κάτι παραπάνω. Θέλουμε παίκτες με χαρακτήρα και θα το καταλάβετε και εσείς μόλις ανακοινωθούν οι μεταγραφές μας».

Ακούστε και διαβάστε τις δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Λάρισας, Θωμά Κυπαρίσση στον Sport24 Radio. http://www.sport24radio.gr/blog/theloume-pektes-me-talento-prosopikotita-ke-kalo-charaktira/

Posted by SPORT 24 Radio on Sunday, July 19, 2015
TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ