ΑΕΛ

Κούγιας: "Ποτέ σε εγκληματικές οργανώσεις με μένα η ΑΕΛ"

Κούγιας: "Ποτέ σε εγκληματικές οργανώσεις με μένα η ΑΕΛ"
Κούγιας INTIME SPORTS

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία της ομάδας και αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις του. Πολλές καταγγελίες από τον μεγαλομέτοχο των "βυσσινί".

Για πολλά θέματα μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (22/2). Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΑΕΛ, κράτησε τον Ναγιάρ με δική του απόφαση, ενώ έκανε πολλές καταγγελίες για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, εξέφρασε την βεβαιότητά του πως η ομάδα του θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση και να ανέβει στη Super League.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

"Να ζητήσω συγγνώμη γι' αυτό που συνέβη χθες. Αποκλειστικά υπαίτιος είμαι εγώ. Εγώ πρέπει να προστατέψω την ομάδα. Εγώ πρέπει να κάνω τις επιλογές των προπονητών και να επιλέξουμε τους σωστούς παίκτες. Το γεγονός πως η πρωτοπόρος ηττήθηκε από τους ουραγούς έχει σαν αποκλειστική αιτία συμπεριφορές αλλά κυρίως απατέωνων διαιτητών που δεν σεβάστηκαν το πρόεδρο, τους προπονητές, τους παίκτες αλλά κυρίως τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για να στραφούν τα βλέμματα αυτών που κάνουν κουμάντο, αυτών που στήνουν τους διαιτητές, τους παρατηρητές, αυτούς που με σχέδιο ευνοούν άλλες ομάδες όπως η Κέρκυρα, ο Απόλλων, τα Τρίκαλα και Λαμία (θυμηθείτε γιατί την βάζω στο κάδρο), παραιτούμαι από την θέση του προέδρου της ΑΕΛ. Κάποιοι δεν σέβονται προσωπικότητες που βάζουν τα τίμια λεφτά τους στο ποδόσφαιρο. Το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα θησαυρίσουν από το ποδόσφαιρο, πως θα εξυπηρετήσουν συμφέροντα επιφανών αλλά και αφανών αφεντικών, πως θα στήσουν παιχνίδια και το πως θα ικανοποιήσουν ταπεινά κίνητρα.

Ήδη έχω ενημερώσει τον κ. Λιόνντο που αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Α' Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κιούσης. Εγώ παραιτούμαι και από μέλος του συμβουλίου και μία θέση μένει ορφανή. Από σήμερα, με τον Θωμά Κυπαρίσση, θα είμαι στον πάγκο της ομάδας. Θα 'μαστε οι προστάτες αυτής της ομάδας. Αυτοί που θα αφυπνίσουν τους παίκτες που έχουν δυνατότητες. Διαιτητές σαν αυτούς που μέχρι σήμερα μας έχουν παίξει, που έχουν δώσει με ευκολία 76 κίτρινες και δεν έδωσαν με τα χθεσινά, 20 πέναλτι, που δεν έχουν αποβάλει αντιπάλους και αντίθετα έχουν αποβάλει με ευκολία δικούς μας, που έχουν σφυρίξει ανύπαρκτα πέναλτι κατά μας δεν θα αφήσω να κάνουν το κομμάτι τους.

Από εδώ και πέρα με την ΑΕΛ δεν θα ξαναπαίξει κανείς. Το συγκεκριμένο εγχείρημα το έχω κάνει άλλες δύο φορές στη παρουσία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουμε πάρει πρωτάθλημα. Τη μία στον ΠΑΣ όταν το γνωστό κύκλωμα Γκαγκάτση ανέβαζε τον τότε Αγροτικό και την Κέρκυρα. Το έχω ξανακάνει με την Παναχαϊκή που συναντήσαμε την Ηλιούπολη του Τσακογιάννη ή την Ρόδο των ανθρώπων που έστηναν παιχνίδια. Θα είμαι ασπίδα για τους προπονητές και τους παίκτες που είναι επαγγελματίες και δεν έχουν τη διάθεση να τσαλακώσουν τη δημόσια εικόνα τους μόνο για το ποδόσφαιρο, που είναι το μοναδικό που με έχει τσαλακώσει. Χωρίς να τις θίξω τις προηγούμενες ομάδες μου τις θεωρώ πολύ μικρά μεγέθη σε σχέση με αυτό που έχω συναντήσει εδώ στη Λάρισα. Χθες έφυγα πριν λήξει η αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο.

Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ και έκανα βόλτα δίπλα από το ποτάμι στον Πηνειό. Βρήκα ανθρώπους, σοβαρούς και φίλους της ΑΕΛ στις 3 το βράδυ να περπατάνε μαζί μου και να έχουν ακριβώς το ίδιο θέμα με εμένα. Να με ρωτάνε πράγματα για την ομάδα και να μην μπορούν να ησυχάσουν με αυτή την ήττα. Θα προσπαθήσω αυτά που άκουσα ως παράπονα να τα κατοχυρώσω στην ομάδα. Δεν μπορώ να διανοηθώ την κόντρα που υπάρχει ενάντια στην ΑΕΛ. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως η Κυπελλούχος Λάρισα του 2007 έφτασε να παίζει στα ερασιτεχνικά. Δεν σεβάστηκαν κανέναν Πηλαδάκη, ούτε προσωπικότητες όπως ο Κόουλμαν ή μεγάλων παικτών που πέρασαν από την ομάδα. Στην Λάρισα είδαμε οφσάιντ από πλάγιο. Τώρα είδαμε και οφσάιντ πίσω από τη σέντρα. Σε ένα ματς όπου στρατεύτηκε ένας επόπτης γι αυτή τη δουλειά. Γι΄αυτό που έγινε χθες υπήρχε πρόθεση. Αντί να φέρουν τρίο από Κρήτη, έφεραν ειδικό επόπτη από την Αθήνα. Αυτός ο επόπτης πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη αλλά και ο διαιτητής που είδε την αδικία καθώς ο παίκτης ήταν πίσω από τη γραμμή του κέντρου και αυτός βρισκόταν στο σωστό σημείο αλλά υπέδειξε το λάθος του επόπτη. Το ίδιο έγινε με το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Παναιγιάλειος.

Ζήτησα συγγνώμη από τον Κοντοχρήστο, ο ποδοσφαιριστής πηγαίνει πάνω του για να κερδίσει πέναλτι. Από την άλλη κλασικές περιπτώσεις πέναλτι και οι δύο οι δικές μας. Το ανύπαρκτο οφσάιντ του Μαρουκάκη. Αυτά γίνονται με σκοπό την εξόντωση μου. Παίκτες κλειδιά όπως ο Μπανούσης, ο Αναστασόπουλος που αμύνεται με πάθος δέχονται πολλές κίτρινες και αντίστοιχα άλλοι παίκτες δεν τιμωρούνται. Ο Μπόγιο πέρασε άσχημες στιγμές από τον αγροίκο στην Ελευσίνα που τον κλωτσούσε επί ένα ενενηντάλεπτο. Και είχαμε και τις προκλητικές διαμαρτυρίες από τον Πανελευσινιακό. Γι αυτούς τους λόγους αναλαμβάνω την ευθύνη και μαζί με τον Θωμά Κυπαρίσση θα διαφυλάξω την ομάδα.

Παρά τις αποφάσεις του Ντόστανιτς παίρνω προσωπικά την ευθύνη και ο Ναγιάρ θα παραμείνει στην ομάδα. Δεν συμφωνώ με την απόφαση να αποχωρήσει. Θεωρώ ότι το συμφέρον της ομάδας είναι να μείνει. Χωρίς να θίξω τον προπονητή μας, απαιτείται ο Ναγιάρ να είναι μέρος αυτής της ομάδας ώστε κάποιος να επαναξιολογήσει την προσωπικότητα του. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός. Κάθε παίκτης από κάθε χώρα, άλλοι με επαρκής μόρφωση άλλοι όχι, χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτό όμως είναι η δουλειά του προπονητή. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια να χάνουμε ποδοσφαιριστές. Για να κατοχυρώσω τον προπονητή δέχτηκα την απόφαση για τον Ναγιάρ. Όμως φάνηκε στο ματς με τον Παναιγιάλειο το πρόβλημα της ομάδας στο κέντρο. Είναι προσωπική μου ευθύνη να παραμείνει. Εύχομαι ο Ναγιάρ να αντιληφθεί τι κάνει ο ιδιοκτήτης γι αυτόν.

Η ΑΕΛ όσο εγώ θα έχω τις μετοχές της δεν πρόκειται ποτέ να γίνει μέλος σε εγκληματικές οργανώσεις. Όπως κι αν ονομάζεται αυτή και με όποια κι αν είναι τα μέλη της. Το έχω ξαναζήσει αυτό. Τα γεγονότα με δικαίωσαν. Είδατε ποιοι ήταν οι δήθεν πετυχημένοι παράγοντες και δεν μιλάω για τη Σούπερ Λιγκ. Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ, του Ολυμπαικού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού. Είμαστε εξίσου μεγάλη ομάδα. Όταν ακούσαμε τις κασέτες που ο πατέρας του Σπανού ρώτησε τον Λίβα πόσο κάνει η δεύτερη θέση της Β΄Εθνικής. Επειδή η ΑΕΛ έχει την τύχη να έχει έναν ιδιοκτήτη που ξέρει το προσκήνιο και το παρασκήνιο και έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ομάδες με προέδρους του Ακράτητου, του Εργοτέλη, της Νίκης Βόλου, της Βέροιας, της Ηλιούπολης, του Πλατανιά, του Λεβαδειακού δεν θα αφήσω να συμβεί τίποτα αρνητικό σε αυτή την ομάδα.

Μόνο και μόνο που ο Λεβαδειακός, ο ανύπαρκτος Λεβαδειακός που έχει κερδίσει 11 πέναλτι σε 7 μήνες που αν είδατε τον Ατζαγκουν και το πέναλτι που κέρδισε, δεν θα το κέρδιζε αυτό ποτέ αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό. Ο Λεβαδειακός που καλά καλά στην πόλη του δεν μπορεί να συντονίσει τους οπαδούς του. Επειδή η ομάδα αυτή δεν μπορεί να ανήκει σε έναν άνθρωπο, αποχωρώ. Από την αρχή ήθελα να βάλω άλλο πρόεδρο. Στο διάστημα αυτό, δοκίμασα αρκετούς ανθρώπους. Βάζω πρόεδρο με τις μετοχές μου έναν άνθρωπο που δεν κοιμήθηκε και αυτός χθες και έχει στηρίξει όλους τους ιδιοκτήτες της ομάδας. Δεν έχει κανείς πιστεύω αμφισβήτηση για το ποιος είναι ο Λιόντος. Γίνομαι από αυτή τη στιγμή ένας απλός στρατιώτης της ΑΕΛ, ταπεινώνοντας το ποιος είμαι. Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε αυτούς που το πιστεύουν ότι μας έκαναν χθες.

Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε εμείς. Το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω πόσους βαθμούς χρειάζεται να πάρουμε αλλά θα τους πάρουμε μέσα στο γήπεδο. Τέτοια ασέβεια και διωγμό δεν έχω ξανασυνατήσει. Οι Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης αν βίωναν αυτά που βιώνουμε θα καταλάβαιναν τι σημαίνει αδικία. Αν ζούσαν όλη τη χρονιά αυτά που ζούμε, τις φάσεις που έχουμε υποστεί θα καταλάβαιναν. Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ. Ζητάω από τους Σημιτζόγλου και Μπαξεβάνη, που τους γνωρίζω προσωπικά και το ποιόν του, να πάρουν τις φάσεις της ΑΕΛ σε αντίθεση με του Απόλλωνα της Κέρκυρας τον Τρικάλων το πέναλτι που η ίδια η ΟΥΕΦΑ καταλόγισε ως παράνομο στηχηματισμού στο πέναλτι Λαμία-Καρδίτσα και να βγάλουν άποψη γι αυτό που συμβαίνουν. Γι αυτό γεγονός υπάρχουν ονοματεπώνυμα αλλά θα δοθούν από μένα στη δικαιοσύνη. Γνωρίζω τι κάνει πρόεδρος της γειτονικής Ενώσεως εις βάρος μας. Ποτέ όμως στη ζωή μου δεν υπέκυψα σε εκβιασμό".

Κλείνοντας, ανέφερε: "Αλλιώς αντιδρά ένας προπονητής που αγαπά την ομάδα. Χτες περίμενα άλλη αντίδραση. Άλλαξα εξέδρα για να ακούσω τους ανθρώπους περί αισθητικής του ποδοσφαίρου μας. Ο κόσμος δεν θέλει έρμαια αντίδραση και θέλει δίκαιη αντίδραση στην αδικία. Και αντέδρασε με ευπρέπεια στον επόπτη για να διαφυλάξει την ομάδα. Στο 1,5 μέτρο έμεινε ο πάγκος και μάλιστα απαθής. Έχουμε συμπεριφορές καθηγητών πανεπιστημίου στον πάγκο".

Για τον Λιόντο είπε: "Θεωρώ με την παρουσία του στην ομάδα δικαιούται αυτής της τιμής. Υπάρχουν κι άλλοι. Ο Λιόντος είναι ο μόνος που με στήριξε σε όλα. Πάντοτε με μια ψύχραιμη προσέγγιση και με υπόβαθρο συναισθηματικό".

Οι πρώτες δηλώσεις του Ανδρέα Λιόντου: "Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που με συγκινεί με τα καλά του λόγια. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας Μόνο με αυτόν τον άνθρωπο θα αντιμετωπίσουμε το κατεστημένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάρουμε πρωτάθλημα και του χρόνου θα είμαστε στη Σούπερ Λιγκ με αξιώσεις".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ