ΑΕΛ

Κούγιας για Λάζαρο: "Ψαρεύει μπαρμπούνια στον υπόνομο"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λάζαρος EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας μέσω του Sport24.gr αποθέωσε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος "από πρώην παίκτης, εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή". Η ατάκα στον γιο του μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ και η αποθέωση στον Σωτήρη Αντωνίου.

Η ΑΕΛ λύγισε στο 94ο λεπτό και αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη σε ένα φανταστικό γκολ που σημείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 στο ΟΑΚΑ και οι "βυσσινί" αποκλείστηκαν, παρότι έφτασαν κοντά σε μια σπουδαία πρόκριση.

Ο ιδιοκτήτης των Θεσσαλών, Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης, μίλησε στο Sport24.gr και αποθέωσε τον απόλυτο MVP της Ένωσης, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Παρότι υποστήριξε ότι η τύχη της ΑΕΛ καθορίστηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις στα δύο ματς με τον Δικέφαλο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον διεθνή εξτρέμ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ ανέφερε για τον Λάζαρο: " Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και περισσότερο σε αυτόν τον πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο, από τότε που ήταν πρώην παίκτης, με τη συμπεριφορά του στο γήπεδο, αλλά και με την τύχη που έχει, καθώς πολλά από τα γκολ που έχει βάλει ήταν τυχερά, αν και χρειάζεται και ικανότητα, έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή. Είναι η χρονιά του. Αυτήν την προσπάθεια που έκανε στον δικό μας αγώνα, 500 φορές να την επιδιώξει, η μπάλα δεν θα πάει εκεί που πήγε με τέτοια τελειότητα. Αυτή τη χρονιά ο Χριστοδουλόπουλος ψαρεύει μπαρμπούνια στον υπόνομο".

Κέρδος το κλάμα και ότι κερδίσαμε προπονητή

Μπορεί η ομάδα του κάμπου να αποκλείστηκε και να υπάρχει αίσθημα πίκρας, αλλά σύμφωνα με τον Κούγια η ΑΕΛ είχε κέρδη από τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ: " Έχουμε μεγάλη στεναχώρια που χάσαμε την πρόκριση στον τελικό, αλλά κατά τα άλλα έχουμε μόνο κέρδη. Είμαστε μια ομάδα που χτίστηκε μέσα σε ένα χρόνο. Από την ενδεκάδα που ήταν στο γήπεδο, κανείς δεν μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Έχουν όλοι συμβόλαια. Δεν έπαιξε ένας από τους καλύτερους παίτες μας, ο Φατιόν, δεν έπαιξε ο Γουάλας, αλλά κερδίσαμε όλους τους νεαρούς παίκτες. Κερδίσαμε παίκτες που δεν ήξεραν καν που είναι η Λάρισα τα τελευταία χρόνια. Το κλάμα του Ζίζιτς, του Μιλοσάβλιεβιτς, του Αγκάνοβιτς, του Κρίζμαν, του Ντέλετιτς, μαζί με τα Ελληνόπουλα, είναι το κέρδος. Κάθε μέρα ο Μασούρας γίνεται καλύτερος, ο Χούμπτσεφ είναι η αποκάλυψη των τελευταίων αγώνων και είναι συνομίληκος με τον Μασούρα, ο 24χρονος Μιλοσάβλιεβιτς βγάζει πράγματα απίστευτα, ο Κρίζμαν, ο Ντέλετιτς... Του χρόνου θα είμαστε μια εξαιρετική ομάδα. Το μεγαλύτερο από όλα ότι κερδίσαμε προπονητή.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΛ, απογοήτευση EUROKINISSI SPORTS

΅Έχω βγάλει τέσσερις προπονητές που δεν τους γνώριζε κανείς. Ο ένας ήταν ο Παπακώστας στα Γιάννινα, που έκανε εξαιρετική καριέρα μετά όταν τον πήρα από το Χαϊδάρι. Ο άλλος ήταν ο Ηλίας Φυντάνης, αλλά και δυο εξαιρετικά ταλέντα προπονητών, ο Δημήτρης Σπανός και ο Σωτήρης Αντωνίου. Ο Αντωνίου πολύ καλύτερος από όλλους, λόγω του τρόπου που κοουτσάρει την ομάδα στο παιχνίδι. Όταν τον πήρα στη Β' Εθνική, στην Παναχαϊκή, δεν είχε ξαναδουλέψει σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Μάλιστα το πρώτο παιχνίδι που κοουτσάρισε ως προπονητής της Παναχαϊκής ήταν απέναντι στην ΑΕΛ. Είναι μόλις 42 ετών, έχουμε πενταετές συμβόλαιο μαζί του, ενώ υπάρχει και ρήτρα. Είναι βέβαια ερωτευμένος με την ΑΕΛ. Συνεργάτης του είναι ο Γιάννης Προβίδας, παλιά δόξα της ΑΕΛ.

Παιδιά που ζουν στη Λάρισα. Ζουν με τις οικογένειές τους στην πόλη. Έχουμε έναν καταπληκτικό γυμναστή, τον Βασίλη Καλαποθαράκο και με τον γυμναστή τερματοφυλάκων, Γιώργο Φουσέκη, που είναι από το Αίγιο, έχουμε κάνει ένα τιμ εξαιρετικό. Του χρόνου και οι οπαδοί μας και όλοι η Ελλάδα θα καμαρώσει μια πολύ όμορφη ΑΕΛ. Την έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έβλεπε κατά τη διάρκειά του αυτό το υπέροχο θέαμα. Ένα παιχνίδι με τόσα συναισθήματα".

Είπα στον γιο μου πως αν δεν πάθω σήμερα εγκεφαλικό, δεν θα πάθω ποτέ

Η ΑΕΛ έχει παράπονα και από τους δύο διαιτητές που σφύριξαν στους ημιτελικούς με την ΑΕΚ, τον Ζαχαριάδη και τον Παπαπέτρου. Ο Κούγιας ανέφερε: "Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και από τον τρόπο που μας αντιμετώπισε ο κ. Παπαπέτρου. Δεν είχε σφυρίξει υπέρ μας, μας έβαλε μέσα στο τέρμα, μέσα στα δίχτυα. Ήταν και αδικαιολόγητος ο χρόνος που κράτησε. Η συνολική διαιτησία των δύο αγώνων από τους γόνους δύο παλαιών διαιτητών, όχι με την καλύτερη ιστορία στη διαιτησία, καθόρισε την τύχη μας. Στο πρώτο παιχνίδι αντί να έχουμε αποβολή του Μοράν και ακύρωση ενός γκολ πέντε μέτρα οφσάιντ, το κατακύρωσε και ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σκορ 2-0, τελικώς αυτό το άκυρο γκολ καθόρισε την τύχη μας".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Κούγιας, γιος EUROKINISSI SPORTS

Στο ΟΑΚΑ στο πλευρό του Αλέξη Κούγια ήταν και ο γιος του. Ο μόνος που προσπάθησε να του δώσει κουράγιο μετά την απίθανη τροπή του αγώνα, όπως εκμυστηρεύτηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ: " Ο γιος μου στεναχωρήθηκε πάρα πολύ. Είναι βαθυστόχαστο παιδί και στεναχωρήθηκε. Ήταν ο μόνος που μου έδωσε κουράγιο. Του είπα: «Αν δεν πάθω σήμερα εγκεφαλικό, δεν θα πάθω ποτέ ρε Χρήστο». Και μου απάντησε: «Όχι ρε πατέρα, σε παρακαλώ»".

Όσο για το λάθος που έγινε στη φανέλα με το επώνυμο του στρατιωτικού Κούκλατζη, ο Κούγιας ήταν έξαλλος: "Είναι ντροπή αυτό που έγινε με τη φανέλα. Είναι πέντε άτομα στο γραφείο, ίσως πλέον να μην έχουν δουλειά".

Αρκετά έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα οι μεγάλοι

Καταλήγοντας ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: "Εύχομαι ο τελικός να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου. Αρκετά οι μεγάλοι έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είμαι από 14 ετών στα γήπεδα, 53 χρόνια. Ήμουν φτασμένος δικηγόρος όταν ακόμα έπαιζα στον Λαρισαϊκό Αγίου Παύλου και έχω ζήσει το Ολυμπιακό Στάδιο με 80.000 κόσμο σε παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ