ΑΕΛ

Κούγιας: "Έχω βάλει στοίχημα ότι η ΑΕΛ σε πέντε χρόνια θα πάρει πρωτάθλημα"

Κούγιας: "Έχω βάλει στοίχημα ότι η ΑΕΛ σε πέντε χρόνια θα πάρει πρωτάθλημα"
Κούγιας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε την Παρασκευή το πρωί συνέντευξη από τα γραφεία της ΕΠΟ αναφερόμενος στους στόχους της ΑΕΛ. Τι είπε για Αναστασιάδη, βία, NOVA και τους τέσσερις μεγάλους της Super League.

Συνέντευξη Τύπου για τους στόχους της φετινής ΑΕΛ παραχώρησε την Παρασκευή το πρωί ο Αλέξης Κούγιας. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου και στάθηκε στην παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας χαρακτηρίζοντας τον ως τον καλύτερο προπονητή στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Επίσης ο κ. Κούγιας μίλησε για τα οικονομικά δεδομένα που έχουν πλέον αλλάξει, τη βία αλλά και την NOVA. Φυσικά ρωτήθηκε και για τους τέσσερις μεγάλους της Super League αλλά και την στάση του κ. Κοντονή απαντώντας ότι θα είναι δίπλα σε όποιον έχει καλές ιδέες.

Αρχικά, ο Αλέξης Κούγιας έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει το «AEL FC ARENA» μόνιμη έδρα της Εθνικής Ελλάδας:

«Σας διαθέτουμε τα πάντα για την εθνική ομάδα, γιατί η εθνική ομάδα δεν είναι μόνο των Αθηνών και γιατί όχι να γίνει το AEL FC Arena μόνιμη έδρα της Εθνικής ομάδας. Σας δίνω λοιπόν αυτό το βιβλίο με τις εγκαταστάσεις της ΑΕΛ και με μια ιδιόχειρη αφιέρωση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης τόνισε ότι η πρόταση του Αλέξη Κούγια ίναι κάτι που μπορεί να γίνει, ενώ στην αρχική του τοποθέτηση απηύθυνε παράκληση στους δημοσιογράφους να μην είναι τόσο βιαστικοί και αυστηροί με την κρίση τους.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των νέων χορηγών της ΑΕΛ (BAYER και ΥΦΑΝΤΗΣ) και εν συνεχεία ο Αλέξης Κούγιας δέχθηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για τη νέα σεζόν:
"Δεν με φοβίζει τίποτα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το καλοκαίρι του 2004 όταν ήμουν στον ΠΑΣ, ήταν όνειρό μου να χτίσω μια ομάδα που να είναι ανεξάρτητη και οικονομικά και να έχει ιδέες για το ποδόσφαιρο. Αυτή τη δυνατότητα μου δίνει η ΑΕΛ. Και με την ΑΕΚ έκανα μια εξαιρετική πορεία. Είχε σπάσει το πόδι του ο Κώστης και δεν τον πούλησα στην Μπαρτσελόνα, παρά τις πιέσεις που δέχθηκα. Ήταν τότε που και ο Τσιάρτας πήγε στη Σεβίλλη. Το όνειρό μου είναι ένα. Δεν ξέρω αν θα το προχωρήσω εγώ ή ο γιος μου. Δεν βλέπω την ΑΕΛ ως επιχείρηση ή ως επένδυση. Το όνειρό μου είναι να πάρω το πρωτάθλημα Ελλάδας. Αφού κατάφερε να το πάρει τότε η ΑΕΛ που ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί όχι τώρα.

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Με τον κ. Τσιώλη δεν είχαμε την ίδια αντίληψη για το ποδόσφαιρο και θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα πρόσφερε. Δεν υπάρχει απολύτως καμία αντιπαλότητα. Αυτός που τον διαδέχθηκε είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας προπονητής τα τελευταία 30 χρόνια. Θα έπαιρνα αυτόν, ή τον Κετσπάγια που σήμερα βρίσκεται στην ΑΕΚ ή τον γιο του Ιορντανέσκου. Ο κ. Αναστασιάδης δεν θα έβλεπε την ΑΕΛ όπως ο Γιώργος Δώνης, δηλαδή ως ένα σκαλοπάτι. Για μας είναι η κορυφή. Για μας θέλω να είναι ο νέος Φέργκιουσον. Εύχομαι και εγώ και αυτός να αντέξουμε τις δύσκολες στιγμές. Πέρυσι τις δύσκολες στιγμές τις διαχειριστήκαμε υπέροχα. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα απέναντι σε πολύ δύσκολες ομάδες. Βγήκαμε πρώτοι και το ίδιο ευελπιστούμε και για το μέλλον".

Για τις οικονομικές συνθήκες που έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο:
"Και οι ανταγωνιστές μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Οι ανταγωνιστές μας έχουν μειονέκτημα και αυτό είναι ο κόσμος. Την κακή της μέρα η ΑΕΛ παίζει με 7.000 οπαδούς και την καλύτερη με 17.000 οπαδούς. Ο κ, Πηλαδάκης θέλει να πληρώνουμε 700.000 ευρώ το χρόνο για το γήπεδο και εγώ του έχω προτείνει 400.000 ευρώ. Σε ερώτηση του κ. Λιόντου αν δεν επικρατήσει η λογική, είναι ότι θα παίξουμε εκεί. Ο καθένας κρίνεται. Έχουμε επίσης πλεονέκτημα της γνώσης. Είμαι πιο έμπειρος από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Έχουμε ποδοσφαιρική λογική. Με μικρότερο μπάτζετ πέρυσι, βγήκαμε πρωταθλητές.

Η ΑΕΛ θα δημιουργήσει τα νέα αστέρια του χρόνου. Πέρυσι όταν ήρθαμε, βρήκαμε 1,5 δελτίο, του Μπανούση και του Μπόγιοβιτς που θα ερχόταν τον Οκτώβριο. Με την ΑΕΚ δεχθήκαμε πέντε γκολ, με την αναπληρωματική ομάδα, και παραλίγο να μας διώξουν από την πόλη. Έχουμε προπονητές μόνο με δίπλωμα UEFA PRO. Έχουμε υποδομές, έχουμε ζητήσει το Αλκαζάρ και τα «Μητσιμπώνας» για επιπλέον εγκαταστάσεις. Ας ελπίσουμε ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν θα παιχθεί στις σκοτεινές αίθουσες. Η ΑΕΛ θα είναι κοντά σε όλους όσους αγαπούν το υγιές ποδόσφαιρο. Θα κινηθούμε θεσμικά στα ευρωπαϊκά όργανα όποιος διαιτητής ηθελημένα αδικήσει την ΑΕΛ".

Για τα κρούσματα βίας:
"Είμαι έξαλλος όταν αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος ότι δεν μπορεί να διοργανώσει μία ποδοσφαιρική γιορτή. Η ΑΕΛ δεν θα αφήσει ούτε μία Κυριακή χωρίς να προσκαλέσει οπαδούς αντιπάλων ομάδων. Το χρωστούμε στην ιστορία και τη φιλοξενία της Λάρισας. Τι έχει κάνει η επιτροπή του κυρίου Κοντονή κατά της βίας; Να διοργανώσουν έναν τέτοιο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας; Εμείς οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι".

Επίσης, ο κ. Κούγιας τόνισε:
"Βλέπω έναν αλλαγμένο Μελισσανίδη, αλλά βλέπω και έναν Μαρινάκη αλλαγμένο. Τον κ. Αλαφούζο επίσης τον ξέρω, αλλά βλέπω το περιβάλλον του να τον συμβουλεύει λάθος. Μαζί ξεκινήσαμε την προσπάθεια για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά εγώ πήρα την ευθύνη για τις μηνύσεις κλπ. Δεν βλέπω μέσω των ΜΜΕ να αντιπαρατίθεται των οργανωμένων του όταν κάνουν επεισόδια. Πιστεύω ότι και οι δικοί μας οι οργανωμένοι ότι θα ανακαλέσουν την απόφασή τους. Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι ότι ο ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας. Εγώ είμαι αυτός που θα τους υπερασπιστεί νομικά, αλλά θα είμαι ο πρώτος που θα πει σε κάποιον από αυτούς να μην πατήσει στο γήπεδο".

Για την πρόταση μείωσης των ομάδων:
"Ήρθα σε ευθεία αντιπαράθεση στην προχθεσινή συνάντηση των 10 για τη μείωση των ομάδων. Προφανώς καταλαβαίνετε ότι δεν είμαστε τόσο έμπειροι όπως ο Πλατανιάς που είναι ήδη τρία χρόνια στη Super League ή ο Λεβαδειακός που μπορεί να πέσει, η ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός, αλλά εκείνος πάντα κάτι γίνεται και μένει κατηγορία.

Δεν θέλω να κάνω κριτική σε μια διοργανώτρια αρχή που δεν έχω πατήσει το πόδι μου. Δεν δέχθηκα ούτε ένα τηλέφωνο ούτε από τη διοργανώτρια ούτε από τη NOVA. Η σημερινή παρουσία των χορηγών, δείχνει τι μπορεί να πετύχει μια επαρχιακή ομάδα με τη στήριξη. Εμείς είμαστε μια περήφανη ΠΑΕ. Θα στηρίξουμε τις απόψεις του Ολυμπιακού, αν έχει δίκιο. Του ΠΑΟΚ αν έχει δίκιο. Της ΑΕΚ αν έχει δίκιο. Δεν έχει κανείς δικαίωμα το ποδόσφαιρο να το χαρακτηρίζει ουραγό. Το νοικοκυριό μας μας έφερε εδώ. Χάρισα την Παναχαϊκή, επειδή κάποιοι μου έκαναν πόλεμο επειδή υπερασπίστηκα κάποιον διαφορετικής ιδεολογίας από τους ίδιους. Όμως η Λάρισα είναι διαφορετικής κουλτούρας πόλη. Έχω βάλει και στοίχημα ότι μέσα σε 5 χρόνια η ΑΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα. Μπορεί και να το χάσω, αλλά το έχω βάλει».

Για τη συνάντηση που αναμενόταν να γίνει στην Κρήτη μεταξύ των τεσσάρων:
"Εγώ νιώθω ταπεινωμένος. Δεν θεωρώ ότι αυτοί έχουν καλύτερες απόψεις από εμάς για το ποδόσφαιρο. Δεν βάζουμε κανέναν πάνω από την ΑΕΛ. Σε αυτή τη διαδικασία είμαι δίπλα στον κ. Κοντονή. Το ξεκαθαρίζω ευθέως".

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ