ΑΕΛ

Κούγιας: "Έχουν πεθάνει και δεν το έχουν καταλάβει"

Κούγιας: "Έχουν πεθάνει και δεν το έχουν καταλάβει"
Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (18/11) αναφορικά με το καθεστώς επιτήρησης στο οποίο βρίσκεται η ΑΕΛ, που δεν της επιτρέπει να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο. "Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για έφεση" ανέφερε.

Τον λόγο για τον οποίο η ΠΑΕ ΑΕΛ έμεινε σε καθεστώς επιτήρησης και δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (18/11) ο Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» κατηγόρησε ευθέως τον Βαγγέλη Πλεξίδα, μια και δεν υπάρχει το έγγραφο της βεβαίωσης των πληρωμών σε παλιούς παίκτες της ομάδας.

Κατέστησε σαφές πως επειδή πρόκειται για ποινή, είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι αναφορικά με το "πράσινο φως" για μεταγραφές, αλλά "θα εξαντληθούν τα περιθώρια για έφεση". Ο Κούγιας επεσήμανε πως το καθεστώς της επιτήρησης, δεν έχει καμιά σχέση με την αδειοδότηση της ομάδας, η οποία θα εξεταστεί και θα γίνει τον Μάρτιο. Ανέφερε ακόμα ότι αν δεν λυθεί η παλιά ΠΑΕ, τότε η ΑΕΛ δεν θα μπορέσει να εξασφαλίσει την άνοδο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:
«Σας κάλεσα για έναν άλλο λόγο από αυτόν που υποσχέθηκα στην αρχή της σεζόν. Ο μοναδικός λόγος που σας κάλεσα είναι για το θέμα που δημιουργήθηκε από ελλιπή ενημέρωση και κακή αντίληψη. Η ΑΕΛ έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί κλίμα και μια ατμόσφαιρα νικητή και υγιούς λειτουργίας. Θεώρησα πως έπρεπε να μιλήσω για να σας ενημερώσω με τον απόλυτο τρόπο από νωρίς. Το πρόβλημα της άρσεως της επιτηρήσεως είναι γιατί το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν εξασφάλισε την άδεια. Άλλο η αδειοδότηση τον Μάρτιο και άλλο η ποινή της επιτήρησης. Είναι διαφορετικό. Κάποιοι συγχέουν αυτά τα δύο και σφάλλουν. Η επιτήρηση αφορά την επιπλέον κύρωση πως μόνο οι 4 ξένοι μπορούν να αγωνιστούν στην εντεκάδα.

Ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, επέβαλε ότι όλοι πρέπει στο τρίμηνο να ξοφλήσουν για να κάνουν μεταγραφές τον Γενάρη. Δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές. Αυτή τη διαδικασία την χειρίστηκαν ο Μάρκου και λογιστές, ένας εξ’ αυτών ο κ. Βράκας που ήταν και επί Πλεξίδα. Όλοι το γνώριζαν και κανείς δεν το έλεγε πως ο Βαγγέλης Πλεξίδας ήταν αυτός που έκανε κουμάντο. Με θλίβει το γεγονός πως δημοσιεύτηκαν δηλώσεις στην Ελευθερία. Διαφημίστηκε η Lafarm και σωστά έγινε, αλλά είναι άλλο αν μιλούσα με τον Σωτήρη Πλεξίδα και άλλο με έναν άνθρωπο που απαγορεύεται να ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο και λειτούργησε με εντελώς παράνομο τρόπο. Αυτόν τον τρόπο αν τον καταγγείλουμε... Το κλείνουμε εδώ όμως!

Όταν λειτουργείς με αυτόν το τρόπο είναι σίγουρο πως θα έχεις ελλείψεις. Είναι τυχερή η ΠΑΕ ΑΕΛ που ο κόσμος ξεσηκώθηκε στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Υποδειγματικός είναι ο τρόπος πληρωμής της φετινής και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε όλοι. Δεν έχει καμία σχέση αυτή η επιτήρηση με αυτή που θα έρθει το Μάρτιο. Είναι παντελώς άσχετη με την αδειοδότηση το Μάρτιο. Μας ζητήθηκε να προσκομίσουμε έγγραφα για να ξεπεράσουμε το στάδιο της επιτήρησης και να κάνουμε μεταγραφές. Από τους ποδοσφαιριστές που βγήκαν, όλοι οι ποδοσφαιριστές μας δεν συμμετέχουν σε αυτό. Όλα τα ονόματα είναι από την προηγούμενη διοίκηση. Ακόμη και αυτή η απόφαση όμως είναι άδικη. Είναι πρωτοφανές να εισηγείται θετικά ο διευθυντής και μάλιστα ο κ. Δημητρίου και στο τέλος να βγαίνει αρνητική απόφαση. Αρνητικά δεν έχει ανατραπεί ποτέ η εισήγηση του».

Ο Κούγιας διάβασε την απόφαση και ανέλυσε:«Δεν υπάρχουν έγγραφα βεβαίωσης οφειλών. Με εξαίρεση Σταθάκη και Μουλόπουλο που έκαναν τώρα, οι υπόλοιποι δεν έκαναν καμία προσφυγή. Πράγματι δεν υπάρχουν οφειλές. Με μία διαφορά. Το βάρος αποδείξεων δεν το φέρει η επιτροπή, αλλά εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν χρωστάμε. Από τα στοιχεία που κατατέθηκαν δεν προκύπτει ότι εξοφλήθηκαν. Δεν ζητάνε χρήματα, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία. Βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο. Ψάχνουμε τον κάθε ποδοσφαιριστή για ένα στοιχείο ότι ξοφλήθηκε. Δύσκολο να βρω τον Πλεξίδα στο τηλέφωνο και επικοινωνώ δυστυχώς μόνο μέσω τρίτων προσώπων. Προσπαθήσαμε να βρούμε τα στοιχεία αλλά δεν τα βρήκαμε. Η μη αδειοδότηση δεν δόθηκε λόγω ελλιπών στοιχείων. Για τους ποδοσφαιριστές υπάρχουν υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά δεν υπάρχει βεβαίωση από την αστυνομία. Άρα για την ΕΠΟ δεν αποτελούν πιστές αποδείξεις. Υπήρξαν ποδοσφαιριστές που μας είπαν ότι δεν υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις. Αν τις χρησιμοποιούσαμε θα κατηγορούμασταν για πλαστογραφία, γιατί δεν είχαν γνήσιο υπογραφής. Είναι ανεπίτρεπτο να δημοσιεύονται δηλώσεις σε ένα σοβαρό Μέσο όπως η Ελευθερία να δημοσιεύονται δηλώσεις ανθρώπου που δεν πρέπει να μιλάνε...

Σας αποκαλύπτω σε αυτό το σημείο πως οι Σιμιτζόγλου-Μπαξεβάνης θα εξετάσουν την επιτροπή αδειοδοτήσεων για τη ρήτρα απορρήτου. Εμείς θα απευθυνθούμε στην Κοτζαμάνη, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για θέματα που απασχολούν την ΠΑΕ ΑΕΛ. Επειδή σαν ΠΑΕ ΑΕΛ φιλοδοξούμε να μην μας προσβάλει κανείς. Έχουμε πληρώσει τα πάντα. Μαζί με τον αντιπρόεδρο Λιόντο εξοφλήσαμε τα πάντα. Μάλιστα συμψηφίστηκε η οφειλή μου προς τον Πλεξίδα από τις προσφυγές. Κάτι για το οποίο υπογράψαμε στο συμβόλαιο.

Η πρώτη αιτία είναι θέμα εγγράφου βεβαιώσεως οφειλών. Εχει σημασία το πώς πληρώνει κάποιος όμως. Και αυτό είναι ένα επιχείρημά μας. Μπορεί να έχουν βρεθεί κάποια στοιχεία που να κάνουν με τις αποδείξεις πληρωμών αλλά δεν φτάνει. Τις επιπτώσεις μπορεί να της έχει η ΠΑΕ ΑΕΛ από ΙΚΑ. Μόνο το νομικό πρόσωπο έχει πρόβλημα. Εκεί είναι το παράπονό μου. Έχω ιδιαίτερο παράπονο ότι στην πρώτη ατυχή στιγμή, στην πρώτη ήττα, που δεν οφείλεται σε μας, δημοσιεύτηκαν δηλώσεις ανθρώπων που δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Α υτή η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη επειδή είναι ποινή. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες για έφεση. Οφείλω να σας πω σε αυτό το σημείο ότι το νομικό τμήμα έγινε στα μέτρα αυτών που εξυπηρετούνται… Είναι γνωστό αυτό. Δεν μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα άκρη σε αυτό το τμήμα της ΕΠΟ.

Θέλουμε την άρση της επιτηρήσεως, επειδή δεν χρωστάμε. Να σημειώσω ότι μόνο οι ομάδες που ανέβηκαν έχουν πάρει αδειοδότηση και η ΑΣΑ. Εκεί αρχίζεις και σκέφτεσαι ανάποδα. Ποιοι έχουν προσλάβει αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν για τις αδειοδοτήσεις; Μπορεί, βέβαια, οι άνθρωποι να έσφαλαν ανθρώπινα. Στην αδειοδότηση δεν πρέπει να υπάρχουν οφειλές. Οι Σταθάκης και Μουλόπουλος έκαναν προσφυγή μόλις είδαν τα ονοματά τους μετά την απόφαση της επιτροπής. Προσωπικά δικαιούμαστε σαν ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές, προπονητές και όλοι όσοι περιβάλουν την ομάδα να λεγόμαστε πρώτο φαβορί για την άνοδο. Το υπογράφω ότι η ΑΕΛ θα βγει πρώτη και με διαφορά. Γιατί είναι η καλύτερη ομάδα. Γιατί μόνο στη Λάρισα γίνεται αυτή η κοινωνική εκδήλωση. Γιατί την θέλουν όλοι αυτή τη διαφήμιση. Όμως δεν θα γίνει αν ένας άνθρωπος δεν τηρήσει την υπόσχεσή του για την ΑΕΛ. Έχει καταστραφεί από την ΑΕΛ. Αν όμως ο Πηλαδάκης δεν λύσει την πρώην ΠΑΕ, την παλιά ΠΑΕ, ποτέ δεν πρόκειται να πάρουμε αδειοδότηση.

Όλα τα άλλα είναι θολούρα. Αυτή τη στιγμή με το ίδιο αριθμό μητρώου υπάρχουν δύο ΠΑΕ. Όποιος έχει απαιτήσεις από την παλιά ΠΑΕ, ποδοσφαιριστής, μάνατζερ, οποιοσδήποτε μισθωτής δεν μπορεί να εξοφληθεί, εφόσον δεν διαγραφεί από το ΓΕΜΗ η παλιά ΠΑΕ. Αυτή η ΠΑΕ μπήκε σε μια κατάσταση αγωγών από την εποχή Πηλαδάκη. Υπήρχε μια από αυτές που μας απασχόλησε. Ένας από τους ποδοσφαιριστές, ο Τοάμα, προσέφυγε στην ΦΙΦΑ και κέρδισε 135 χιλιάδες ευρώ. Ο αντίλογος ο δικός μας είναι μόνο νομικός. Προσλάβαμε τον Πηλάβιο που ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου όμως δεν έχουμε ουσιαστικό νομικό αντίλογο.
Θέμα είναι επίσης ότι ο Ερασιτέχνης πριν λυθεί η παλιά ΠΑΕ, ίδρυσε καινούρια.

Το έθεσα το θέμα στον Πηλαδάκη και μου είπε "Να άρουν τη μήνυση και την άλλη μέρα θα την λύσω". Και η δική του επιβίωση εξαρτάται από την επιβίωση της νέας ΠΑΕ. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα. Αν δεν γίνει δεν μπορούμε να ανέβουμε, γιατί το 30μηνο συμπληρώνεται τον Οκτώβριο. Είναι θέμα υπάρξεως η λύση της παλιάς. Είναι θέμα όλων μας. Από ποιον της πήρα ττις μετοχές το ξέρετε πολύ καλά. Το τι προηγήθηκε για να αναγκαστεί η οικογένεια Πλεξίδα (λόγω της επένδυσης στα Δένδρα) το ξέρετε. Είχα αγωγή με διαλυτική αίρεση. Εγώ πλήρωσα για αυτό το κόσμημα αλλά δεν ήθελε να το δώσει. Με μία διαφορά, δεν αναγκάστηκε να δώσει τις μετοχές. Και αυτό το βλέπετε φέτος. Κάντε σύγκριση το πέρυσι με το φέτος. Χωρίς να θέλω να θίξω κανένα. Το ίδιο και με την τελευταία χρονιά Πηλαδάκη.

Διαφορετική είναι η αισθητική η δικιά μου και του Λιόντου και του Κιούση που σε περίοδο κοντρόλ έβαλαν χρήματα. Εγώ είμαι οπαδός! Δεν μπορεί να ξαναγίνει αυτό που έγινε στο παρελθόν. Αυτό που ξεκίνησε είναι βρέφος. Αν δημοσιοποιήσω το περιεχόμενο ενός εξωδίκου κατά του Πλεξίδα θα καταλάβετε πολλά αλλά δεν θέλω να φτάσω ως εκεί. Τον έφερα στο γήπεδο, όπως θέλω να έρθει και ο Πηλαδάκης. Αλλά αν βρίσκεις μετά από ήττα (θέμα αδειοδότησης) να κάνεις τέτοιες δηλώσεις, τότε δεν θέλεις το καλό της ομάδας.Έναν παίκτη θέλαμε τον Γενάρη. Αλλά ο Πάτο και ο Κρητικός που έρχονται από πίσω, μας κάνει να διστάζουμε. Το θέμα είναι όταν θέλουμε να πάρουμε να μπορούμε και όχι να μη μπορούμε. Χρειάστηκε να κάνουμε εξώδικο γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι δεν θα πληρώσει ο Κούγιας. Χρειάστηκε να το κάνουμε. Ποια είναι όμως τα κίνητρα για τέτοιες δηλώσεις που δεν λένε επί της ουσία τίποτα και απλά αφήνουν υπονοούμενα που δεν υφίστανται; Το ερώτημα επίσης είναι μετά την ήττα, ποιον εξυπηρετεί;

Ήταν λαχτάρα μου να πάρω την ΑΕΛ. Το απολαμβάνω. Αλλά να με λένε ύποπτο κινήτρων συγκεκριμένα πρόσωπα δεν μπορώ να το δεχτώ πια. Στο χώρο του ποδοσφαίρου είσαι αναγκασμένος να συνυπάρχεις με άτομα που βγάζουν λεφτά από αυτό. Εγώ δεν το κάνω. Δεν έχω ούτε το χρόνο. Ούτε τη διάθεση. Απλά φτάνοντας σε αυτό το σημείο της οικογενειακής μου κατάστασης δεν θα ανεχτώ άλλες προσβολές. Έτσι έγινε με Πηλαδάκη και στο παρελθόν. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Αλλά δεν έχω διάθεση να υποστώ ηθικά τσαλακώματα. Εγώ δεν έχω καμία θέση σε άτομα που δεν έχουν πρόβλημα με τέτοια. Θέλω να απολαμβάνω. Τέσσερις μέρες πριν από το πιο κρίσιμο ματς ασχολούμαστε με αυτό. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πεθάνει και δεν το έχουν καταλάβει. Δεν επανέρχεσαι ποτέ έτσι στο προσκήνιο. Ό,τι και να γράψετε, δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά, εκτός αν είναι θέμα ηθικής. Δεν θα απαντώ σε εφευρέσεις. Αρκετά έχω πληρώσει με τη δημόσια εικόνα μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει ξεκινήσει... χθες η διαδικασία για την επόμενη επιτήρηση και για να μην έρθει το -3».

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε εκ μέρους της ερασιτεχνικής ο Γιώργος Νάκας, που είπε: «Κανονικά πρέπει να τελειώσει... χΘες. Η λύση μπορεί να γίνει σε μια βδομάδα. Αρκεί να θέλεις. Θα το πάρουμε το πρωτάθλημα με 15 βαθμούς. Αλλά θα δω μετά σε μια τέτοια περίπτωση, αν δεν ολοκληρωθούν οι κατάλληλες κινήσεις για την αδειοδότηση που θα τρέξουν όλοι αυτοί να κρυφτούν. Ήξερα τι γινόταν με την αδειοδότηση αλλά και με το προηγούμενο καθεστώς. Δεν διαμαρτυρήθηκα γι αυτό. Ήξερα πως υπήρχαν αρκετοί παίκτες που ξοφλήθηκαν αλλά δημιουργήθηκαν αυτά τα θέματα στην πορεία. Οτιδήποτε κοστίζει από αυτές τις προσφυγές αφαιρείται από τις υποχρεώσεις. Ο Πλεξίδας μπορεί να πει πως "δεν το αναγνωρίζω γιατί εγώ πλήρωσα". Θα στραφώ εναντίων όλων όσων είναι υπεύθυνοι σε περίπτωση που δεν αδειοδοτηθεί η ΠΑΕ ΑΕΛ».

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ