ΑΕΛ

Κούγιας εναντίον...

Κούγιας εναντίον...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτό που έγινε στα αποδυτήρια της ΑΕΛ, με πρωταγωνιστές τους Ματίας Ντεγκρά και Αλέξη Κούγια το ξέρουν στο 100% μόνο οι πρωταγωνιστές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του θέματος με σημερινές τους δηλώσεις. Έλα να δούμε ανάλογες στιγμές του γνωστού ποινικολόγου, κατά το παρελθόν.

Η επίθεση του Αλέξη Κούγια στον Ματίας Ντεγκρά , μετά το λάθος στο οποίο υπέπεσε στο ματς της ΑΕΛ με τον Ηρακλή που είχε ως συνέπεια το 2-2 , στην ολοκλήρωση της πρεμιέρας στη Super League, που... ήταν η 3η αγωνιστική (!), ήταν η τελευταία σημείωση σε μια μακρά λίστα με συμβάντα που αφορούν ξεσπάσματα του ιδιοκτήτη των "βυσσινί". Ήταν και η αφορμή για να αναζητήσουμε προηγούμενες ανάλογες στιγμές (να αφορούν δηλαδή, παίκτες ή προπονητές ή οπαδούς -έως εκεί) και ιδανικά να έχουν συνοδευτεί με videos ή άλλα επίσημα -και αδιάσειστα- στοιχεία.

Κούγιας εναντίον...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θα ξεκινήσουμε από τη σημερινή (13/9) του τοποθέτηση, στο θέμα του Ντεγκρά, στο "Αθλητικό Metropolis 95.5 FM". Εκεί είπε πως " μεγαλοποιήθηκε το συμβάν. Τα περί χαστουκιών είναι υπερβολές. Υπήρξε εκνευρισμός. Περισσότερο με ενόχλησε η απάθεια του {...}. Ο προπονητής τον γυμνάζει και γι’ αυτές τις επιστροφές της μπάλας. Όταν είσαι επαγγελματίας και αμείβεσαι, αμείβεσαι για να εκτελείς τις εντολές του προπονητή. Όταν δεν το κάνεις και, όπως φαίνεται από το βίντεο, γίνεται σε μεγάλη διάρκεια είναι λογικό να γίνονται και άλλες σκέψεις". Σε ερώτηση αν θεωρεί πως ο Αργεντινός ήταν "στημένος", απάντησε "μπορείς να κάνεις τέτοιες σκέψεις, αλλά δεν έχεις στοιχεία".

Κούγιας εναντίον Αναστόπουλου

Μετά την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από Καλαμάτα, τον Γενάρη του 2007 ο Κούγιας είχε προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος είχε πει πως "το αποτέλεσμα οφείλεται στην κούραση και στην αποβολή του Ντεκάμπς" και το αφεντικό του είχε διαφωνήσει, εξηγώντας ότι " η ήττα οφείλεται στην διαιτησία και στις κακές επιλογές του προπονητή ". Η ιστορία αφορούσε και ένα εξώδικο (με τους λόγους της απόλυσης), με τον Αναστόπουλο, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση που τον έστειλε στο νοσοκομείο, να καταλήγει στο "όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας, αυτό θα γίνει και τώρα". Ακολούθως έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "Φως", στην οποία άφησε αιχμές κατά της διοίκησης του συλλόγου και του προέδρου της.

Η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση που ξεκινούσε ως εξής: "Η Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ο Αλέξης Κούγιας απαξιούν να απαντήσουν στην με καθυστέρηση 2 μηνών «στημένη» συνέντευξη του Νίκου Αναστόπουλου όπου ο δημοσιογράφος απέφυγε να τον ρωτήσει ότι θα ρωτούσε και ένας καθυστερημένος. Αντιλαμβανόμεθα πλήρως τη δυστυχία και το αδιέξοδο στα οποία έχει περιέλθει ο Νίκος Αναστόπουλος και τα οποία γνωρίζουν όλοι όσοι ήσαν και είναι κοντά του, αλλά και γνωστοί δικηγόροι των Αθηνών, και το μόνο το οποίο θα κάνουμε είναι να δημοσιοποιήσουμε την εξώδικο πρόσκληση που του αποστείλαμε και τους λόγους για τους οποίους καταγγείλαμε την μεταξύ μας σύμβαση και στους οποίος ουδέποτε απάντησε". Το 2013 ο Κούγιας ομολόγησε πως στην αναζήτηση προπονητή για την Παναχαϊκή, είχε μιλήσει με τον "μουστάκια".

Κούγιας εναντίον Σιντιμπέ

Τον Μάρτιο του 2008, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε από την Καστοριά (1-2) στην έδρα του και μετά το παιχνίδι ο Γιώργος Χατζάρας υπέβαλε την παραίτηση του. Λίγο αργότερα, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ ισχυρίστηκε, ενώπιον δημοσιογράφων, πως υπήρχε εκ των έσω καθορισμός του αποτελέσματος. Οι κατηγορίες είχαν και ονοματεπώνυμο: Μαχαμαντού Σιντιμπέ. Μεταξύ άλλων, ο Κούγιας είχε πει ότι "δεν σκέφτομαι πονηρά, αλλά είμαστε έξυπνοι άνθρωποι. Είχα μάλιστα ζητήσει να μην χρησιμοποιηθεί ο εν λόγω τερματοφύλακας ".

Προανήγγειλε την αποχώρηση του γκολκίπερ, με τον τελευταίο να ενημερώνει πως θα κινηθεί νομικά για όσα είχε πει το αφεντικό του. Παρεμπιπτόντως, πρόσθεσε και ότι "ήθελε να φύγω από την ομάδα, χωρίς να μου δώσει τα χρήματα που είχαμε συμφωνήσει να πάρω". Ο Κούγιας επανήλθε, τονίζοντας ότι "δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε ό,τι έχει να κάνει με τα συμφέροντα του ΠΑΣ Γιάννινα, τα οποία και θα προστατεύσω". Χρόνια μετά, φέρεται να δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό FM100 της Θεσσαλονίκης ότι "ήταν προφανές πως στήθηκε. Όταν τελείωσε ο αγώνας, πήγα και του άνοιξα το κεφάλι με σίδερο. Ουδέποτε τόλμησε να με μηνύσει. Κάποιοι παίκτες ήταν όλη μέρα στο κομπιούτερ και έπαιζαν στοίχημα".

Κούγιας εναντίον Blue Vayeros

Μια ένταση χαρακτήρισε τη σχέση του γνωστού ποινικολόγου με τους οπαδούς της ΠΑΕ Γιάννινα, η οποία κλιμακώθηκε και τον Μάιο του 2008 έφτασε στο σημείο να στείλει έγγραφο στην ΕΕΑ, για να ζητήσει το κλείσιμο του συνδέσμου "Blue Vayeros". Σε αυτό αναφερόταν και ότι "σημειωτέον ότι για τη νόμιμη λειτουργία συνδέσμων φιλάθλων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκρισή της από την ΠΑΕ. Η ΠΑΕ θα ζητήσει και το κλείσιμο των γραφείων των Blue Vayeros". Είχε προηγηθεί αυτό που θα δεις στο video.

Κούγιας εναντίον Δούρου

Τον Ιούνιο του 2012, σε έξαλλη κατάσταση μπήκε στο καθαριστήριο του Γιώργο Δούρου και σύμφωνα με την σύζυγο του αρχιδιαιτητή εξύβρισε την ίδια και την κόρη της. Ο λόγος του εκνευρισμού του είχε να κάνει με τη διαιτησία του αγώνα Πλατανιάς-Παναχαϊκή, που συνοδεύτηκε από οργισμένη γραπτή δήλωση, στην οποία αναφερόταν και η εξής φράση: " Βρομιάρηδες και δυστυχισμένοι θα μπείτε φυλακή ". Ο τότε μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής είχε διαψεύσει τις κατηγορίες .

Κούγιας εναντίον Κωνσταντινίδη

Στις 22 Νοεμβρίου του 2012, η ιστοσελίδα thebest.gr είχε ενημερώσει πως ο Αλέξης Κούγιας είχε κρίνει ως υπεύθυνο σειράς ισόπαλων αποτελεσμάτων τον Κώστα Κωνσταντινίδη, με χαρακτηριστική τη φράση "όλα άλλαξαν από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι ο Κωνσταντινίδης. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν πάθει όλοι οι προπονητές με αυτόν τον παίκτη". Στο άρθρο δημοσιεύτηκε και μια άλλη φράση, που λέμε να αποφύγουμε.

Κούγιας εναντίον αστυνομικού

Κούγιας εναντίον...

Στις 31/5 του 2015, η Παναχαϊκή υποδέχθηκε την ΑΕΚ στην Κόρινθο και στο 81ο λεπτό έγινε ο κακός χαμός στις εξέδρες, με τον μεγαλομέτοχο της πατρινής ΠΑΕ να καταγγέλλει ότι "ήρθε ο μπράβος του Μελισσανίδη και ξεκίνησε την επίθεση σε μένα και στον δήμαρχο Κορίνθου. Δεν τα θέλει ο λαός της ΑΕΚ αυτά. Όταν ειδικά τους φιλοξενούμε έτσι. Είμαι μια ζωή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα χέρια μου καμία ομάδα δεν υποβιβάστηκε, δεν την άφησα να καταρρεύσει για την πάρω τσάμπα και δεν την πούλησα για να βγάλω λεφτά. Δεν λυγίζω ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στη νέα παράγκα. Κόβεις ένα κεφάλι, γεννιούνται δύο {...}. O ένας αστυνομικός ήταν δίπλα σε συνταξιούχο αστυνομικό που ήταν δίπλα σε μπράβο της ΑΕΚ. Με έβριζε συνέχεια και την οικογένεια μου. Ένας αστυνομικός με λήστεψε, μου πήρε και το ρολόι. Δεν ανεβαίνεις έτσι κατηγορία. Λυπάμαι για την ΑΕΚ. Μπαίνουν συνέχεια οπαδοί της ΑΕΚ συνέχεια. Έτσι και με τον Αχαρναϊκό που κέρδισε ένα ματς που έχανε. Ο Μελισσανίδης είναι συνέχεια με τον Παπαδόπουλο και με γνωστό διαιτητή που είναι συνέχεια μαζί δύο χρόνια". Ο Κούγιας συνελήφθη, για επίθεση στον αστυνομικό, την οποία προσπάθησε να σώσει ο Δήμαρχος Κορίνθου. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και αφέθηκε ελεύθερος.

Κούγιας εναντίον Φυντάνη

Στη θητεία του στην Παναχαϊκή, από τη σεζόν 2008-09 έως το Νοέμβριο του 2012, ο Κούγιας είχε αλλάξει 17 προπονητές . Ένας εξ αυτών ήταν ο Ηλίας Φυντάνης, ο οποίος απολύθηκε τον Ιούλιο του 2011, με την είδηση να αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου, στην οποία μπορούσες να διαβάσεις τα εξής: ""Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Ηλία Φυντάνη.

Η δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ τηλεφωνικών επικοινωνιών του Ηλία Φυντάνη με τον Γιώργο Τσακογιάννη και η αναφορά ακόμα και ψευδών και συκοφαντικών γεγονότων τα οποία αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Παναχαϊκή ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΝΟΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ δεν αφήνουν καμία δυνατότητα στην διοίκηση της ΠΑΕ Παναχαϊκή να λάβει οποιαδήποτε άλλη απόφαση".

Το κείμενο κατέληγε στο "ο Ηλίας Φυντάνης είναι εξαιρετικός προπονητής αλλά δυστυχώς οι προσωπικές του σχέσεις με ότι χειρότερο πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια αποτρέπουν την ΠΑΕ Παναχαϊκή να συνεχίσει την συνεργασία μαζί του. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή από σήμερα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή που να ταιριάζει στην ηθική της ομάδας και στο αγωνιστικό πρόσωπο των ποδοσφαιριστών της".

Κούγιας εναντίον Monsters

Η αλήθεια είναι πως οι Monsters ήταν εκείνοι που τάχθηκαν εναντίον του Κούγια, όταν έγινε γνωστό πως αγόρασε την ΑΕΛ. Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδέσμου ανέφερε αυτά που θα διαβάσεις αμέσως τώρα.

Κούγιας εναντίον...

Για να κάνω μια μεγάλη ιστορία, μικρή η ποιότητα της σχέσης δεν άλλαξε, με τους οργανωμένους να ενημερώνουν για την αντίθεση τους στην πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη , πριν αναρτήσουν νέα ανακοίνωση στo site τους, στο οποίο τόνιζαν ότι "εδώ και ένα χρόνο η ομάδα που αγαπάμε βρίσκεται σε ένα καθεστώς που σ' όλη την ιστορία μας πολεμάμε, σε ένα καθεστώς Κούγια με δυο κουβέντες". Κατέληξαν στην αποκάλυψη ότι θα απέχουν από το πέταλο.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ απάντησε άμεσα και τους απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση , αφού προηγουμένως διευκρίνισε πως η ανακοίνωση δεν είχε όνομα. Ακολούθως αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ . Οι Monsters εξήγησαν πως "δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλες δημόσιες απειλές εναντίον μελών μας, απειλώντας οικογένειας και εργασίες και μάλιστα παρουσία διοικητικών της ΠΑΕ. Αν θέλει, μπορεί να προσφύγει στα νόμιμα μέσα, αν συνεχίσει την τακτική του λεκτικού τραμπουκισμού θα φροντίσουμε να προστατεύσουμε τα μέλη μας και αν συμβεί οτιδήποτε υπεύθυνος θα είναι αυτός". Αυτό που συνέβη κατ' αρχάς ήταν η επίθεση του στον Ντεγκρά και η έξοδος του Αργεντινού από την ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντεγκρά: " Να σου δώσω 5 λεπτά από τη ζωή μου να δεις τι νιώθω"
Επίθεση Κούγια σε Ντεγκρά
Κούγιας στο Sport24.gr: " Η Λάρισα δεν είναι Πάτρα"
TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ