ΑΕΛ

Κούγιας: "Έκανα το αυτονόητο με τον Ντεγκρά"

Κούγιας: "Έκανα το αυτονόητο με τον Ντεγκρά"
Κούγιας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε μέσω του Sport24.gr στον Ματίας Ντεγκρά και υποστήριξε ότι έκανε το αυτονόητο με το λύση του συμβολαίου του. Δήλωσε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και πως την απόφαση για τον διωγμό του Αργεντινού πήρε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Το λάθος του Ματίας Ντεγκρά στο παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Ηρακλή, αλλά και το επεισόδιο που είχε ο Αλέξης Κούγιας με τον Αργεντινό μετά το ματς της Δευτέρας (13/9) μονοπώλησε το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Ο 33χρονος γκολκίπερ έλυσε το συμβόλαιό του με τους "βυσσινί" και μέσω του Sport24.gr εξομολογήθηκε πως " δεν έχω δύναμη να συνεχίσω το ποδόσφαιρο. Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που λέμε ότι κάθε λάθος στο ποδόσφαιρο γίνεται επίτηδες".

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Λατινοαμερικανού, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, απάντησε στον τέως πια παίκτη των Θεσσαλών μέσω του Sport24.gr. Υποστήριξε ότι έγινε το αυτονόητο με τον Ντεγκρά, αποκάλυψε ότι την απόφαση για την αποχώρησή του πήρε ο προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης, παραδέχτηκε το περιστατικό που συνέβη στη φυσούνα, το οποίο " ήταν λεκτικό", ενώ τόνισε ότι πλέον "έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας". Η δήλωση του Κούγια στο Sport24.gr:

Κούγιας: "Έκανα το αυτονόητο με τον Ντεγκρά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Εχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας"

" Μισοπράγματα δεν κάνουμε. Τόσο εγώ, όσο και οι προπονητές μας αλλά και ο κόσμος μας, έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι δεν αδικήσαμε κανέναν. Αντιθέτως, για να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας, κάναμε το αυτονόητο, δηλαδή να λύσουμε το συμβόλαιο, το οποίο μας κόστιζε πολύ ακριβά κιόλας. Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, δεν ζήτησε ο Ντεγκρά να λύσει το συμβόλαιό του, εμείς επιμείναμε και έγιναν διαπραγματεύσεις μέχρι αργά το βράδυ. Εκτός από τη μεγάλη προκαταβολή που είχε πάρει, αναγκαστήκαμε να δώσουμε άλλες 16.000 ευρώ".

"Ήταν απόφαση του Αναστασιάδη"

"Η ΑΕΛ δεν δέχεται τέτοιες αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές. Αρκεί να δει κανείς καρέ, καρέ τη συγκεκριμένη φάση. Αυτομάτως ο μέσος λογικός νους θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Η απόφαση δεν ήταν δική μου. Προηγήθηκε αυτή του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος τού δήλωσε στα αποδυτήρια πως ο ίδιος θα κανονίσει το μέλλον του. Του είπε ότι δεν τον υπολογίζει ούτε για τα διπλά στις προπονήσεις. Διότι δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη φάση. Ήταν ότι σε όλο τον αγώνα αγνόησε πλήρως τις εντολές του. Οι τερματοφύλακες δεν είναι πλέον όπως παλιά που πιάνουν απλά τη μπάλα. Από τον τρόπο με τον οποίο παίζουν με τους συμπαίκτες τους και πώς προωθούν μετά το παιχνίδι κρίνεται η συμπεριφορά τους. Και στο πρώτο γκολ φέρει ευθύνη, έκανε έξοδο με κατεβασμένα χέρια. Δεν θέλω να κάνω τον τεχνικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας".

"Να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη"

"Μεγαλοποιήθηκε το περιστατικό στη φυσούνα. Και σε αυτούς που πάνε να το εκμεταλλευτούν, έχω να τους πω να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Εμείς δεν είμαστε ούτε ομάδα που έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για στημένα παιχνίδια, ούτε κασέτες υπάρχουν που να την εμπλέκουν ποτέ. Δεν είμαι υποκριτής στη ζωή μου. Ό,τι κάνω, έχω μάθει να το κάνω ευθέως. Ό,τι είχα να πω στον Ντεγκρά, του το είπα ευθέως. Πράγματι έγινε το ένα επεισόδιο, το οποίο ήταν λεκτικό. Όλα τα άλλα ήταν δημιούργημα της φαντασίας κάποιων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τέλος ο Ντεγκρά από την ΑΕΛ, θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο!
Επίθεση Κούγια σε Ντεγκρά
"Τελειώνει" τον Ντεγκρά και ο Αναστασιάδης
Τέλος ο Ντεγκρά από την ΑΕΛ, θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο!
Το "καρφί" του Πανσερραϊκού για Κούγια και ΑΕΛ
Η διπλή γκάφα του Ματίας Ντεγκρά που τον "τελείωσε" από τον Αστέρα

Photo credits: ACTION IMAGES

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ