ΑΕΛ

Κούγιας: "Αν υπάρξουν λογικά αποτελέσματα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε"

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα καυτηρίασε τα περίεργα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων, μίλησε για την διαιτησία της αναμέτρησης ενώ αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του.

Ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, στην έλευση του Πάους και την αντικατάσταση του Σάκη Τσιώλη και τις επιλογές προπονητών αλλά και στα περίεργα αποτελέσματα που παρατηρούνται στο πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές.

Μάλιστα μίλησε για κάποιους παίκτες που θα έβαζε ο ίδιος όσων χρησιμοποίησε ο Πάους ή και οι προηγούμενοι προπονητές της ΑΕΛ ενώ ερωτήθηκε για την κόντρα του με την Ερασιτεχνική και μίλησε και για το AEL FC Arena.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Άκουσα με προσοχή τα παράπονα του κόσμου όμως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι άδικο να μην τα αναφέρει ο κόσμος και να μην τα ανασύρει στην μνήμη του.

Ξεκινώ από το θέμαΤσιώλη. Δεν ανακοίνωσα εγώ θέμαΤσιώλη. Εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω στην ομάδα και του έκανα πρόταση να μείνει για τα επόμενα δύο χρόνια, ανεξαρτήτως των απόψεων που είχαν πολλοί οπαδοί μας. Ότι δηλαδή είχαμε λίγες νίκες. Ότι δεν γίνονταν καλή διαχείριση του υλικού. Εγώ πίστευα και πιστεύω ότι στη διάρκεια και αυτός θα ήταν καλύτερος και γενικά δεν είναι καλό να αλλάζεις προπονητή.

Ήταν απόλυτος, μου είπε ότι είχε αδειάσει ψυχολογικά για τους δικούς του λόγους που μου τους είπε και είμαι υποχρεωμένος να το σεβαστώ αυτό. Πιθανώς κάποια στιγμή να αποκαλύψω τι εννοούσε. Τονπαρακάλεσανα μείνει αλλά δεν ήθελε να μείνει ούτε μία μέρα στη Λάρισα».

Για την επιλογή προπονητή:
«Η μία ήταν να πάρουμε έναν προπονητή από αυτούς που περιμένουν «ειδικές αποστολές». Και φανταστείτε τι θα έλεγαν οι οπαδοί μας αν έπαιρνα παροπλισμένους προπονητές, ή κάποιους γνωστούς Έλληνες προπονητές που νομίζω δεν ταιριάζουν στην ΑΕΛ. Φανταστείτε τι θα γινόταν τότε. Από την πρώτη στιγμή αποφάσισα να πάρω έναν καλό και ακριβό προπονητή για να ηρεμήσουμε. Παρά το γεγονός ότι είχαμε να κάνουμε με περίεργα αποτελέσματα και συμπεριφορές.

Είδατε ότι από την πρώτη στιγμή καυτηρίασα το αποτέλεσμαΒέροια-Κέρκυρα, τοΛεβαδειακός- ΠΑΣ Γιάννινα και το σημερινό Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα. Επειδή δεν είμαι άβγαλτος στο ποδόσφαιρο. Και κατάλαβα ότι σε κάποια κέντρα ότι η δική μας παρουσία στη ΣούπερΛιγκασε αυτή τη μεταβατική περίοδο με έκανε ιδιαίτερα ανήσυχο. Όμως, κάποιος σε αυτή την ομάδα πρέπει να είναι ήρεμος στην ημέρα της καταστροφής και αυτή την ηρεμία να την μεταδώσει στους παίκτες γιατί ο κ.Πάουςδεν είναι μόνος του. Και το κυριότερο αφορά στους οπαδούς μας».

Για τα παιχνίδια των διεκδικητών:
«Αν επεξεργαστούμε με λογικό τρόπο τα παιχνίδια που ακολουθούν για τους αντιπάλους μας, δεν πρέπει να ανησυχούμε. ΟΛεβαδειακόςπαίζει με τον Ολυμπιακός, την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο. Λογικά δεν πρέπει να ανησυχούμε. Η Βέροια έχει 19 βαθμούς. Έχει παιχνίδια μεΠαναιτωλικός, ΑστέραΤριποληςκαι Ξάνθη και ας πούμε πως θα φτάσει τους 22 βαθμούς. Ο Ηρακλής έχει 22 βαθμούς και παίζει με ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης. Αν ο Ηρακλής κάνει το απόλυτο και πάρει τους 9 βαθμούς, τότε χαλάλι του ποδοσφαίρου.

Δεν έχουμε κανέναν λόγο εμείς σε αυτό. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να υπάρχουμε εμείς. ΟΠαναιτωλικόςείναι καθαρή ομάδα. Είναι μία ομάδα που δεν θα πει ο ιδιοκτήτης ‘καθίστε να χάσετε σήμερα για να ρίξουμε κάποιον που δεν μας αρέσει’. Θα τοδέιτεαυτό. Με ενδεχόμενα περίεργα όμως δεν έχουμε καμία πιθανότητα να επιβιώσουμε. Αν τελικά η Ξάνθη ή ο Αστέρας Τρίπολης πουν στους ποδοσφαιριστές τους να χάσουν, τι πιθανότητες έχουμε φέτος ή σε οποιαδήποτε μελλοντική χρονιά;»

Για το ματς με τον Αστέρα:
«Πως να κερδίσουμε το σημερινό ματς; Το πέναλτι που δίνει στο δεύτερο γκολ δεν υπάρχει. Τρώει αυτό το γκολ που τρώει οΞενοδόχοβ. Αυτόςεπελέγει. Δεν μπορώ να κάνω υποδείξεις εγώ στον προπονητή. Δεν λέω σε κανέναν ποιον να βάλει. Πήραμε ένα τερματοφύλακα, τονΘεοδωρόπουλο. Με την διπλή τιμή από αυτή που είχε οΞενοδόχοβ. Καταξιωμένος. Οι προπονητές μας όμως είχαν μία άποψη και δεν τον χρησιμοποιούν. Τι να κάνω; Να μπω και να του πω ότι θα παίξει ο Θεοδωρόπουλος; Δεν μπορώ να το πω και δεν το έκανα ποτέ. Έχουμε ένα στόπερ τονΓκόλια, τον καλύτερο αμυντικό της ομάδας. Δεν μπήκε σήμερα και έπαιξε οΦατιόν.

Μπορώ εκ των υστέρων να το συζητήσω αλλά όχι ναπαρέμβω. Εγώ ήθελα πάντα ο Αβραάμ να παίζει αριστερό μπακ. Δεν μπορεί να παίζει οΚόντοργιατί είναι επιπόλαιο παιδί. Ότι γκολ έχουμε φάει από τονΚόντορ. Και δεν ήθελα οΦατιόννα παίζει στόπερ. Το είπα στον κ.Βουτυρίτσααλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο γιατί είναι η επιλογή του προπονητή. Από εκεί και πέρα. Κερδίζουμε πέναλτι εμείς. Είναι πέναλτι και αποβολή. Δεν μπήκε το πέναλτι όμως μπορούσαν να παίζουν με δέκα παίκτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε αυτή η ομάδα. Δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε. Αν μία ομάδα χάνει 3-0 στο20άλεπτο, καταλαβαίνεται τι πρόβλημα είχαμε. Δεν έχουμε Θεϊκούς ποδοσφαιριστές. Είμαστε μία ομάδα σε μεταβατική περίοδο. Άκουγα τους διαφόρους σήμερα που τηλεφωνούσαν στο ραδιόφωνο και έλεγαν γιατί να αλλάξει η ομάδα. Αυτοί δεν έλεγαν ότι πρέπει να αλλάξει η ομάδα γιατί η προηγούμενη είναι ΦούτμπολΛιγκ; Αυτό δεν έλεγαν κάθε μέρα;»

Για το AEL FCARENA:
«Την άλλη το γηπεδικό. Ο κ.Τσακμακίδηςόμως δεν λέει ότι το αφεντικό του ο κ.Πηλαδάκηςπου φέτος μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, μας εξόντωσε οικονομικά. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν μας έδινε το παραχωρητήριο για να πάρουμε την αδειοδότηση. Και συμφωνήσαμε να δίνουμε περίπου 650 χιλιάδες ευρώ με την ασφάλεια και την συντήρηση του με έσοδα 1,4 εκατομμύρια».

Για τις επιλογές των προπονητών:
«Άρα λοιπόν κανείς δεν βοηθά. Δεν χρειάζεται να κάνουμε μοιρολατρίες αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία. Θέλει να συγκεντρωθούμε. Θέλει οι προπονητές που υπάρχουν στην ομάδα. Από τον προηγούμενο προπονητή να ενημερώσουν τον κ.Πάουςσωστά. Οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν πρέπει να επιστρατευτούν όλοι τους. Γιατί δεν θέλω εγώ να κάνω κριτική.

Την κριτική την κρατάω μέσα μου και κοστολογώ τον καθένα. Να ξέρετε ότι η ΑΕΛ η οποία σήμερα περνάει μία από τις πιο δύσκολες σελίδες της ιστορίας της και δεν κατέβηκε στο γήπεδο με όλο το δυναμικό της, θα πρέπει να ανασυνταχθεί. Αλλιώς να γνωρίζεται ότι οι αντίπαλοι μας σχεδιάζουν με ποιο τρόπο θα μας εξοντώσουν».

Για την έλλειψη ηρεμίας στην ομάδα:
«Μία μέρα δεν έχουμε ησυχάσει. Μία η Ερασιτεχνική. Μία οι δημοσιογράφοι. Μία οι οργανωμένοι οπαδοί. Ανεβήκαμε στη ΣούπερΛιγκκαι είμαστε η πιο διαλυμένη ομάδα που υπάρχει και ειλικρινά δεν το απολαμβάνω. Εγώ άλλα όνειρα είχα για την ομάδα. Το σύνθημα που πρέπει να δίνεται και εσείς αλλά και εγώ είναι η… ηρεμία. Καμία ομάδα δεν προχωρά με διχόνοια. Κι εμείς έχουμε διχόνοια από την πρώτη μέρα που συγκεντρωθήκαμε φέτος. Χωρίς κανέναν λόγο».

Για την κόντρα με την Ερασιτεχνική:
«Και να ξέρετε ότι χθες, όλη μέρα, είδα τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής να την διαδίδει και να την μεταδίδει μέσω ίντερνετ την ανακοίνωση της Κέρκυρας με το δικό του σχόλιο. Αν θέλουν την ομάδα τους να είναι στηνFootballLeagueή και πιο κάτω. Η αν θέλουν την ομάδα τους βρώμικη και να μπει σε ένα κύκλωμα ομάδων με τα στοιχήματα. Κάθε Κυριακή γινόντουσαν αυτά.

Αυτά που γινόντουσαν τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ δεν θέλω να συμμετάσχω. Δεν με ενδιαφέρει. Εμείς πρέπει να είμαστε ήρεμοι και αυτή την ηρεμία να την μεταδώσουμε σε όλους και να πάρουμε αποφάσεις».

Για τα επόμενα παιχνίδια:
«Χρειαζόμαστε μία νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια . Εμείς είμαστε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Μας έχει πλησιάσει ο Ηρακλής και οΛεβαδειακός. Έχουμε τρία δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να πάρουμε τον αγώνα ζωής ή θανάτου με την Ξάνθη».

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ