ΑΕΛ

Και Σολάνο για τον πάγκο της ΑΕΛ

Peru's Jefferson Farfan, left, talks with assistant Nolberto Solano, during a training session of the national soccer team in Lima, Peru, Thursday, March 17, 2016. Peru will face Venezuela in World Cup qualifying soccer match in Lima on March 24. (AP Photo/Martin Mejia)
Peru's Jefferson Farfan, left, talks with assistant Nolberto Solano, during a training session of the national soccer team in Lima, Peru, Thursday, March 17, 2016. Peru will face Venezuela in World Cup qualifying soccer match in Lima on March 24. (AP Photo/Martin Mejia) AP

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr η ΑΕΛ εξετάζει την περίπτωση του παλαιού της ποδοσφαιριστή και νυν βοηθού προπονητή στην εθνική Περού, Νολμπέρτο Σολάνο, για την τεχνική της ηγεσία.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προσπαθεί να βρει τον αντικαταστάτη του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της και όπως είπε ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας, ο επόμενος τεχνικός των "βυσσινί" μπορεί να είναι Λατινοαμερικάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr , στη Λάρισα εξετάζουν την περίπτωση του παλαιού διεθνούς Περουβιανού ποδοσφαιριστή της ομάδας και νυν βοηθού του Ρικάρντο Γκαρέκα στην τεχνική ηγεσία της "μπλανκιρόχα", Νολμπέρτο Σολάνο.

Ο "Νολ" ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Σπόρτινγκ Κριστάλ και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Μπόκα Τζούνιορς, Νιούκαστλ, Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ, ΑΕΛ, Ουνιβερσιτάριο, Λέστερ, Χαλ και Χάρτλπουλ.

Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Ουνιβερσιτάριο και Χοσέ Γκαλβές ενώ από το 2015 είναι στο τεχνικό επιτελείο της εθνικής Περού ως βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ρικάρδο Γκαρέκα. Μάλιστα ήταν χθες στο "Εστάδιο Νασιονάλ" της Λίμα στη νίκη του Περού επί της Ουρουγουάης.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ËÁÑÉÓÁ-ÏÓÖÐ / SUPERLEAGUE / LARISA-OLYMPIAKOS
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ËÁÑÉÓÁ-ÏÓÖÐ / SUPERLEAGUE / LARISA-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νολμπέρτο Σολάνο πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ

Ο 42χρονος Περουβιανός έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την πόλη της Λάρισας, ενώ παρά το βραχύ πέρασμά του από τη θεσσαλική ομάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο αυτής. Μπορεί να γεννήθηκε, να μεγάλωσε και να ζει τελευταία στη Νότιο Αμερική, αλλά η ποδοσφαιρική και προπονητική του παιδεία έχει έντονα αγγλικά στοιχεία.

Έχει αγωνιστεί στο Νησί από το 1998 έως το 2008 σε Νιούκαστλ, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα, ενώ μετά την παρουσία του σε ΑΕΛ (2008) και Ουνιβερσιτάριο (2009), επέστρεψε στην Αγγλία από το 2010 έως το 2012 για να αγωνιστεί σε Λέστερ, Χαλ και Χάρτλπουλ.

Άριστος γνώστης της αγγλικής γλώσσας, ο "Νολ" απάντησε θετικά στην πρόσκληση που του απηύθυνε ένας εκ των κορυφαίων Αργεντινών προπονητών, ο Ρικάρντο Γκαρέσκα, για να στελεχώσει το τεχνικό επιτελείο των "ίνκας".

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΙΟΡΝΤΑΝΕΣΚΟΥ

Ο 38χρονος Ρουμάνος τεχνικός, Έντουαρντ Ιορντανέσκου, προτάθηκε στη διοίκηση των "βυσσινί". Είναι ο γιος του παλιού ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας, Άνχελ Ιορντανέσκου.

Ο Έντουαρντ έχει εργαστεί ως βοηθός σε Στεάουα Βουκουρεστίου και Βασλούι, ενώ ως πρώτος σε Τάργκου Μούρες, Παντούρι και ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Η ΑΕΛ εξετάζει την περίπτωσή του, ο ίδιος ωστόσο επισήμανε στο Sport24.gr: "Είμαι στη Ρουμανία τώρα, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να εργαστώ σε ομάδα τώρα, πριν από το καλοκαίρι".

Photo credits: AP Photo/Martin Mejia, Eurokinissi

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ