ΑΕΛ

Φυντάνης: "Ο Ολυμπιακός με 31 εκατ. ευρώ μπάτζετ έχασε από την ΑΕΚ, εμείς ισοπαλία"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
Φυντάνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ηλίας Φυντάνης επιτέθηκε σε αυτούς που τον έβριζαν την ώρα του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έφερε ως παράδειγμα την ισοπαλία με την ΑΕΚ, η οποία "νίκησε τον Ολυμπιακό των 31 εκατ. ευρώ".

Η ΑΕΛ προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 3-2 σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο Ηλίας Φυντάνης δεν έκρυψε τη στεναχώρια του. Χαρακτήρισε ανόητους αυτούς που τον έβριζαν, ενώ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου έφερε ως παράδειγμα τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: "H ομάδα προκρίθηκε στους τέσσερις του Κυπέλλου. Αν δεν κάνω λάθος η ομάδα πρέπει να να έφτασε μετά από το 2007 στα ημιτελικά. Αν και προκριθήκαμε, έχω μια στεναχώρια. Παρά την πρόκριση, κάποιοι ανόητοι πάλι βρίζουν. Ας μου πούνε τι κέρδος έχουν που με βρίζουν όταν χάναμε 2-1; Φώναζαν να ξυπνήσω και να κάνω αλλαγές. Που ξέρανε τι συμβαίνει και τι έχουμε κάνει; Που ξέρουνε τι σκοπό έχουμε μέσα στο παιχνίδι; Που ξέρουνε πως σήμερα ρίσκαρε ο ΠΑΣ και τελευταία στιγμή που άλλαξε το τρόπο παιχνιδιού, αλλάξαμε κι εμείς κι ό,τι δουλέψαμε σε μία εβδομάδα έπρεπε να το αλλάξουμε σε μισή ώρα;

Με δύο κινήσεις αλλάξαμε όλον τον τρόπο παιχνιδιού. Περίμενε κανείς από αυτούς, ακόμα κι από εσάς, ότι η ομάδα της Λάρισας πάει στους τέσσερις; Εγώ δεν ξεχνάω πως η ομάδα έτρωγε «τέσσερα, τέσσερα, τέσσερα» και θα το λέω μέχρι να φύγω από τη Λάρισα. Επομένως ας μη μιλάνε αυτοί που μιλάνε. Γιατί βρίζουν; Επειδή είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, εγώ δεν κάνω πίσω. Επειδή δεν θέλω να πάρω αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής, θα τα πούμε όλα σε μια εβδομάδα.

Στον αγώνα τώρα, επειδή ξέραμε πως θα ρισκάρει ο ΠΑΣ, κατέβηκε στο ματς με 4-4-2 με ρόμβο, στο οποίο θα είχαμε πρόβλημα. Η δουλειά που είχαμε κάνει ήταν στο 4-1-4-1 και έβγαιναν λάθος μαρκαρίσματα στο κέντρο. Γι’αυτό και στα αποδυτήρια κάποιοι δημοσιογράφοι που είναι φίλοι και μιλάμε κάθε μέρα μέσα στη βδομάδα, δεν το ξέρανε γιατί άλλαξε η ομάδα. Κι έτσι παίξαμε με τέσσερις στην άμυνα, έναν ελεύθερο παίκτη μπροστά, τον Φατιόν, τρία χαφ μπροστά του και δύο επιθετικούς, τον Κρίζμαν με τον Ναζλίδη. Αυτό δεν το είδε κανείς.

Οι μόνοι που το βλέπαμε ήμασταν εμείς που είχαμε το υπέρ μας σκορ μέσα στα Γιάννενα με 1-2 κι έπρεπε να μην χάσουμε το παιχνίδι. Το ότι δεχόμαστε δύο γκολ από φάουλ δεν μπορώ να πω κάτι. Αν είχα προβλέψει που θα πάει η μπάλα για να το πιάσει ο τερματοφύλακας, θα το έκανα κι αυτό. Νομίζω πως τα γκολ θα μπορούσαμε να τα έχουμε αποφύγει, όπως και το δεύτερο φάουλ.

Ρισκάραμε στο τέλος του παιχνιδιού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως δεν ρισκάρεις, αλλά πας το παιχνίδι στην παράταση. Είπαμε στα παιδιά πως θα το «χτυπήσουμε» εκεί κι έτσι κάναμε. Κάποιοι φώναζαν να γίνει η αλλαγή του Περόνε από το 80′ έως το 90′. Δεν θα γινότανε ποτέ, γιατί η ομάδα έπρεπε να πάει στην παράταση έτσι όπως πήγε. Τρεις παίκτες ζήταγαν αλλαγή και δεν μπορούσε να μπει ο Περόνε μέσα. Θα μπορούσε να μπεις κάποιος άλλος. Αυτό το ρίσκο έπρεπε να πάρουμε σε εκείνο το σημείο και μας βγήκε και πήραμε το παιχνίδι.

Είναι μια μεγάλη νίκη που την αξίζαμε. Ειδικά όταν βάζεις τρία γκολ στον ΠΑΣ, που κάποια άλλη ομάδα εκτός από τον ΠΑΟΚ δεν το έχει κάνει αυτό. Αυτή είναι η απάντησή μας σε κάποιους που λένε πως η ομάδα δεν έχει βάλει γκολ το 2018, το 2019, 2022 και στο έτος 2023 που γράφετε ορισμένοι.

Εγώ θα τα λέω αυτά γιατί δεν κάνετε κακό σε μένα, αλλά στην ομάδα. Έγραψε κάποιος πως η ομάδα δεν έβαλε γκολ το 2018. Στα Γιάννενα τι ήταν; Το 2017. Ήταν 31 Δεκεμβρίου; Πότε ήταν 1η Ιανουαρίου, δεν ξέρω. Με την ΑΕΚ που ήρθαμε 0-0 δεν λέει κανείς τίποτα, με τον ΠΑΟΚ που ήρθαμε 1-1 πάλι τίποτα. Ολόκληρος Ολυμπιακός που έχει 31 εκατομμύρια μπάτζετ δεν κέρδισε την ΑΕΚ. Έχασε μάλιστα, ενώ εμείς πήραμε ισοπαλία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Μακεδονικό" μήνυμα απέναντι στον Σκοπιανό Τσικάρσκι η ΑΕΛ
Στα ημιτελικά μέσω παράτασης η ΑΕΛ, 3-2 τον ΠΑΣ
Photostory: Οι πανηγυρισμοί της ΑΕΛ για την πρόκριση στα ημιτελικά

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ