ΑΕΛ

Επικαλέστηκε Ρανιέρι ο Τσιώλης στην ΑΕΛ

Επικαλέστηκε Ρανιέρι ο Τσιώλης στην ΑΕΛ
Τσιώλης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το παράδειγμα του Κλάουντιο Ρανιέρι στη Λέστερ έφερε ο Σάκης Τσιώλης στην ΑΕΛ, μετά το 1-0 επί της Παναχαϊκής. Θέλησε, έτσι, να καταστήσει σαφές ότι αυτό που μετράει είναι οι νίκες που φέρνουν άνοδο.

Στην κορυφή της Football League διατηρήθηκε μετά από 27 αγωνιστικές η ΑΕΛ. Οι "βυσσινί" επικράτησαν 1-0 της Παναχαϊκής, αν και δεν έπαιξαν καθόλου καλά, εξέλιξη που οδήγησε τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί έντονα και να γιουχάρει την ομάδα. Χαρακτηριστικό ότι ενώ το σκορ ήταν 1-0, στο 89' ζητήθηκε από τον Ματθαίο Μαρουκάκη να χάσει το πέναλτι που κέρδισε.

Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας του κάμπου, Σάκης Τσιώλης, έφερε το παράδειγμα του Κλάουντιο Ρανιέρι στη Λέστερ, θέλοντας να εξηγήσει ότι αυτό που μετρά περισσότερο είναι οι νίκες. Αρχικά ανέφερε:

«Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε και από το σημερινό παιχνίδι είναι οι τρεις υπερπολύτιμοι βαθμοί. Σίγουρα η απόδοση και η αγωνιστική συμπεριφορά μας δεν εκφράζει την ιστορική μας ομάδα. Θα κρατήσω αυτό που λέει ο προπονητής της Λέστερ (σ. Κλάουντιο Ρανιέρι): Ότι μπορεί η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ να νικούν με 4-0 ή και 5-0, αλλά δεν είναι πρώτες. Εμείς έστω και με μισό μηδέν αυτό που θέλουμε να πάρουμε θα το πάρουμε. Για ένα ακόμα παιχνίδι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα, δεν κινδυνέψαμε σε καμία περίπτωση του αγώνα.

Είχαμε προβλήματα στην επίθεση. Συνεχίζουμε και ενδεχομένως στο ματς με την Κέρκυρα να κάνουμε το αποφασιστικότερο βήμα για την άνοδο. Θέλω να πιστεύω ότι η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας εκεί θα είναι διαφορετική. Θα θυμάστε ότι σε τέτοια παιχνίδια, όπως με τον Απόλλωνα, όταν η ομάδα είναι με το πιστόλι στον κρόταφο, είναι αγωνιστικά πάρα πολύ καλή. Να ανταποκριθούμε και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε νας μας στηρίξει, παρόλο που η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που πρέπει».

-Υπάρχει εξήγηση για την κακή εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο;

«Όσο δεν μπαίναι δεύτερο γκολ, υπάρχει πρόβλημα. Από τη στιγμή που δεν γίνεται υποδοχή από τους επιθετικούς, είναι μοιραίο να κρατάνε οι αμυντικοί περισσότερο τη μπάλα. Για την απόδοση της ομάδας αναλαμβάνω την ευθύνη. Έτσι πρέπει να γίνεται ο προπονητής αναλαμβάνει την ευθύνη. Εγώ επιλέγω τους παίκτες».

-Αυτά που θέλετε να περάσετε στους παίκτες, τα έχουν αφομοιώσει;

«Δεν πάω να περάσω κάτι το οποίο είναι άγνωστο σε αυτούς. Η ομάδα είναι δομημένη με ένα τρόπο εδώ και καιρό και πάνω σε αυτό πατάμε. Στην προπόνηση η ομάδα είναι πιο γρήγορη. Δεν είναι σύνθετο αυτό που ζητάω, είναι απλό. Δεν είναι εύκολο ορισμένα παιδιά να αντέξουν την πίεση. Με τον καιρό θα το κάνουν. Ενδεχομένως ένα δεύτερο γκολ να τους απελευθέρωνε. Στο παιχνίδι του Σαββάτου πιστεύω πως θα δούμε κάτι άλλο. Έχω πίστη σε αυτούς τους παίκτες. Έχουν την ταχύτητα και την ικανότητα για να ανταποκριθούν σωστά. Από εκεί και πέρα όπως έχω πει το βασικό είναι να βγάλουμε την ομάδα από τη λάσπη».

- Πόσοι παίκτες μπορούν να συνεχίσουν τη νέα σεζόν;

«Σε αυτό το κομμάτι αρχικά θα αναλάβουν όσοι οργανώνουν την ομάδα και είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα παρουσιάσουν μία διαφορετική ομάδα στη Super League όπου θα είναι ικανή να πρωταγωνιστήσει. Αν όλα πάνε καλά και παραμείνω εδώ θέλω να ξέρετε πως ζω και αναπνέω για να δω αυτή την ομάδα εκεί. Από εκεί και πέρα με 2-3 μήνες προετοιμασία το καλοκαίρι και σωστό σχεδιασμό θα παίξουμε και το κατάλληλο ποδόσφαιρο στην Super League».

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ