ΑΕΛ

Aπό το Αλκαζάρ ξανά στο... Αλκαζάρ

Aπό το Αλκαζάρ ξανά στο... Αλκαζάρ
AEL FC ARENA

Τρία χρόνια μετά το τελευταίο ματς της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και τη μετακόμιση στο ολοκαίνουργο AEL FC ARENA, η ΑΕΛ έκανε γενικό... restart και επέστρεψε στην ιστορική της έδρα. Το Sport24.gr θυμάται...

Στις 21/11/2010 η ΑΕΛ δίνει την τελευταία παράσταση μπροστά στο κοινό της στο ιστορικό γήπεδο Αλκαζάρ, έχοντας ως αντίπαλο τον Πανιώνιο (ο Ιστορικός νίκησε με 1-0).

Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα είχαμε την κλασική εμφάνιση με το άλογο ντυμένο στα βυσσινί, ενώ με το σφύριγμα της λήξης ο κόσμος μπήκε στο γήπεδο και το έκανε... κομμάτια!

Όχι φυσικά για το λόγο που φαντάζεστε οι περισσότεροι (επεισόδια), αλλά γιατί η ΑΕΛ από το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι θα μετακόμιζε στο ολοκαίνουργιο AEL FC ARENA, οπότε οι φίλαθλοι θέλησαν να πάρουν από ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας (λίγο χορτάρι, τα δίχτυα, μέχρι και το ένα δοκάρι!) ως ενθύμιο.

Δυο ημέρες αργότερα το "στολίδι του Κάμπου" άνοιξε τις πύλες του κι επίσημα στο κοινό και υποδέχθηκε τους φίλους της ομάδας σε μία φαντασμαγορική παρουσίαση με μουσική, κληρώσεις και συγκίνηση.

Μιλάμε για ένα έργο που στοίχισε πάνω από 28 εκ. ευρώ, μοντέρνο, χωρητικότητας 16.118 θέσεων, με 36 σουίτες, πάρκινγκ και πολλές ακόμα ανέσεις.

Όλα αυτά, μαζί με την παρουσία του Κώστα Πηλαδάκη στο διοικητικό τιμόνι, έδιναν την εντύπωση πως η ΑΕΛ θα καλπάσει ξανά προς τις επιτυχίες (έχοντας ως παρακαταθήκη το πρόσφατο Κύπελλο το 2007) και θα γίνει πάλι ανταγωνιστική.

Τα πράγματα, ωστόσο, εξελίχθηκαν σε εφιάλτη...

Aπό το Αλκαζάρ ξανά στο... Αλκαζάρ
AEL FC ARENA INTIME SPORTS

Κρίση εντός και... εκτός

Η οικονομική κρίση άρχισε να κάνει την εμφάνιση της με βίαιο τρόπο και όπως ήταν λογικό το γεγονός αυτό επηρέασε και την ΑΕΛ.

Η διοίκηση του συλλόγου περίμενε κάποια χρήματα από το Κράτος τόσο από τους Μεσογειακούς Αγώνες (που δεν έγιναν ποτέ) όσο και από την επιστροφή του ΦΠΑ (όπως είχε γίνει με το "Καραϊσκάκης"), όμως η εταιρεία που έφτιαξε το γήπεδο, ΕΡΓΟ3, υπάχθηκε στον πτωχευτικό κώδικα (άρθρο 99) με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα οικονομικά ανοίγματα της ΠΑΕ, τις λάθος μεταγραφές και τον υποβιβασμό στην Football League έφεραν την ΑΕΛ σε δύσκολη θέση και τα χρέη να πνίγουν την εταιρεία.

Έτσι ξεκίνησε μία διαμάχη με το Κράτος, την ΕΡΓΟ3 που πέρασε στην αντεπίθεση όσον αφορά τα χρέη, το προσωρινό κλείσιμο του γηπέδου και το άνοιγμα λίγες ημέρες αργότερα.

Μοναδική διέξοδος σε όλα αυτά ήταν ο άμεσος προβιβασμός στην Superleague, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Το καλοκαίρι του 2013 οι άνθρωποι της ΑΕΛ αρνήθηκαν την πρόταση του Κώστα Πηλαδάκη για αγορά νέου ΑΦΜ (λέγεται πως τα είχε βρει προφορικά με τον Αρβανιτίδη για συγχώνευση με την Βέροια), ο οποίος έκανε την τελευταία προσπάθεια για να "Αναστήσει" την γεμάτη χρέη ΠΑΕ.

Aπό το Αλκαζάρ ξανά στο... Αλκαζάρ
Πλεξίδας Πηλαδάκης

Πηλαδάκης πριν, Πλεξίδας μετά

Ο Ερασιτέχνης από την πλευρά του αποφάσισε να μην συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Football league (ούτε φυσικά να πάρει άλλο ΑΦΜ), αλλά να πέσει στην Γ Εθνική με σκοπό να καθαρίσει από τα χρέη (όπως έγινε με την ΑΕΚ) και να κρατήσει το όνομα της.

Τρία χρόνια μετά το "αντίο" στο Αλκαζάρ, λοιπόν, το αλογάκι επέστρεψε στην ιστορική έδρα με τον Βαγγέλη Πλεξίδα στα ηνία και καλπάζει ξανά προς την κορυφή με νέα διοίκηση και... παλιά όνειρα.

* Μία "αστεία" ιστορία όσον αφορά το γήπεδο, που διαχειρίζεται ακόμα ο Κώστας Πηλαδάκης, αφορά τη χρησιμοποίηση του. Πριν λίγους μήνες το πάρκινγκ του AEL FC ARENA έγινε... κέντρο εκπαίδευσης οδηγών!

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ