ΑΕΛ

"Ανέσπερο ορόσημο ο άθλος των άθλων"

"Ανέσπερο ορόσημο ο άθλος των άθλων"

Η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την 28η επέτειο από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν "η πρώτη και μέχρι σήμερα η τελευταία φορά που μία επαρχιακή ομάδα γκρέμιζε το κατεστημένο".

Η Αθλητική Ένωση Λάρισας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας την Πρωτομαγιά του 1988, επικρατώντας με 1-0 του Ηρακλή στο Αλκαζάρ χάρη σε ένα ασύλληπτο γκολ του Γιώργου Μητσιμπόνα . Με αφορμή την 28η επέτειο από την κατάκτηση της κορυφής της Ελλάδας, η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: "Ανέσπερο ορόσημο ο άθλος των άθλων!!!"

Αναλυτικά: "Συμπληρώθηκαν σήμερα 28 χρόνια από τότε που το κορυφαίο ελληνικό ποδοσφαιρικό τρόπαιο υψώθηκε στον λαρισινό ουρανό, συνοδεύοντας μαζί με τον Αυγερινό τα ολόλαμπρα αστέρια της "βασίλισσας του κάμπου".

Την Πρωτομαγιά του 1988 διάλεξαν τα καθαρόαιμα του Γιάτσεκ Γκμοχ να φορέσουν το στεφάνι του τίτλου και να γνωρίσουν την αποθέωση απ' όλη την φίλαθλη Ελλάδα. 'Ηταν η πρώτη και μέχρι σήμερα η τελευταία φορά που μία επαρχιακή ομάδα γκρέμιζε το κατεστημένο και ταυτόχρονα περνούσε στις δέλτους της ιστορίας ως το κορυφαίο ποδοσφαιρικό σύνολο που μάλιστα κατέκτησε το πρωτάθλημα με τις δικές του δυνάμεις, τη δική του αξία και μόνο.

Μετά από έναν μαραθώνιο οκτώ μηνών, ο οποίος σημαδεύτηκε από την απόπειρα κλοπής του τίτλου που ευτυχώς δεν τελεσφόρησε, φτάσαμε στην αξέχαστη Πρωτομαγιά του '88, όταν το φοβερό βολ πλανέ του Γιώργου Μητσιμπόνα έστελνε την ΑΕΛ στον έβδομο ουρανό και η μυριόστομη ιαχή των 20.000 οπαδών της, "νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές", δονούσε συνθέμελα το ιστορικό Αλκαζάρ. Την ίδια ώρα ο θεός του ποδοσφαίρου κατέθετε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό την εντολή του: " 'Αρατε πύλας".

Πέρασαν ακριβώς 28 χρόνια αλλά οι ολόχρυσες παρακαταθήκες του άθλου των άθλων παραμένουν ανεξίτηλες και μας καθοδηγούν. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας, το διοικητικό συμβούλιο, το τεχνικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές μας και τα στελέχη της ομάδας, υποκλίνονται στους πρωταθλητές των πρωταθλητών και στον ηρωικό φίλαθλο κόσμο μας, υποσχόμενοι πως δεν θα λησμονήσουν στιγμή την ιστορική τους παρακαταθήκη και θα βαδίσουν χωρίς παρεκκλίσεις στο δρόμο που πεφωτισμένα εκείνοι χάραξαν.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης στους εκπορθητές του κατεστημένου και τροπαιούχους της αλησμόνητης ποδοσφαιρικής περιόδου 1987-88, αναφέρουμε για μία ακόμη φορά τα ονόματά τους, που έτσι κι αλλιώς έχουν μείνει με χρυσά γράμματα στην ιστορία:

Μιχαήλ Χρήστος, Κυριακούλης Θεόδωρος, Πλίτσης Γιώργος, Αγορογιάννης Γιώργος, Κολομητρούσης Κώστας, Μητσιμπόνας Γιώργος, Γκαλίτσιος Γιάννης (αρχηγός), Παπαντωνίου Γιώργος, Κυριλλίδης Λάζαρος, Κακανούλιας Νίκος, Κολοβός Γιώργος, Στάμος Φώτης, Νασιάκος Βαγγέλης, Αλεξούλης Γιάννης, Βουτυρίτσας Θεόδωρος, Μουλάμπα Κανιέμπα, Τσιώλης Αθανάσιος (Σάκης), Ντάνας Γιώργος, Τσιλιάκος Χαρίλαος, Καραπιάλης Βασίλης, Ζιώγας Μιχάλης, Τσαβαλιάς Κώστας, Τσίγκοφ Γκεόργκι, Αθανασίου Βάιος, Βαλαώρας Γιάννης. Προπονητής: Γκμοχ Γιάτσεκ, βοηθός: Μοράλες Οράσιο. Πρόεδρος: Καντώνιας Αστέριος, μέλη Δ.Σ.: Τσιάρας Βασίλης, Λεβέντης Χρήστος, Παμπέρης Λάζαρος, Παπαγεωργίου Μιχάλης, Σαγρής Γιώργος, Γάτσιος Βασίλης, Μήλιος Λουκάς, Μίτης Χρήστος, Παπαστεργίου Βασίλης, Οικονόμου Νίκος."

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ