ΑΕΛ

Ανακοίνωσε Ικάουνιεκς η ΑΕΛ

Ανακοίνωσε Ικάουνιεκς η ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση του του διεθνή Λετονού επιθετικού μέσου, Γιάνις Ικάουνιεκς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τους "βυσσινί".

Σε μία κίνηση με μέλλον προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Λετονού μεσοεπιθετικού, Γιάνις Ικάουνιεκς. Ο 21χρονος άσος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετράει 14 συμμετοχές με την εθνική Ανδρών της χώρας του και θεωρείται ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα του λετονικού ποδοσφαίρου.

Οι "βυσσινί" απέκτησαν το 65% των δικαιωμάτων του, με το υπόλοιπο 35% να διατηρεί η πρώην -πλέον- ομάδα του, Μετς. Αυτή είναι η 4η μεταγραφή της επαρχιακής ομάδας κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μετά τους Πάμπλο Γκαγιέγο, Στεβέν Τικό, Κώστα Θεοδορώπουλου, ενώ απομένει μόνο η ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αντριάν Φερνάντες.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την ολοκλήρωση και τυπικά της απόκτησης του διεθνή Λετονού επιθετικού μέσου, Γιάνις Ικάουνιεκς, ο οποίος θα αγωνίζεται στην ομάδα μας για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Ο Ικάουνιεκς είναι γεννημένος στις 16/02/1995, αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετράει ήδη 14 συμμετοχές και 2 γκολ με την Εθνική Ανδρών της χώρας του, έχοντας προηγουμένως αγωνισθεί και σε όλα τα ηλικιακά εθνικά συγκροτήματα.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Λιεπάγιας Μέταλουργκς, για να ακολουθήσει άμεσα η μεταπήδησή του στην FK Λιεπάγια, απ' όπου μεταγράφηκε στην γαλλική Μετς, στις εκδηλώσεις της οποίας συμμετείχε έως και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο ποδοσφαιριστής εντάσσεται στην ΠΑΕ ΑΕΛ με ποσοστό συνιδιοκτησίας 65% - καθώς η γαλλική ομάδα διατηρεί το υπόλοιπο 35% των δικαιωμάτων του - και συνολικό buy out 1.000.000€, ποσό ίσο μ' εκείνο με το οποίο τον είχε αποκτήσει η Μετς το καλοκαίρι του 2014!

Με την ευκαιρία, επισημαίνεται ότι η παρουσίαση όλων των μεταγραφικών αποκτημάτων θα γίνει την Πέμπτη στο Queen's Bar του AEL FC ARENA, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης της ομάδας, ενώ από την ΠΑΕ γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας από τον πρώτο αγώνα του 2017 κόντρα στην Βέροια (4/1, 5.15 μ.μ.)!

TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ