ΑΕΚ

Ζητείται "φρεσκάδα" στην ΑΕΚ

Ζητείται "φρεσκάδα" στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ, καλείται να διαχειριστεί την κόπωση παικτών που είναι "κλειδιά" για την συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η ΑΕΚ τον τελευταίο μήνα έχει κερδίσει κατά σειρά τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ενώ μετρά 12 νίκες σε 14 ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές του χρόνου. Όμως ο Γκουστάβο Πογέτ ξέρει πως το ταμείο δεν γίνεται αρχές του Μάρτη. Και πως τα δύσκολα είναι μπροστά, όπως και τα… σπουδαία.

Η ΑΕΚ έχει τους δυο ημιτελικούς του κυπέλλου, ενδεχομένως τον τελικό, το φινάλε του πρωταθλήματος αλλά και τα πλέι οφ. Εκεί δηλαδή που θα κριθούν οι φετινοί στόχοι της ομάδας. Και ο Πογέτ ξέρει καλά πως σ’ αυτό το κρίσιμο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, το μεγάλο στοίχημα θα είναι η «φρεσκάδα». Ήδη ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει εντοπίσει πρόβλημα κόπωσης, σε ποδοσφαιριστές κλειδιά.

Παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα σ’ αυτό το εντυπωσιακό σερί που έχει κάνει η ομάδα το τελευταίο δίμηνο. Αλλά χρειάστηκε και να παίζουν στα «κόκκινα» και χωρίς ανάσα. Κάτι που τους φόρτωσε με κόπωση. Και το μεγάλο στοίχημα του Πογέτ. Είναι να διαχειριστεί αυτή την κόπωση. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο εξαντλημένος Γιόχανσον

Ένας από τα πιο πολύτιμα εξαρτήματα στην αγωνιστική «μηχανή» όχι μόνο του Πογέτ, αλλά συνολικά φέτος της ΑΕΚ, είναι ο Γιάκομπ Γιόχανσον. Επομένως και ένα από τα πιο… ταλαιπωρημένα. Ο Σουηδός μέσος δεν έβγαινε από την βασική ενδεκάδα, ούτε στα οικογενειακά διπλά. Είναι μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που έχει κάνει και τα 24 ματς του πρωταθλήματος. Και μόνο σ’ ένα εξ αυτών, δεν έχει ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Ενώ από τα τέσσερα ματς κυπέλλου που έδωσε η ΑΕΚ το τελευταίο δίμηνο, ο Γιόχανσον έμεινε εκτός μόνο στο ένα. Είναι φυσιολογικό λοιπόν, να λείπει η φρεσκάδα από τον Σουηδό, κάτι που έχει φανεί στα τελευταία τρια ματς και ειδικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Πογέτ θα ήθελε να βρει τρόπο να δώσει ανάσες στον Γιόχανσον. Αλλά με τον Ζουκουλίνι πλέον εκτός μάχης και τον Κορδέρο ακόμα να μην έχει επιστρέψει από τραυματισμό, κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων μοιάζει δύσκολο. Σίγουρα πάντως, ο Πογέτ θα ψάξει τρόπο να φρεσκάρει τον Γιόχανσον.

Ζητείται "φρεσκάδα" στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

«Μηχανάκι» στα «κόκκινα»

Τον Αντρέ Σιμόες τον θεωρεί ο Πογέτ ως τον ακρογωνιαίο λίθο του αγωνιστικού του μοντέλου. Γι αυτό και ο Πορτογάλος μέσος από την στιγμή που ανέλαβε ο Ουρουγουανός την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, μετρά μόνο ολόκληρα 90άλεπτα στο πρωτάθλημα, με εξαίρεση το ματς με τον Ατρόμητο που ήταν τιμωρημένος. Στο κύπελλο ο Πογέτ ξεκούρασε τον Σιμόες μόνο στο ένα από τα δυο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό. Αντίθετα ήταν παρών και στα δυο παιχνίδια με τον Ηρακλή. Και ο Σιμόες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έβγαλε κάποια σημάδια κούρασης και αποτυπώθηκε στα λάθη του. Επί της ουσίας ο Πογέτ δεν έχει άλλο διαθέσιμο κόφτη, τουλάχιστον προς το παρόν και μοναδική εναλλακτική λύση για να ξεκουράσει τον Πορτογάλο, είναι ο Τζανετόπουλος. Κάτι πάντως που δεν πρόκειται να γίνει άμεσα.

Ζητείται "φρεσκάδα" στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε υποχρεωτική ξεκούραση

Μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ροντρίγκο Γκάλο ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, που από την αρχή του πρωταθλήματος όχι μόνο είχε παίξει βασικός σ’ όλα τα ματς, αλλά δεν είχε βγει σε αλλαγή ούτε σ’ ένα εξ αυτών. Και ήταν λογικό να αρχίσει να βγάζει κούραση. Προέκυψε όμως η τιμωρία του Γκάλο λόγω καρτών στα ματς με Ηρακλή και Παναθηναϊκό. Και έτσι εκ των πραγμάτων πήρε ανάσες, διότι διαφορετικά θα υπήρχε ζήτημα, μετά και τον τραυματισμό του Μπακάκη.

Ζητείται "φρεσκάδα" στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το συνολικό πλάνο… φρεσκάδας

Ο Πογέτ γενικώς έχει στο μυαλό του πάντα το κομμάτι της ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών. Όχι μόνο τώρα που οι παίκτες έχουν φορτωμένα τα πόδια τους με πολλά ματς. Από την πρώτη στιγμή που ο Ουρουγουανός ανέλαβε, έδινε μεγάλο βάρος στην αποφόρτιση των ποδοσφαιριστών και γι αυτό έδινε και διήμερα ρεπό. Τώρα η ανάγκη για διαχείρισης της κόπωσης είναι ακόμα μεγαλύτερη. Γι αυτό και ο Πογέτ δουλεύει πάνω σε συνολικό πρόγραμμα αποφόρτισης των παικτών. Διαβάσατε στο Sport24, για το πρόγραμμα που ακολούθησαν χθες (29/2) όσοι έπαιξαν στο ντέρμπι. Ενώ για τον πρώτο ημιτελικό της Πέμπτης (3/1) με τον Ατρόμητο, ο Ουρουγουανός θα επιδιώξει φρεσκάρισμα της ενδεκάδας. Και το ίδια θα κάνει και στο ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ζητείται "φρεσκάδα" στην ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Photo credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ