ΑΕΚ

Υποθέσεις στο χέρι της ΑΕΚ

Υποθέσεις στο χέρι της ΑΕΚ

Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο των ανανεώσεων που η ΑΕΚ θέλει να πραγματοποιήσει, υποθέσεις που είναι στα μέτρα της και εξαρτώνται κυρίως από τις δικές της διαθέσεις να τελειώσουν θετικά και άμεσα.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για τους οποίους (από την πλευρά της Ένωσης) προκύπτει ξεκάθαρη επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας, είναι οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και Αντρέ Σιμόες. Κοινή συνισταμένη όλων των υποθέσεων, αποτελεί και η ξεκάθαρη τοποθέτηση αμφοτέρων για την παραμονή τους στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι του 2018.

Το Sport24.gr καταγράφει τις περιπτώσεις, εξηγεί τις παραμέτρους και θυμίζει τις εκατέρωθεν δηλώσεις δέσμευσης από την πλευρά τους.

Ο ΒΡΑΧΟΣ

Όπως είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα μας στις 14 Νοεμβρίου, στην υπάρχουσα συμφωνία της ΑΕΚ με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, προβλέπεται ειδικός (υπέρ του ποδοσφαιριστή) όρος σύμφωνα με τον οποίο η συνεργασία των δύο πλευρών ανανεώνεται για επιπλέον μία σεζόν, από τη στιγμή που ο Ουκρανός πιάσει σε συμμετοχές το 75% του συνόλου των αγώνων της ομάδας την τρέχουσα περίοδο.

Ωστόσο η ΑΕΚ έχει ήδη δώσει 29 επίσημα ματς, με τον Τσιγκρίνσκι να δίνει το παρών σε μόλις 13 από αυτά. Κάτι που συνεπάγεται ότι έχει ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος για να εκπληρώσει τον επιμέρους στόχο.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσιγκρίνσκι είχε αρνηθεί την απευθείας επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ έως το 2020, όταν την 1η Μαρτίου 2017, είχε σπάσει το χέρι του στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Πλατανιά. Τότε, όπως συνηθίζει μετά από κάθε σοβαρό τραυματισμό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε δώσει εντολή για νέο συμβόλαιο στον Ουκρανό, εφόσον εκείνος το επιθυμούσε. Ωστόσο ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, αρνήθηκε! Το αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας στο Κίελτσε της Πολωνίας, εξηγώντας ότι «δεν θέλω ελεημοσύνη. Αν πραγματικά αξίζω ένα νέο συμβόλαιο, θα πρέπει να το κερδίσω μέσα στο γήπεδα, όχι επειδή τραυματίστηκα».

Η επιθυμία του ωστόσο να παραμείνει στην ΑΕΚ και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, είναι δεδομένη. Η πλευρά του παίκτη ενημέρωσε γι αυτό εκείνη της Ένωσης σε επαφή που υπήρξε στις 13/11. Η πρώτη κουβέντα έγινε σε εξαιρετικό κλίμα καθώς και στην ομάδα έχουν ακόμα την άποψη ότι ο Ουκρανός πρέπει να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ψάχνει για σπίτι στην Αθήνα καθώς θέλει να συνδεθεί ακόμα περισσότερο με την πόλη που ταιριάζει όσο λίγες σε εκείνον και στην οικογένειά του. Μια συνάντηση μένει και το θέμα θα κλείσει. Σαν θέλουν η νύφη και ο γαμπρός...

Ο IRON MAN

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο AEK1924.gr, ο Σιμόες τόνισε ότι «είμαι εδώ ευτυχισμένος και θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ. Αυτό σκέφτομαι και δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Είναι διαφορετικό το να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στη χώρα που αγωνίζεται από το να παίζεις σε ένα ανώτερο πρωτάθλημα αλλά να κοιτάζεις το να μη χάνεις».

Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Κιμ Ριμπέιρο, βρέθηκε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Λυμπερόπουλο στις 20 Νοεμβρίου, όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr, προκειμένου να ξεκινήσει ο κύκλος των συζητήσεων για την επέκταση της συνεργασίας με τον υπερπολύτιμο Πορτογάλο μέσο, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και η Βαλένθια και η Σπόρτιγκ Λισσαβόνας.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από τη συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Νίκο Λυμπερόπουλο, προέκυπτε η εκατέρωθεν επιθυμία των δύο πλευρών να επεκταθεί η συνεργασία τους έως και το 2021, σαφώς με αυξημένες αποδοχές για τον Πορτογάλο, ο οποίος στις 19 Μαρτίου 2016 είχε κερδίσει με το σπαθί του την πρώτη αναπροσαρμογή και ανανέωση συμβολαίου, ανεβαίνοντας από τις 100.000 στις 220.000 ευρώ ετησίως. Πλέον οι αποδοχές του λογικά θα διπλασιαστούν. Ωστόσο υπήρχε διαφορά στο ύψος της ρήτρας που οι δύο πλευρές θεωρούν ως το σωστό, καθώς ο Σιμόες, βαδίζοντας στα 29 του πλέον, γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία του, να πάρει μεταγραφή σε ανώτερο πρωτάθλημα.

Κοντολογίς, ο Σιμόες θέλει την ύπαρξη ρήτρας αγοράς η οποία δεν θα είναι απαγορευτική για ομάδες που θα θελήσουν να την αποπληρώσουν με σκοπό την «απελευθέρωσή» του από την ΑΕΚ. Λογικό και τίμιο!

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ενάμιση χρόνο μετά την ημέρα συνεύρεσής του με την ΑΕΚ, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δηλώνει όπου σταθεί και βρεθεί, ερωτευμένος με τη φανέλα της ομάδας που δεν είχε εκτιμήσει όσο τα αδέρφια του ως παιδί και για την οποία «παθιάζομαι πολύ όταν παίζω, νιώθω κάτι που δεν έχω αισθανθεί τόσο δυνατά στο παρελθόν σε καμία ομάδα», όπως ο ίδιος λέει. Εξ ου και οι έντονοι πανηγυρισμοί όταν σκοράρει, με τη χαρακτηριστική κίνηση ότι "τρελαίνεται".

Η προσφορά του είναι ομολογουμένως σπουδαία καθώς στην πρώτη (την περυσινή) σεζόν του με την "Ενωση", αν και αρχικά αντιμετώπισε σοβαρό θέμα μυϊκού τραυματισμού, είχε την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του τόσο σε συμμετοχές (38) όσο και σε τέρματα (8). Φέτος παρουσιάζεται ακόμα πιο αποδοτικός, έχοντας ήδη «γράψει» 26 συμμετοχές και 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα τέρματα που έχει πετύχει συνιστούν ήδη ρεκόρ καριέρας, μόλις στα μισά της σεζόν!

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μαζί με τα μπόνους, ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν έβγαλε περισσότερα από 250.000 ευρώ στην πρώτη σεζόν του στην ΑΕΚ, συμπεριλαμβανομένου σε αυτές τις αποδοχές του μπόνους συμμετοχής στους ομίλους του Europa League, ύψους 40.000 ευρώ. Του "ξεγλίστρησε" το αντίστοιχο πριμ κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα ίδια προβλέπονται και για φέτος, ενώ για το καλοκαίρι υπάρχει το +1 στην πλευρά της ΑΕΚ.

Ωστόσο θα γίνει άμεσα συζήτηση για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών με μια νέα συμφωνία η οποία θα αποφέρει στον Χριστοδουλόπουλο υψηλότερες πάγιες αποδοχές και καλύτερα μπόνους. Το έχει κερδίσει με την παρουσία του στο γήπεδο και το αξίζει, καθώς είναι πλέον ηγετική μορφή για την ομάδα. Όσον αφορά στη διάρκεια της νέας συμφωνίας, η πλευρά του παίκτη θα ήθελε ένα κλειστό τριετές, ωστόσο αυτή είναι μια δύσκολα υλοποιήσιμη επιθυμία καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι 31 ½ ετών. Ο Λάζαρος δήλωσε πάντως πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Τσίλη ότι «αν με φωνάξουν, σε 10 λεπτά τα βρίσκουμε». Και έτσι θα γίνει!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ