ΑΕΚ

Χτίζει τη δική του ΑΕΚ

Χτίζει τη δική του ΑΕΚ
EUROKINISSI SPORTS

Έχει ήδη πετύχει πολλά περισσότερα από αυτά που άπαντες περίμεναν. Και αν μη τι άλλο, ο Μανόλο Χιμένεθ αξίζει την ευκαιρία να οικοδομήσει τη δική του ΑΕΚ σε συνθήκες απόλυτης διοικητικής και αγωνιστικής κανονικότητας. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Αυτή είναι η τρίτη διαφορετική σεζόν στον πάγκο της ΑΕΚ για τον Μανόλο Χιμένεθ. Όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Αφαιρετικό για την ακρίβεια. Αυτό της μη οικοδόμησης της ομάδας από τον ίδιο, με τα δικά του θέλω, τις ιδέες που έχει να καταθέσει και να εφαρμόσει.

Τον Οκτώβριο του 2011, ανέλαβε την Ένωση μετά από την απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εμφανίστηκε για να διορθώσει μια κακώς καμωμένη κατάσταση, με υλικό το οποίος πάντως του επέτρεπε να παρουσιάσει ωραία πράγματα. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε, οδηγώντας την Ένωση στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, το ρόστερ της ΑΕΚ αποψιλώθηκε. Αποχώρησαν ποδοσφαιριστές μεγάλης προσφοράς και αξίας (Σκόκο, Μπλάνκο, Ντιοπ, Μίτσελ κ.α.) ενώ η διοικητική ανυπαρξία και αδιαφορία δημιούργησαν αρχικά κλίμα αβεβαιότητας. Και εν συνεχεία έφεραν μέσω της συνεχιζόμενης απληρωσιάς, την απόλυτη παρακμή.

Η τρίτη σεζόν είναι αυτή που διανύουμε. Ο Χιμένεθ εμφανίστηκε ως κασκαντέρ, μάλιστα κάποιοι (οι ίδιοι που τότε τον αποκάλεσαν "Παπατζή" και "Μάγειρα") έσπευσαν να τον αναδείξουν σε "καμένο χαρτί", ωστόσο εκείνος πέτυχε όλα αυτά που έκαναν ξανά τον ΑΕΚτζή να νιώθει καλά με την ομάδα του. Ναι αισθάνεται ότι βλέπει κάτι που του αρέσει, να ελπίζει σε τίτλους και καλύτερες ημέρες.

Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η απόφαση έχει ήδη παρθεί. Ο κόσμος να χαλάσει, ακόμα και αποκλεισμός να έρθει με το θριαμβευτικό 2-1 στο "Καραϊσκάκης", ο Χιμένεθ πρέπει να μείνει στην ΑΕΚ και να πάρει την πρώτη κανονική ευκαιρία του στην 4η σεζόν του στην ομάδα. Την πρώτη καθαρή ευκαιρία να οικοδομήσει κάτι δικό του σε συνθήκες οικονομικής, διοικητικής και ποιοτικής (του ρόστερ) κανονικότητας.

Η απόφαση έχει παρθεί, απομένουν οι λεπτομέρειες της καθοριστικής κουβέντας ανάμεσα σε εκείνον και τον Μελισσανίδη. Μέσα σε όλα που συμβαίνουν όμως, ο Χιμένεθ συζητιέται πολύ έντονα πλέον και στην πατρίδα του. Τον είχαν ξεχάσει και τον ξαναβρίσκουν μπροστά τους. Δύσκολα βέβαια θα βρεθεί ομάδα που να του δίνει όραμα πρωταθλητισμού ή έστω ευρωπαϊκής αύρας στη Λα Λίγκα. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να του κάνει κλικ.

ΑΕΚ και Μανόλο πρέπει να συνεχίσουν μαζί. Επιβάλλεται. Το χρωστάει ο ένας στον άλλον. Δύσκολα θα βρει η Ένωση τέτοιο διαθέσιμο πακέτο που εκτός των άλλων να γουστάρει που βρίσκεται στην ομάδα και να νιώθει συναισθηματικά δεμένος μαζί της.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ