ΑΕΚ

Χριστοδουλόπουλος: "Είμαστε καλύτεροι από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως καλύτερη ομάδα την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε έβαλε ψηλά τον πήχη και για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας μεσοεπιθετικός χαρακτήρισε ως καλύτερη ομάδα την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και εξέφρασε το παράπονο του για την Εθνική ομάδα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στην "Ώρα των σπορ":

Για το εάν θεωρεί αποτυχία ότι η ΑΕΚ δεν κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα: "Προφανώς και ήθελα να είμαι πρώτος. Όλοι μα θέλαμε να είμαστε πρώτοι. Από την άλλη μεριά, αυτός είναι ένας άτυπος τίτλος που επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Ο πρωταθλητής κρίνεται στο τέλος. Εμείς είμαστε μία ομάδα που έχει δείξει πως βγάζει ιδέες μέσα στο γήπεδο, βγάζει ένταση και έχει τρόπους να κερδίζει παιχνίδια. Θεωρώ πως ακόμα και τρεις ή τέσσερις βαθμούς πίσω να ήμασταν στο τέλους του πρώτου γύρου θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πολύ περισσότερο τώρα που είμαστε μόνο έναν"

Για το τι έχει αλλάξει στην ΑΕΚ σε σχέση με πέρσι: "Η ΑΕΚ έχει βάλει περισσότερα στοιχεία πλέον που ταιριάζουν στο DNA της. Παίζει πλέον πολύ επιθετικά. Στα περισσότερα παιχνίδια κάνει πολλές ευκαιρίες στην επίθεση και βάζει γκολ. Βγάζει ένταση, βγάζει συναισθήματα και μπαίνει στο γήπεδο και με αυτοπεποίθηση"

Για το αν η ΑΕΚ είναι καλύτερη από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: "Ναι, είμαστε. Σαν ομάδα η ΑΕΚ είναι καλύτερη. Αυτό πιστεύω. Και θα έλεγα αυτό ακόμα και αν δεν έπαιζα στην ΑΕΚ. Αυτό βλέπω μέχρι τώρα. Ούτε θέλω να προκαλέσω, αλλά ούτε είμαι και απ΄ αυτούς που θα προσπαθήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Θεωρώ πως είμαστε σαν ομάδα, καλύτεροι. Και νομίζω πως αυτό είναι κάτι που το έχουν πει δημοσίως και αρκετοί προπονητές άλλων ομάδων της Super League".

Για το πως βλέπει το φετινό πρωτάθλημα: "Το φετινό πρωτάθλημα το απολαμβάνω. Όπως θεωρώ πως το απολαμβάνει και κάθε οπαδός. Είναι πολύ όμορφο να κοιτάς τη βαθμολογία και να βλέπεις πόσο μικρές διαφορές έχουν τέσσερις ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας. Εγώ μ αυτή την εικόνα τρίβω τα χέρια μου από ικανοποίηση και λέω, ωραία, υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και που μπορούμε να φτάσουμε

Για την πορεία στην Ευρώπη: "Μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμα. Το πιστεύω. Από τη στιγμή που ήρθε αυτή η κλήρωση, θεωρώ πως η κανονική ΑΕΚ μπορεί να προκριθεί και στην επόμενη φάση. Μπορεί η ΑΕΚ να το κάνει. Αυτό πιστεύω. Έχουμε αυτοπεποίθηση και εγώ και όλοι μας".

Για την κλήρωση με την Ντιναμό: "Δεν πρέπει να κοιτάμε τα ονόματα. Θυμάμαι με τον Παναθηναϊκό είχαμε αντιμετωπίσει τη Μάλαγα και θεωρήθηκε βατή η κλήρωση, διότι οι Ισπανοί είχαν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Έφτασαν όμως τότε μακριά στην Ευρώπη. Επαναλαμβάνω, θεωρώ πως μπορούμε να περάσουμε…".

Για το ποιο ήταν το παιχνίδι κλειδί στη φάση των ομίλων: "Αν πρέπει να διαλέξω ένα θα πω αυτό με τη Ριέκα στην Κροατία. Όλα τα ματς ήταν κλειδιά στον όμιλο. Ακόμα και τα δύο με τη Μίλαν. Αλλά εάν πρέπει να διαλέξω ένα, αυτό είναι με την Ριέκα στην Κροατία"

Για το συμβόλαιό του: "Δεν έχει γίνει ακόμα καμία κουβέντα με την ΑΕΚ. Θα πω το ίδιο και τώρα. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ το θέλει, μπορούμε να υπογράψουμε σε δύο λεπτά. Προτεραιότητά μου είναι η ΑΕΚ και να μείνω εδώ. Ξεκάθαρα πράγματα. Όμως είμαι και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής"

Για την Εθνική ομάδα κι αν αισθανόταν πως αδικήθηκε: "Ναι. Το αισθανόμουν από τον περασμένο Μάρτιο. Πολύ περισσότερο τον Σεπτέμβριο. Είχα παίξει στα προκριματικά για το Μουντιάλ και είχα βοηθήσει και εγώ για την πρόκριση. Αλλά θεωρώ πως δεν έχω δώσει τόσα πολλά για την Εθνική και δεν έχω βοηθήσει τόσο πολύ όσο άλλα παιδιά. Και όταν θέλεις πολύ να βοηθήσεις και δεν σου δίνεται η ευκαιρία αισθάνεσαι άσχημα. Αυτό ισχύει και με την ομάδα"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ