ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Χάσαμε ευκαιρία να προκριθούμε"

ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ EUROKINISSI

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στάθηκε στην ευκαιρία που έχασε η Ένωση απέναντι στην Αούστρια για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και το τίμημα της κόπωσης από τα συνεχόμενα

Η ΑΕΚ συνεχίζει το σερί των απαιτητικών παιχνιδιών, αυτή την φορά την Κυριακή (1/10) στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Η κούραση είναι δεδομένη, τραυματισμοί υπάρχουν, όμως ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε μιλώντας στη Nova, πως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει η ομάδα, για να μπορεί να είναι ανταγωνιστική σ' όλα τα ματς. Ενώ επανέλαβε πως η ΑΕΚ, με βάση την εικόνα της, θα έπρεπε να έχει κερδίσει την Αούστρια και προανήγγειλε αλλαγές στην Τρίπολη.

"Για μένα ήταν μια μεγάλη νύχτα. Δεν μπόρεσα να καταλάβω πως μπορέσαμε και συγχωρέσαμε τον αντίπαλο, με τόσες ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο τρέξαμε πολύ, διότι δεν ξέραμε πώς να κρατήσουμε την μπάλα. Αλλά παρόλα αυτά, ο αντίπαλος δεν έδειξε επικίνδυνος, παρά μόνο μετά τον τραυματισμό του Τσόσιτς. Δεχθήκαμε το γκολ. Άλλη μια φορά δεν είχαμε καλή τοποθέτηση και δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ. Και η αλήθεια είναι πως αφού δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ, είχαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει νωρίτερα. Δεν μας έλειψαν οι ευκαιρίες, αλλά τα γκολ. Και νομίζω πως αυτό που μπορεί να με βγάλει από τα ρούχα μου, είναι οι καθυστερήσεις που έκαναν οι Αυστριακοί και αυτόν τον χρόνο θα μπορούσαμε να τον εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε τη νίκη. Είμαι πολύ περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, διότι στο πρώτο ημίχρονο τρέξαμε πολύ. Και λόγω των ποδοσφαιριστών, μπορέσαμε και κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν παραδοθήκαμε ποτέ. Λόγω την συμπεριφορά των παικτών, θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσε".

- Αισθανθήκατε σαν να το χάσατε το παιχνίδι με την Αούστρια;

"Ναι, για μένα η ισοπαλία δεν είναι μια νίκη. Έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στην επόμενη φάση και τώρα με την ισοπαλία, είναι πιο περίπλοκο. Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Είμαστε η ομάδα με το μικρότερο μπάτζετ του ομίλου. Αλλά έχουμε μεγάλη ιστορία, μεγάλη καρδιά και δουλεύουμε πολύ. Και με βάση αυτά, μπορούμε να ονειρευόμαστε πως θα πάμε καλά. Αλλά αυτό έχει υψηλό τίμημα. Πρέπει να είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο".

ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ EUROKINISSI

- Γιατί βάλατε τον Αϊντάρεβιτς αντι του Γαλανόπουλου και αν θα κάνετε αλλαγές στο ματς με τον Αστέρα;

"Θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές την Κυριακή, διότι οι παίκτες είναι άνθρωποι. Φυσικά και θα περιμένουμε μέχρι αύριο, για να δούμε ποια ομάδα θα παίξει την Κυριακή. Και υπάρχουν θέματα μέσα στην ομάδα και δεν μπορώ να πω την άποψη μου, γιατί ξεκίνησε κάποιος παίκτης στην ενδεκάδα. Αλλά αυτό που κάνω, είναι να σκέφτομαι πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Αξιολογώ πολλά πράγματα. Στην τελευταία αποστολή που ήταν ο Γαλανόπουλος, προερχόταν από πνευμονία. Ο ποδοσφαιριστής αισθάνεται πάντα καλά. Και σίγουρα επειδή προέρχεται από ισχυρή αντιβίωση, ναι, θα μπορούσα να τον είχα ξεκινήσει. Αλλά επειδή πρώτα αξιολογώ τους παίκτες ως ανθρώπους, δεν ήθελα να ρισκάρω κάτι τέτοιο. Και αυτά είναι κάποια θέματα, που δεν μου αρέσει να μπαίνω. Πάντα προσπαθώ να βάλω τους καλύτερους".

- Σας απασχολεί το γεγονός πως η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ για δεύτερο συνεχόμενο ματς;

"Όλα έχουν έναν κίνδυνο. Από την στιγμή που βάζεις παίκτες πολλούς που παίζουν μπροστά. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά θα πρέπει να βρούμε πώς να κινούμαστε, ώστε να μην δημιουργεί ο αντίπαλος φάσεις για γκολ. Θα πρέπει να κάνουμε το τρανζίσιον, πιο γρήγορα. Πιστεύω πως τα γκολ που δεχθήκαμε, είναι περισσότερο από έλλειψη συγκέντρωσης. Πιο πολύ από δικά μας λάθη, παρά από επιτυχία του αντιπάλου. Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, ήρθε από ένα πλάγιο.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Και ήταν ένα σημείο εξυπνάδας των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και χαλάρωσης δικιά μας. Το δεύτερο γκολ ήταν μια έλλειψη επικοινωνίας και συγκέντρωσης. Το πρώτο γκολ από την Αούστρια, είναι πως έπαιξαν στην πλάτη του Μπακάκη, διότι δεν είχε μετακινηθεί σωστά η άμυνα. Και στο δεύτερο, δεν είχαμε σωστές αποφάσεις.Αν δεν υπήρχαν αυτά τα λάθη στο ποδόσφαιρο, δεν θα υπήρχαν γκολ. Το καλό είναι πως υπάρχει λύση και μπορεί να διορθωθούν αυτά, διότι ήταν αποτέλεσμα έλλειψης συγκέντρωσης. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο".

- Σας ανησυχεί τώρα η κούραση;

"Από την προετοιμασία μ’ απασχολεί. Ξεκινήσαμε με κάποιους παίκτες που ήταν τραυματίες. Και από την στιγμή που οι παίκτες που ήταν καλά, έπρεπε να παίξουν σε πολλά, η κούραση συγκεντρώνεται. Είναι ένα καλό σημείο για να δείξουμε, γιατί οι καλές ομάδες κερδίζουν τίτλο. Διότι δεν έχουν μια καλή ενδεκάδα, αλλά ένα καλό ρόστερ. Και πρέπει να αποδείξουν οι παίκτες που δεν έχουν πολύ συμμετοχή μέχρι τώρα, γιατί βρίσκονται σε μια μεγάλη ομάδα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ