ΑΕΚ

Χιμένεθ vs ΠΑΟΚ: Αήττητος και κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής κι έχει ως σύμμαχο την εξαιρετική παράδοση που έχει "χτίσει" ο Μανόλο Χιμένεθ απέναντι στον "Δικέφαλο του Βορρά" στα εντός έδρας παιχνίδια. Το Sport24.gr παρουσιάζει την... απόλυτη κυριαρχία του Ισπανού τεχνικού. (VIDEOS)

Η ΑΕΚ αφήνει πίσω το νέο σπουδαίο αποτελέσματα κόντρα στη Μίλαν κι επικεντρώνεται στη σημαντική αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την 10η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Ο αγώνας είναι κρίσιμος σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, αφού η Ένωση με νίκη επιστρέφει στην κορυφή της βαθμολογίας και παραμένει ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Σύμμαχος της, η εξαιρετική παράδοση που έχει "χτίσει" ο Μανόλο Χιμένεθ απέναντι στον "Δικέφαλο του Βορρά". O Ισπανός τεχνικός, στις δύο θητείες του στον κιτρινόμαυρο πάγκο, είναι αήττητος απέναντι στους "ασπρόμαυρους" σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και playoffs εντός έδρας, μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Συνολικά, ο προπονητής της ΑΕΚ έχει αντιμετωπίσει τους Θεσσαλονικείς σε 11 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας ως ρεκόρ έξι νίκες, τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία.

Το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά τα εντός έδρας κατορθώματα του Χιμένεθ απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε μία μάχη με έντονο παρελθόν κι απόλυτη κυριαρχία.

ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, "ΛΕΥΚΗ" ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Χιμένεθ vs ΠΑΟΚ: Αήττητος και κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ
ACTION IMAGES

Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο ήταν στις 2 Μαρτίου του 2011 στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση υποδέχθηκε τον "Δικέφαλο του Βορρά" με στόχο τη νίκη, η οποία θα της έδινε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα. Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν δύο δοκάρια με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ στο 34' και στο 81', ενώ δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν και το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω των αποβολών του Λίνο στο 74ο λεπτό και του Βλάνταν Ίβιτς στο 77ο λεπτό.

Αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες να αναδειχθούν ισόπαλες με 0-0. Παρ' όλα αυτά, δύο εβδομάδες αργότερα, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 στη Θεσσαλονίκη χάρη σε γκολ του Τραϊανού Δέλλα και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, κατακτώντας εν τέλει και το Κύπελλο στο τέλος της σεζόν με 3-0 επί του Ατρομήτου.

"ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" ΜΕ ΜΑΓΕΙΑ ΣΚΟΚΟ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (SUPERLEAGUE - 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / ΣΚΟΚΟ - ΔΕΛΛΑΣ - ΜΙΤΣΕΛ

(ICON PRESS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (SUPERLEAGUE - 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ / ΣΚΟΚΟ - ΔΕΛΛΑΣ - ΜΙΤΣΕΛ (ICON PRESS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ) ICON

Τέσσερις ημέρες αργότερα, οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εν αντιθέσει με τον αγώνα Κυπέλλου, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νάτσο Σκόκο που σημείωσε τα δύο απ' τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Η Ένωση άνοιξε το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ρότζερ Γκερέιρο. Ο Σενεγαλέζος μέσος πήρε ουσιαστικά... εκδίκηση για τα δύο δοκάρια στο ματς του Κυπέλλου. Στο 35' ο Σκόκο συνεργάστηκε με τον Νίκο Γεωργέα και νίκησε τον Ντάριο Κρέσιτς με τρομερό σουτ στην κίνηση για το 2-0.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν... χαμήλωσε τις μηχανές και δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με νέο εξαιρετικό σουτ, ύστερα από υπέροχη ατομική προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανίκανος να αντιδράσει στις προσπάθειες των γηπεδούχων, με συνέπεια στο 79ο λεπτό ο Τραϊανός Δέλλας να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης της ΑΕΚ με όμορφη κεφαλιά, ύστερα από νέα πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο.

ΑΠΟ ΤΕΣΣΑΡΑ ΣΕ... ΤΡΙΑΡΑ

Χιμένεθ vs ΠΑΟΚ: Αήττητος και κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ

Τη σεζόν 2010-11 οι δύο "Δικέφαλοι" συναντήθηκαν συνολικά έξι φορές, αφού πέρα απ' το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, τέθηκαν αντιμέτωποι και στα playoffs. Για την 3η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος, οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ μπήκαν δυνατά στο ματς και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Νάτσο Σκόκο. Τελικά, στο 21ο λεπτό ο Δέλλας που είχε μετατραπεί σε... δήμιο του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με κοντινή κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που "έχτισε" παράδοση απέναντι στους "ασπρόμαυρους", ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ διαμόρφσε το 2-0 με νέα κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής στο 47ο λεπτό, ενώ στο 67' ο ίδιος ποδοσφαιριστής με κοντινό πλασέ έκανε το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ. Η πορεία της ΑΕΚ στα playoffs εκείνης της σεζόν ήταν απογοητευτική, αφού τερμάτισε 4η, πίσω από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά η κατάκτηση του Κυπέλλου της έδωσε την ευκαιρία να πάρει το "καλό" εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

SHOW ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΑΙ... 3-0

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια προκειμένου o Χιμένεθ να βρει ξανά στο διάβα του τον ΠΑΟΚ, αλλά o Ισπανός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Στις 12 Μαρτίου του 2017 οι "κιτρινόμαυροι" αντιμετώπισαν τους Θεσσαλονικείς για την 24η αγωνιστική της Super League, με τον Σέρχιο Αραούχο να ντύνεται... Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός επιθετικός μόλις στα 49 δευτερόλεπτα του αγώνα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες κι άνοιξε το σκορ με διαγώνιο συρτό σουτ μέσα απ' την μεγάλη περιοχή.

Οι παίκτες του Χιμένεθ ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα, έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ. Τελικά, στο 85ο λεπτό ο Αραούχο ανέλαβε ξανά δράση και μ' ένα υπέροχο φαλταριστό σουτ νίκησε τον Παναγιώτη Γλύκο για το 2-0. Ουσιαστικά, ο συγκεκριμένος αγώνας μετέτρεψε τον "Τσίνο" σε ένα απ' τα αγαπημένα παιδιά της "κιτρινόμαυρης" εξέδρας, καθώς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος του αγώνα, γνώρισε την αποθέωση απ' τον κόσμο της ΑΕΚ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Χρήστος Αραβίδης στις καθυστερήσεις με κοντινό πλασέ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Μάνταλου.

ΝΙΚΗ... ΜΙΣΗ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ CHAMPIONS LEAGUE

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, πριν απ' αυτή της Κυριακής, στις 28 Μαΐου του 2017 για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League. Η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη προκειμένου να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης του μίνι πρωταθλήματος που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League. O αγώνας άρχισε ιδανικά για την ΑΕΚ, αφού μόλις στο 6ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο. Ωστόσο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αστόχησε απ' την "άσπρη βούλα".

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την... ψυχρολουσία των γηπεδούχων κι έχασε μία σημαντική ευκαιρία με τον Χάρη Χαρίση στο 12ο λεπτό. Παρ' όλα αυτά, η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο, πίεσε για το γκολ και τελικά στο 42' ο Τάσος Μπακασέτας με συρτό σουτ μέσα απ' την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Ζέλικο Μπρκιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε συγκλονιστικά, με την ΑΕΚ να χάνει κι άλλες ευκαιρίες να βάζει γκολ και εν τέλει να παίρνει τη νίκη με 1-0. Μία νίκη που, σε μεγάλο βαθμό, της έδωσε την πρώτη θέση στα playoffs και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ