ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Βήμα-βήμα με ταπεινότητα"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, υποστήριξε ότι η Ένωση θα πορευτεί με ταπεινότητα στον όμιλο με Μίλαν, Ριέκα και Αούστρια, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι "κιτρινόμαυροι" έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Ήδη από την Πέμπτη (24/8) αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Μπριζ, ο Μανόλο Χιμένεθ εκτός από συγχαρητήρια προσπάθησε να κρατήσει και χαμηλούς τόνους.

Και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού, μιλώντας στην COSMOTE TV, για την κλήρωση στους ομίλους. Ο Χιμένεθ έκανε λόγο για ταπεινότητα, αλλά ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ έχει πιθανότητες πρόκρισης.

"Φυσικά και υπάρχουν πιθανότητες. Μιλάμε για μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, όπως η Μίλαν, αλλά και οι άλλες δύο του ομίλου είναι πολύ καλές ομάδες".

Για το αν έχει εικόνα από τους αντιπάλους: "Τη Μίλαν τη γνωρίζω πολύ καλά. Τη Ριέκα την ξέρω από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Την Αούστρια την ξέρω από το παρελθόν, αλλά θα την μάθω κι αυτή γιατί θα την αναλύσω".

Για το πρόγραμμα: "Πάντα παίζει ρόλο και η ημερομηνία. Παίζει ρόλο όμως και το κάθε αποτέλεσμα. Θα μας ενδιέφερε να παίξουμε εντός έδρας το πρώτο παιχνίδι με την Μίλαν, αγωνιστικά θα μας ενδιέφερε να παίζαμε εντός έδρας το τελευταίο παιχνίδι".

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές των αγώνων με την παλιότερων αγώνων με την Μίλαν: "Η Μίλαν τότε ήταν πολύ δυνατή. Και η ΑΕΚ τότε είχε μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν ένα πολύ καλό σημάδι αυτό που θα το χρησιμοποιήσουμε κι εμείς".

Για την πρόκριση: "Αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω και οι ποδοσφαιριστές μου το καταλαβαίνουν, όπως και όλοι στην ομάδα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι κάθε βήμα διαφορετικά. Είναι σημαντικό να παίξουμε και να κερδίσουμε τη Μίλαν, αλλά έχουμε σε δύο μέρες παιχνίδι για το πρωτάθλημα και είναι σημαντικό να το κερδίσουμε. Αν υπάρξει αυτοέλεγχος και δουλεύουμε με ταπεινότητα, ίσως να καταφέρουμε πράγματα που δεν είχαμε καταφέρει".

Για τις προσδοκίες του κόσμου: "Είναι σίγουρο πως υπάρχει πολύς κόσμος που οργανώνει ταξίδια για να ακολουθήσει την ομάδα. Τα ταξίδια είναι δωρεάν, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για να συνεχίσουμε το ταξίδι".

Για την εμπειρία του ρόστερ: "Πρέπει να δούμε τα πράγματα με θετικό τρόπο. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, ώστε να καταφέρουμε τα καλύτερα στην Ευρώπη".

Για το πώς αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με την Μίλαν: "Σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό για να το προσπαθήσουμε όλοι το καλύτερο. Είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος αντίπαλος. Θα προσπαθήσουμε να τους εκπλήξουμε, αν και είναι δύσκολο, όμως πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί".

Το μήνυμα για τα παιχνίδια του Europa League: "Θα ήθελα να συγχαρώ τον κόσμο της ΑΕΚ. Θα ήθελα να πω ότι τα όνειρα είναι δωρεάν άρα μπορούμε να ονειρευόμαστε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ