ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Το τελευταίο χιλιόμετρο μετράει"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, υποστήριξε ότι το "τελευταίο χιλιόμετρο μετρά" αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ένωση βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, ενώ δεν απάντησε στα περί "τσίρκου" από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μπορεί αυτή η νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, να έφερε την ΑΕΚ αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Όμως από τον Μανόλο Χιμένεθ, η λέξη "τίτλος", δεν πρόκειται να ακουστεί πριν "κλειδώσει".

Άλλωστε "το τελευταίο χιλιόμετρο είναι πάντα αυτό που μετράει σε μαραθώνιο". Πάντως ο Ισπανός τεχνικός, απάντησε με τον τρόπο του στις τοποθετήσεις Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν του τέθηκαν ως ερώτηση. Ενώ αφιέρωσε και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, εκεί που την αφιέρωσε και με τον Ολυμπιακό.

"Στον καλύτερο οπαδό της ΑΕΚ, ο οποίος ονομάζεται Ανδρέας, δίνει τη δική μεγάλη μάχη και στο τέλος θα είναι πρωταθλητής". Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη και πόσο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου είναι η ΑΕΚ: "Ήταν μια σημαντική νίκη, δύσκολη γιατί ο Παναθηναϊκός κυρίως στα τελευταία παιχνίδια παίζει πολύ καλά. Στα πρώτα λεπτά υπήρχε αρκετή ανησυχία στους παίκτες μας και η αλήθεια είναι ότι όσο περνούσαν τα λεπτά, με το γκολ του Αραούχο, η ομάδα έκανε ένα καλό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι με αυτή τη νίκη πλησιάζουμε στον τίτλο αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα, συνεχίζουμε κανονικά".

Για το αν υπάρχει άγχος τώρα που βλέπουν ότι είναι τόσο κοντά σε αυτό που κυνηγάει τόσα χρόνια η ΑΕΚ: "Αν κάποιος έχει τρέξει μαραθώνιο ξέρει ότι το τελευταίο χιλιόμετρο είναι το πιο δύσκολο. Θα πρέπει να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας για να φτάσουμε στο τέρμα. Έχουμε δουλέψει πολύ από τον Ιούνιο και είχαμε πάντα την πίεση ότι υπάρχει η υποχρέωση ότι πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα συνεχίσω πιστός στη φιλοσοφία μου και θα πω ότι για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να κοιτάς κάθε ματς ξεχωριστά. Το πιο σημαντικό, επομένως, ματς είναι το επόμενο".

Για όσα είπε ο Λουτσέσκου για "τσίρκο" και όσα είπε για την ΑΕΚ: "Υπάρχει σεβασμός επειδή είναι συνάδελφος. Η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που από την 1η αγωνιστική μέχρι και πριν ένα μήνα έπαιζε σε τρεις διοργανώσεις. Δίνουμε τη μάχη μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δε θα ήθελα να έχω άποψη για όσα είπε και ούτε με ενδιαφέρει. Σέβομαι τη δουλειά του. Και η δική μας δουλειά είναι σεβαστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ