ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Θυμωμένος για τις χαμένες ευκαιρίες"

ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε απογοητευμένος από από το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν κατάφερε παρά τις τόσες τελικές ευκαιρίες που είχε να πάρει τη νίκη που δικαιούνταν επί της Αούστρια.

Θεωρητικά ο Μανόλο Χιμένεθ θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος από το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν παράτησε το ματς με την Αούστρια και έψαξε την ισοφάριση μέχρι και το φινάλε.

Όμως ήταν απογοητευμένος και όπως ο ίδιος είπε "θυμωμένος" για το γεγονός πως δεν κατάφερε η Ένωση να κερδίσει, ένα ματς στο οποίο είχε τόσες πολλές ευκαιρίες.

"Δεν είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Μετά απ’ αυτό που έγινε στη Ριέκα, ήταν πρωταρχικής σημασίας, η νίκη σήμερα. Νορμάλ πρώτο ημίχρονο, όχι καλό και ένα δεύτερο ημίχρονο που αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν κέρδισε, διότι έχασε πολλά γκολ. Και κάναμε και δυο λάθη για να σκοράρει η Αούστρια, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μας έκανε να τρέξουμε πολύ στο πρώτο ημίχρονο η Αούστρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε το πώς έπρεπε να παίξουμε. Μας έκαναν μια έκπληξη που έμοιαζε μ’ αυτό που δεχθήκαμε απέναντι στον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό που έπρεπε να κάνουμε μετά, ήταν να ρισκάρουμε. Δυστυχώς όμως, το σκορ έμεινε μικρό. Αλλά όπως λένε, όταν χάνεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και στα τελευταία λεπτά παίρνεις μια ισοπαλία, αυτό είναι επικό. Λυπάμαι που δεν πετύχαμε ένα δεύτερο γκολ νωρίτερα, διότι αυτό θα μας έδινε την ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι".

-Μεγαλύτερος αντίπαλος ήταν η Αούστρια ή η κούραση;
"Πρέπει να παίζουμε με την κούραση. Αλλά σήμερα δεν είναι δικαιολογία η κούραση. Είχαμε τέσσερις μέρες να ξεκουραστούμε. Την Κυριακή, μπορεί να υπάρχει κούραση".

-Για τον Τσόσιτς και αν ανησυχείτε με τους τραυματίσμους;
"Με απασχολεί που έχουμε τραυματισμούς. Ξέραμε πως ήταν κάτι που θα μπορούσε να συμβεί, μετά από ματς με τέτοια ένταση. Αλλά αν η ΑΕΚ δεν παίζει με ένταση, δεν θα μπορεί να παίζει σ’ αυτό το επίπεδο. Έχουμε παίκτες που περιμένουν να παίξουν, νεαροί που έχουν διάθεση να παίξουν. Αλλά οι μεγάλες ομάδες, είναι υποχρεωμένες, να παίζουν κάθε τέσσερις μέρες και αυτό καταπονεί πολύ τους μυς.

Του Σιμόες δεν είναι θλάση. Είναι αρκετά από τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί από την προετοιμασία και ο γιατρός ψάχνει να βρει από πού έχουν εμφανιστεί. Και με τον Τσιγκρίνσκι και τον Λαμπρόπουλο τραυματίες, είναι λογικό ο Βράνιες με τον Τσόσιτς να έχουν παίξει τόσο πολλά παιχνίδια. Είναι κρίμα για τον Τσόσιτς".

-Που οφείλεται το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει δεχθεί δυο ίδια γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με Ολυμπιακό και Αούστρια;
"Είναι δύσκολο να πούμε πως υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης. Αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης μας έχει κοστίσει γκολ, ήδη από τα ματς με την ΤΣΣΚΑ. Είναι αλήθεια πως αυτό το προσόν, είτε το έχεις, είτε δεν το έχεις. Ο τραυματισμός του Τσόσιτς, μας έβλαψε πολύ, ώστε να δεχθούμε τα γκολ. Ο Άνταμ μπήκε καλά, αλλά η έλλειψη στις βοήθειες που έδινε ο Τσόσιτς, ήταν εμφανείς".

-Ικανοποίηση ή στεναχώρια από το γεγονός πως μετά από 23 τελικές, μπήκαν μόλις δυο γκολ;
"Μου δίνει ικανοποίηση, διότι αυτό είναι σημάδι, πως μπορούμε να δημιουργούμε ευκαιρίες. Αυτό είναι κάτι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Αλλά πραγματικά με θυμώνει, που δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες.

Και με τον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να είχαμε δυο γκολ παραπάνω και σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ένα 5-2. Αλλά είμαι περήφανος για το γεγονός πως οι παίκτες μου προσπαθούν μέχρι τέλους για το καλύτερο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ