ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Θα συνεχίσω στην ΑΕΚ, αλλά…"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μια ακόμα συνέντευξη σε ισπανικό ΜΜΕ έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ και μίλησε ξανά για το μέλλον του, αλλά και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ.

Το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ εξακολουθεί να "παίζει" δυνατά στα ΜΜΕ της Ισπανίας. Και σ’ αυτά της Ανδαλουσίας όχι μόνο της κατάκτησης του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, αλλά και λόγω της σχέσης που έχει με την Σεβίλλη.

Ο Χιμένεθ στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στην "Estadio Deportivo" σχολίασε τις εξελίξεις στον πάγκο της Σεβίλλης, αλλά μίλησε και για το δικό του μέλλον.

Ξεκαθάρισε πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα, τόνισε πως δεν κλείνει καμία πόρτα, αλλά χρησιμοποίησε την φράση "a priori" (που κυριολεκτικά σημαίνει "εκ των προτέρων") για την παραμονή του στην ΑΕΚ για ακόμα έναν χρόνο.

"Υπάρχει μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στον Χιμένεθ που έφυγε από την Σεβίλλη και τον Χιμένεθ που είναι τώρα. Όμως όπου και αν πάω, κουβαλάω μέσα μου την ποδοσφαιρική μου οικογένεια, που είναι η Σεβίλλη. Είμαι από το Αραάλ της Σεβίλλης κι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω.

A priori, θα συνεχίσω στην Αθήνα (σ.σ. στην ΑΕΚ) έναν ακόμη χρόνο, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν κλείνω καμία πόρτα. Ξέρω ότι έχω τις πόρτες του σπιτιού μου ανοικτές, έτσι με έκαναν να το βλέπω πάντα από την ομάδα".

Ενώ ο Χιμένεθ αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, αλλά και στην προοπτική του κυπέλλου και της συμμετοχής στο επόμενο Champions League. Αναλυτικά η συνέντευξη του Χιμένεθ:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

"Η αλήθεια είναι ότι πως μας έφερε μεγάλο ενθουσιασμό, τόσο στους παίκτες όσο και στον κόσμο. Έπειτα από 24 χρόνια, υπάρχουν οπαδοί που δεν το έχουν ζήσει ποτέ και άλλοι, μεγαλύτεροι, που πίστευαν ότι δεν θα το ξαναδούν ποτέ.

Ήταν μια έκρηξη χαράς, με λίγο περιορισμό ωστόσο γιατί ακόμα μας μένουν δύο ματς για να παίξουμε και ο τελικός του Κυπέλλου, όμως ήταν πολύ συναισθηματική στιγμή.

Στον ΠΑΟΚ προσπάθησαν με κάθε δυνατό τρόπο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν μία πεισματάρα ομάδα που είχε απαντήσεις σε όλα.

Ήμασταν με διαφορά οι πιο συνεπείς αγωνιστικά. Ηττηθήκαμε μόλις δύο φορές και είχαμε την καλύτερη διαφορά γκολ σε επίθεση και άμυνα. Εδώ στην Ελλάδα ονομάζουν ως ντέρμπι τις αναμετρήσεις των τεσσάρων μεγάλων ομάδων (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) κι εμείς δεν χάσαμε σε κανένα από αυτά.

Αισθανόμαστε επομένως εξαιρετικά και ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη δουλειά μας. Η Ελλάδα που δεν ασχολείται με το φανατισμό, η Ελλάδα που είναι ουδέτερη, αναγνωρίζει αυτό που πετύχαμε και ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, ότι παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο".

Για όσα έχει πετύχει η ΑΕΚ:

"Αυτή η ιστορία ξεκίνησε τον Γενάρη του 2017, όταν φτάσαμε στην Αθήνα. Η ομάδα είχε ανέβει από την Γ' κατηγορία και με τότε με κάλεσαν, επειδή δεν πήγαινε πολύ καλά εκείνη την περίοδο. Τη στιγμή που ανέλαβα, ήμασταν στην 9η ή στην 10η θέση. Τότε ξεκινήσαμε να νικάμε, πραγματοποιώντας έναν εκπληκτικό β' γύρο.

Στο τέλος τερματίσαμε στη 2η θέση. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ομάδας είναι ασυμβίβαστος και ζήτησε τον τίτλο. Αυτό μας προσέδωσε μία τεράστια πίεση, η οποία όμως τελικά εξελίχτηκε σε φιλοδοξία. Τώρα μας απομένει ο τελικός του Κυπέλλου. Δεν επαναπαυόμαστε και θέλουμε περισσότερα".

Για την προοπτική της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League:

"Σκεφτόμαστε πρώτα το Κύπελλο και επόμενη σκέψη μας είναι τα προκριματικά του Champions League και το πως θα κινηθεί το club για τη νέα σεζόν. Το συμβόλαιό μου με την ΑΕΚ τελειώνει τώρα αλλά ο πρόεδρος έχει τον λόγο μου ότι θα ακούσω πρώτα την ΑΕΚ.

Το πιο πιθανό είναι να μείνω, αν και είναι κάτι το οποίο θα δει ο εκπρόσωπός μου, ξέρουμε όμως ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η ΑΕΚ. Είναι το δεύτερο σπίτι μου, έχω βρεθεί εδώ για δύο διαφορετικές θητείες αν και η δεύτερη είναι πιο σημαντική.

Με ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα, με μάχες κόντρα σε ομάδες που διαθέτουν περισσότερα χρήματα και καταφέραμε να σπάσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο μας γεμίζει με περηφάνια".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΕΠΟ: "Η ΕΛ.ΑΣ. στα αποδυτήρια του τελικού"
Χιμένεθ: "Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα"
Ο Αλμπάνης στην "Αγιά Σοφιά"
Από 13.000 εισιτήρια πρότεινε η αστυνομία για τον τελικό
Φάκελος ΑΕΚ: Η τάξη του 2019
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ