ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Πρώτος στόχος τα πλέι οφ, δεύτερος η κατάκτηση του Κυπέλλου"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για τον Μανόλο Χιμένεθ έχει σημασία το πώς θα διαχειριστεί η ΑΕΚ τα δυο ματς που ακολουθούν για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στους ποδοσφαιριστές του ο Μανόλο Χιμένεθ λέει καθημερινά, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, πως μπροστά τους έχουν δυο σημαντικά ματς. Και όχι μόνο ένα.

Εννοώντας και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα, εκτός από το ντέρμπι. Μάλιστα ο Χιμένεθ, μιλώντας στην κάμερα της ΝΟVA, ξεκαθάρισε πως οι μεγάλες ομάδες φαίνεται, από τον τρόπο που διαχειρίζονται ένα βαρύ πρόγραμμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Όταν ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο κρίνεται η πρόκριση, ανησυχείτε μήπως η σκέψη των παικτών είναι από τώρα σ' εκείνο το ματς;

"Κάποιοι παίκτες ενδεχομένως να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, αλλά η δική μου δουλειά είναι να πάρω τη σωστή απόφαση ώστε να επιλέξω να αγωνιστούν οι πιο συγκεντρωμένοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Ο πρώτος στόχος μας είναι να μπούμε στα πλέι οφ και να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στα προκριματικά του Champions League και ο δεύτερος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Επαναλαμβάνω ότι είναι δύο διαφορετικές διοργανώσεις και έχουμε διπλό στόχο να διεκδικήσουμε".

Μετά την εκτός έδρας νίκη μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού, βλέπετε ότι η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση, απ' τη στιγμή που αναλάβατε την τεχνική ηγεσία;

"Πάντα οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Επίσης από τις ήττες πρέπει να μαθαίνεις. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που μ' αρέσει να μαθαίνω από τις ήττες και σκέφτομαι ότι ακόμα κι όταν νικάς σίγουρα έχεις κάνει κάποια λάθη. Αντίθετα, ακόμα κι όταν χάνεις σίγουρα έχεις κάνει και κάποια σωστά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα θετικά και στις δύο περιπτώσεις. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δείξουμε ωριμότητα και στον κόσμο του ποδοσφαίρου που είναι αρκετά εγωκεντρικός πρέπει να κρατάμε τα θετικά τόσο απ' τις νίκες όσο και απ' τις ήττες".

Πριν τον α' ημιτελικό, στο ματς πρωταθλήματος με τον Κέρκυρα είχατε κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα. Το ίδιο σκοπεύετε να κάνετε και την Κυριακή, εκτός απ' τις αναγκαστικές απουσίες που θα υπάρχουν λόγω τιμωριών;

"Μια ομάδα που θέλει να λέγεται μεγάλη και να διεκδικεί την κορυφή πρέπει να αποδεικνύει πάντα ότι είναι ικανή να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και των δύο διοργανώσεων. Σίγουρα όταν μεσολαβούν 72 ώρες ανάμεσα στα δύο παιχνίδια είναι λογικό να υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά όλοι πρέπει να δείξουν ότι είναι έτοιμοι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ως το τέλος τους δύο στόχους που μας έχουν απομείνει. Γι' αυτό και όλοι οι παίκτες πρέπει να αποδείξουν την ετοιμότητά τους".

Ο Λεβαδειακός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος, από τη στιγμή που στο ματς με την ΑΕΚ κρίνεται κατά μεγάλο ποσοστό η παραμονή του στην κατηγορία;

"Ο Λεβαδειακός στα δύο επόμενα παιχνίδια θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά εμείς έχουμε στόχο να μπούμε στα πλέι οφ. Το σίγουρο είναι ότι κανένας δε θα μας χαρίσει τίποτα, γι' αυτό κι εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε στους δικούς μας στόχους".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ