ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Προνόμιο κι όχι δικαιολογία ότι παίζουμε κάθε τέσσερις ημέρες"

ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ
ΑΕΚ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΧΙΜΕΝΕΘ EUROKINISSI

"Προνόμιο" χαρακτήρισε ο Χιμένεθ το γεγονός πως η ΑΕΚ παίζει κάθε τέσσερις ημέρες λόγω των υποχρεώσεών της σε Ελλάδα κι Ευρώπη, κι ας υπάρχει κούραση από το βαρύ πρόγραμμα.

Προφανώς και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για την ΑΕΚ, να χρειάζεται να παίξει αύριο (5/11) ένα ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ μόλις την Πέμπτη (2/11) είχε δώσει παιχνίδι μ’ έναν αντίπαλο όπως η Μίλαν.

Όμως από την άλλη, η ψυχολογία των "κιτρινόμαυρων" δεδομένα είναι στα ύψη. Γι' αυτό και ο Μανόλο Χιμένεθ, μιλώντας στην κάμερα τηςNova, μίλησε για πλεονέκτημα και προνόμιο, να μπορεί η ΑΕΚ να παίζει και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Παρά την μεγάλη κούραση. Ενώ άφησε και ανοικτό το ενδεχόμενο να διατηρήσει το 3-5-2 και στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

"Αν κάνω ανάλυση στα δύο ματς με τη Μίλαν αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στο San Siro η αντίπαλός μας πίεσε πολύ, αλλά στο ΟΑΚΑ θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τη νίκη. Θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές για τη δουλειά που έκαναν, ώστε να πάρουμε αυτά τα αποτελέσματα".

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Πόσο μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ η υπερπροσπάθεια που έγινε με τη Μίλαν;

"Σε ότι αφορά στη φυσική κατάσταση εννοείται ότι θα μας επηρεάσει πάρα πολύ. Το παιχνίδι μετά από ακριβώς 72 ώρες και γνωρίζουμε όλοι πως θα είναι η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Θα πρέπει όμως να ψάξουμε τα σωστά συστατικά για να δώσουμε λύσεις".

- Είναι γνωστή η απουσία του Μάνταλου για την ΑΕΚ και αυτή του Μαουρίσιο για τον ΠΑΟΚ. Σκοπεύετε να αλλάξετε τον τρόπο αντιμετώπισης του αντιπάλου, λόγω αυτής της απουσίας;

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω οτιδήποτε για τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι όποιες αλλαγές κι αν γίνονται είναι για να μπορέσει η ομάδα να αποδώσει στο καλύτερο δυνατό. Γι' αυτό άλλωστε και επιλέγω όσους πιστεύω ότι είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν τολμάω καν να σκεφτώ ποιος μπορεί να παίξει και ποιος όχι, αφού όλοι είναι κουρασμένοι. Στην τελευταία προπόνηση θα αποφασίσω ποιοι θα ξεκινήσουν.

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΣΑΝ ΣΙΡΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι αποτελεί πλεονέκτημα για μας το γεγονός ότι έχουμε κάθε τέσσερις μέρες ένα σημαντικό παιχνίδι, αφού όλοι θέλουμε να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο και να πάμε μακριά στην Ευρώπη, αλλά και να πρωταγωνιστούμε στο πρωτάθλημα. Γι' αυτό και θα πρέπει να θεωρούμε προνόμιο και όχι δικαιολογία το γεγονός ότι παίζουμε αγώνα κάθε τέσσερις μέρες".

- Σε δύο διαδοχικά ματς η ομάδα ανταποκρίθηκε στο σύστημα 3-5-2. Είναι πιθανό να το επιλέξετε και την Κυριακή;

"Είναι μια πιθανότητα να επιλέξω το 3-5-2, αλλά ακόμα βρισκόμαστε στη φάση της αποκατάστασης. Θα πρέπει να ετοιμάσουμε το ματς με τον ΠΑΟΚ και στην τελευταία προπόνηση θα δούμε πως θα είναι οι παίκτες για να πάρουμε τελικές αποφάσεις".

- Ένα γεμάτο ΟΑΚΑ πόσο μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

"Πάρα πολύ. Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι ότι είχε όλη την εβδομάδα για να προετοιμαστεί με ηρεμία και να παρακολουθεί τι κάνουμε εμείς στο ευρωπαϊκό ματς, ενώ το δικό ματς πλεονέκτημα είναι ο κόσμος μας. Περιμένουμε να έρθει να μας ενισχύσει και να ωθήσει τους παίκτες στη νίκη ως μια έξτρα βοήθεια.

Φυσικά περιμένω να έρθουν και να μας ενισχύσουν, αλλά σε αγωνιστικά πλαίσια. Εγώ πάντα σέβομαι τον αντίπαλο και θα τους παρακαλούσα πολύ να μην ξαναπαίξουμε κεκλεισμένων των θυρών".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ