ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Πρέπει να κερδίζουμε και τέτοια ματς"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ - ΑΕΚ  (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ μίλησε για την εικόνα της ΑΕΚ, για τον «καταπληκτικό» Μπακάκη και για την δουλειά που θα κάνει τις επόμενες μέρες.

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να έγινε έξαλλος με το σκληρό παιχνίδι των Πολωνών και μάλιστα να απείλησε στο ημίχρονο τους διαιτητές πως αν συνεχιζόταν αυτό το ρεσιτάλ… κλωτσιάς, θα σταματούσε το ματς. Όμως τέτοιες νίκες, σε τέτοια ματς, ο Ισπανός τεχνικός της θέλει.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Και θέλει να εκπαιδεύσει την ομάδα του, να τις παίρνει. Κατά τα άλλα, ο Χιμένεθ έμεινε ικανοποιημένος και από παίκτες, κυρίως από τον Μιχάλη Μπακάκη, για τον οποίο έκανε ειδική αναφορά. Ενώ μίλησε και για την δουλειά που θα κάνει την τελευταία εβδομάδα εδώ στο Κίελτσε:

"Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε λίγο σφιγμένοι. Ο αντίπαλος μπήκε πιο δυνατά από εμάς, μας ανάγκασε να παίξουμε με απευθείας μπαλιές μπροστά, κέρδιζαν τις δεύτερες μπάλες και δεν μπήκαμε καλά. Αυτό που προσπαθήσαμε ήταν να δώσουμε ώθηση στην ομάδα, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, προηγηθήκαμε και μας έδωσε μία ηρεμία.

Η Κορόνα στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε ευκαιρίες κυρίως από την αριστερή πλευρά. Ο Μπακάκης σήμερα ήταν καταπληκτικός. Τα συμπεράσματα που βγάζω από το σημερινό παιχνίδι είναι να μπορούμε να παίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια και να τα κερδίζουμε, γιατί σίγουρα στους εκτός έδρας αγώνες στο πρωτάθλημα θα αντιμετωπίζουμε τέτοιους αντιπάλους, οι οποίοι θα παίζουν στα όρια τους και εμείς με μέτρια εικόνα θα πρέπει να κερδίζουμε".

-Πόσο σημαντικό είναι η ΑΕΚ να παίρνει νίκες ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια και να μαθαίνει να κερδίζει;
"Η αλήθεια είναι πως αν σήμερα είχαμε χάσει θα μπορούσα να πω ότι δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε και να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα στην προετοιμασία. Αλλά το να κερδίζεις είναι ωραίο. Προσωπικά θέλω να κερδίζω, είμαι ανταγωνιστικός και είναι προτιμότερο να βγάζεις συμπεράσματα και να κερδίζεις. Η αλήθεια είναι ότι αν με ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα δεν θα έδινα τόσο χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες. Θέλω να τους δω, γιατί στο μέλλον μπορεί να τους χρειαστούμε άμεσα".

-Είδαμε την ΑΕΚ να ξεκινάει με 4-2-3-1, είδαμε 4-4-2 και 4-3-3 όταν έπαιξαν ο Μπάμπης, ο Γαλανόπουλος και ο Γιόχανσον. Πόσο λύνει τα χέρια του προπονητή η δυνατότητα να αλλάζει τα πρόσωπα και τη διάταξη της ομάδας;
"Είναι αλήθεια πως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας κάνω κάποιες δοκιμές, θα έλεγα ότι κάνω και τη δική μου προετοιμασία. Δυστυχώς στα επίσημα παιχνίδια δεν μπορείς να κάνεις τόσες αλλαγές, για να μπορείς να αλλάξεις τόσα συστήματα, αλλά θέλω να δοκιμάσω κάποια πράγματα που μπορεί να χρησιμοποιήσω".

- Το 4-3-3 είναι «ψηλά» στις προτιμήσεις σας;
"Το 4-3-3 μπορεί να είναι μια διαφοροποίηση του 4-4-2. Εξαρτάται ποιοι ποδοσφαιριστές παίζουν, ποια κίνηση μπορεί να κάνει το επιτελικό χαφ για να βοηθήσει, τι χαρακτηριστικά έχουν τα αμυντικά χαφ που αγωνίζονται εκείνη τη στιγμή. Είναι ένα σύστημα (4-3-3) που δεν έχουμε δουλέψει, αλλά είναι μια απλή διαφοροποίηση του 4-4-2 βασιζόμενοι στα χαρακτηριστικά του κάθε ποδοσφαιριστή που συμμετέχει".

-Στην τελευταία βδομάδα της προετοιμασίας που θα επικεντρωθεί η ομάδα;
"Αυτή τη βδομάδα θα δουλέψουμε περισσότερο στην ταχύτητα, στην εκρηκτικότητα, για να μην έχουμε τόσο μεγάλη ένταση που έχει συσσωρευτεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Θα έλεγα περισσότερη ποιότητα, από ποσότητα στη δουλειά μας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ