ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Όλες οι νίκες αφιερωμένες στον Μάνταλο"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ αδυνατούσε να κρύψει την απογοήτευσή του εξαιτίας του τραυματισμού του Πέτρου Μάνταλου. Ο Ισπανός δήλωσε ότι όλες οι νίκες από εδώ και στο εξής θα είναι αφιερωμένες στον αρχηγό.

Αν έβλεπε κανείς το βλέμμα και το πρόσωπο του Μανόλο Χιμένεθ και δεν ήξερε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, θα ήταν σίγουρος πως το αποτέλεσμα ήταν στραβό και ανάποδο. Ίσως και… διασυρμός.

Ήταν τόσο σκασμένος ο Ισπανός τεχνικός γι’ αυτό που είχε συμβεί με τον Πέτρο Μάνταλο. Και ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ χωρίς τον αρχηγό της, ενώ για το ματς στάθηκε στις ευκαιρίες που έγιναν γκολ.

Αρχικά είπε: «Θα ήταν μεγαλύτερο το πρόβλημα, να μη δημιουργούμε φάσεις. Είναι το θέμα να πάρουμε λίγο ρυθμό, διότι έχει δυο ματς που ο Αραούχο έχει σκοράρει. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, αλλά δεν ήταν καλύτερο από την Ξάνθη, που δεν κερδίσαμε. Επίσης απέναντι στον Ατρόμητο, δεν αξίζαμε την ήττα, αλλά χάσαμε. Στην πλειοψηφία των παιχνιδιών, η ΑΕΚ παίζει καλά. Αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε πιο πολύ, τις ευκαιρίες που κάνουμε. Η νίκη είναι σημαντική γιατί ο Πανιώνιος έχει έναν τρόπο παιχνιδιού ξεκάθαρο. Αλλά έχοντας ένα καλό πρώτο ημίχρονο, τους αναγκάσαμε να αλλάξουμε και το σύστημα. Αυτή είναι η φιλοδοξία που θέλω».

- Για το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς:

«Θα ψάχνουμε πάντα την καλύτερη επιλογή, για να βελτιώνουμε την εικόνα της ΑΕΚ. Είχαμε πολλά στόπερ σε καλή κατάσταση. Μας έλειπαν τα εξτρέμ. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι το καλύτερο για την ΑΕΚ. Αλλά πάντα αυτό που μετράει, είναι το αποτέλεσμα. Αν κερδίσεις είσαι καλός, αν όχι είσαι κακός. Αλλά οποιοδήποτε και αν είναι το σύστημα, το σημαντικό είναι να έχουν οι παίκτες τον έλεγχο του παιχνιδιού».

- Για τον τραυματισμό του Μάνταλου:

«Είναι το δεύτερο παιχνίδι στη ζωή μου, που είναι το πιο θλιβερό. Που μετά από μια νίκη, είδα τα αποδυτήρια να είναι σ’ αυτή την κατάσταση. Δεν είχα δει ποτέ πριν, τα αποδυτήρια, τόσο λυπημένα. Ο Πέτρος για μας, είναι ένας θεμελιώδης παίκτης. Διαφορετικός απ’ όλους. Με την απουσία του Πέτρου, θα πρέπει να ψάξουμε για λύσεις και για έξτρα κίνητρο. Θα τον προστατεύσουμε και θα του αφιερώνουμε κάθε νίκη που θα έχουμε από εδώ και πέρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κίνηση του προέδρου, για την απόφαση για την ανανέωση του συμβολαίου του Μάνταλου».

- Είναι πρόωρος τελικός πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ;

«Είναι ακόμα μακριά, αλλά είναι ένα ματς, που παίζονται πολλά. Σε σχέση με τα παιχνίδια που υπάρχουν στο πρόγραμμα, ακόμα δεν σκέφτομαι αυτό το ματς. Δεν μπορείς να παίζεις ένα ματς με τη Μίλαν και να σκέφτεται τον ΠΑΟΚ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί μόλις 72 ματς μετά, πρέπει να παίζεις με τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω τι παιχνίδι παίζεται την Δευτέρα, αλλά δεν θα είναι το ίδιο σημαντικό σαν αυτό που θα παίξει η ΑΕΚ με τη Μίλαν ή ο Ολυμπιακός με την Μπαρτσελόνα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παίξουμε με τη Μίλαν και να έχουμε μόνο δυο μέρες για ξεκούραση».

- Για τον τραυματισμό του Τσόσιτς:

«Δεν ξέρουμε ακριβώς. Φαίνεται να είναι γύρω στις δυο με τρεις εβδομάδες απουσίας. Ελπίζουμε να είναι λιγότερο. Και ελπίζουμε να επιστρέψει νωρίτερα. Αν σκεφτούμε όλους τους τραυματισμούς, οι περισσότεροι είναι καθαρά ατυχία».

- Για τον Τσιγκρίνσκι:

«Ο Τσιγκρίνσκι κάνει προπόνηση σε καλό επίπεδο. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Τσιγκρίνσκι, είναι να έχει μια προστασία, που δεν θα έχει σε αγώνα. Αν αυτό δεν βγει, δεν μπορεί να παίξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιστροφή στις νίκες με Αραούχο για την ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο
Φόβοι για ρήξη χιαστού στον Μάνταλο, ανανεώνεται το συμβόλαιο του
Εικόνες από τον τραυματισμό του Μάνταλου

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ