ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Ακόμα και νίκη με λίγη τύχη"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ στάθηκε στο πώς "ψήλωσε" η ΑΕΚ από την ισοπαλία με τη Μίλαν και εξήγησε ότι "το σημαντικό είναι πως όλα εξαρτώνται από εμάς". Κάλεσμα στον κόσμο ενόψει ΠΑΟΚ.

Τα πράγματα πλέον στον όμιλο της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα. Η υπόθεση πρόκριση είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ένωσης κι αυτό πρόκρινε ως το πιο σημαντικό από τη νέα ισοπαλία απέναντι στη Μίλαν, ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην εμφάνιση της ομάδας, αλλά και στην στήριξη από τον κόσμο. Μάλιστα, ζήτησε ανάλογη στήριξη από τους οπαδούς και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

"Νομίζω πως κάναμε ένα πολύ καλό 1ο ημίχρονο. Υπήρξε μια φάση στις αρχές του 2ου ημίχρονου που οπισθοχωρήσαμε αρκετά, αλλά ήταν λόγω των αλλαγών του Μοντέλα. Στο 2ο ημίχρονο η Μίλαν μπόρεσε και πίεσε. Εμείς τους αντιμετωπίσαμε και κάναμε ένα καλό 2ο ημίχρονο. Η Μίλαν έκανε ένα σουτ μόνο, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό δεν μειώνει τη Μίλαν, αλλά είναι σημαντικό για την ΑΕΚ".

Για την προηγούμενη δήλωσή του ότι "η Μίλαν είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας" σε σχέση με το σήμερα

"Αυτό που κάναμε είναι να έχουμε μικρές αποστάσεις και να μην αφήσουμε χώρους στη Μίλαν. Όπως είχα πει και χθες, η Μίλαν είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, που αν της δώσεις χώρους, μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Σήμερα πήραμε έναν βαθμό, λόγω της μεγάλης προσπάθειας που κάναμε. Και με λίγη τύχη, ίσως να μπορούσαμε να πάρουμε και τους τρεις βαθμούς. Γι' αυτό λέω πως η Μίλαν είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, που κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και είμαστε χαρούμενοι που δεν το έκανε στο ΟΑΚΑ".

Για την υπόθεση πρόκριση

"Εξαρτάται, πλέον, καθαρά από εμάς. Μετά από τη νίκη της Αούστρια στη Ριέκα, το επόμενο ματς είναι κομβικής σημασίας για την πρόκριση. Αλλά είναι ξεκάθαρο πως στην Ευρώπη κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Αν δεν έχουμε την ίδια συγκέντρωση όπως στο ματς με τη Μίλαν, δεν μπορούμε να προκριθούμε. Το σημαντικό είναι πως πλέον τα πράγματα εξαρτώνται από εμάς".

Για το αν η ΑΕΚ "ψηλώνει" μετά από τέτοιες βραδιές

"Είναι σημαντικό η ΑΕΚ να μεγαλώνει κι η χαρά του κόσμου μας, είναι σημαντική. Είχα πει και χθες, πως αν τη μέρα με τον Ατρόμητο, είχαμε τον κόσμο μας, το ματς θα είχε διαφορετικό χρώμα. Το πάθος που έδειξε και έβγαλε η ομάδα είναι η ένεση που παίρνει από τον κόσμο που τη στηρίζει στις κερκίδες. Είναι σημαντική η ώθηση από τον κόσμο, διότι μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δυνατοί".

Για τις αλλαγές στο τέλος

"Οι αλλαγές που έγιναν, ήταν και οι τρεις για να δώσουν φρεσκάδα στην ομάδα και στον τρόπο δημιουργίας και στον τρόπο που τελειώναμε φάσεις. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις και να κερδίσεις μια ιταλική ομάδα. Είναι μαέστροι στο να κρατάνε τον ρυθμό. Εκεί που νομίζεις πως δεν κάνουν επίθεση, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα".

Για τη μετάβαση από την Ευρώπη στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο ματς με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή

"Οι παίκτες είναι κουρασμένοι. Υποχρέωση μας είναι ξεκουραστούμε. Μετά από εδώ, θα πάμε στο ξενοδοχείο. Με τον Ατρόμητο, αυτό που μας έλειπε ήταν ο πιο δυνατός παίκτης μας, που είναι ο κόσμος. Μακάρι να μπορεί ο κόσμος της ΑΕΚ να βρεθεί την Κυριακή και να στηρίξει την ομάδα. Από τη στήριξη του κόσμου, να πάρουμε και εμείς δύναμη και να κερδίσουμε".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ