ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Ο Αραούχο έκανε τρομερό ματς"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η φάση της χαμένης ευκαιρίας του Σέρχιο Αραούχο έφτασε μέχρι την Ισπανία, αλλά ο Χιμένεθ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Αργεντινό φορ, αλλά και για τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Η φάση της χαμένης ευκαιρίας του Σέρχιο Αραούχο στο 13ο λεπτό του ματς με τον Αστέρα, μπορεί να μην στέρησε από την ΑΕΚ τη νίκη, αλλά έγινε viral και κάνει τον γύρο του κόσμου. Μέχρι την Ισπανία έφτασε και το σχετικό βίντεο, έπαιξε σ’ όλα τα σαιτ της ιβηρικής. ενώ το ραδιόφωνο Cadena Ser ζήτησε ακόμα και από τον Μανόλο Χιμένεθ να μιλήσει για τη φάση.

Όμως ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Αραούχο. Όπως επίσης και στον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος δεν κατάφερε να αφήσει καλές εντυπώσεις, στο πέρασμα του από την Μπαρτσελόνα.

"Η αλήθεια είναι ότι έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά υπήρξε μία που ήταν πολύ χαρακτηριστική. Η αλήθεια είναι ότι όταν σε ένα παιχνίδι μια ομάδα πατά τόσες φορές περιοχή, θα χαθούν αρκετές ευκαιρίες. Ο Σέρχιο έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου ένα από τα καλύτερά του υπό τις οδηγίες μου. Έχει πετύχει κάποια γκολ, έχει χάσει άλλα και κόντρα στον Αστέρα ήταν δραστήριος. Το πιο σημαντικό είναι ότι γίνεται επικίνδυνος για τον αντίπαλο και ότι δουλεύει πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί του".

Για τη σεζόν έως τώρα: "Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε μια πολύ καλή χρονιά για αρκετούς λόγους. Πρώτον γιατί δεν... αστειευόμαστε παλεύοντας με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή είμαστε για 23 παιχνίδια αήττητοι και είμαστε η μοναδική ομάδα εδώ που συνεχίζουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Κάτι που δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Όλοι οι παίκτες κάνουν μια καταπληκτική προσπάθεια και τώρα πρέπει να κάνουμε μια διαχείριση για να κάνουμε καλό φινάλε στη σεζόν".

Για τα ντέρμπι με Ολυμπιακό: "Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα δυνατή, με λίγες ευκαιρίες και περισσότερη τακτική. Όταν δεχθήκαμε το γκολ, σταθήκαμε τυχεροί στις αλλαγές που κάναμε, βάλαμε δύο επιθετικούς, δεν μπόρεσαν να μας "σκοτώσουν" κι εμείς χρησιμοποιήσαμε τις αντεπιθέσεις σε δυο – τρεις καθαρές ευκαιρίες που είχαμε στο δεύτερο μέρος. Σε τρεις μέρες μπορέσαμε να τους νικήσουμε στο γήπεδό τους στον Πειραιά και στα παιχνίδια του κυπέλλου πρώτα ήρθαμε ισόπαλοι 0-0 και στο επόμενο παιχνίδι νικήσαμε με 2-1 στο γήπεδό μας. Θέλω να πω ότι το να παίξεις τρεις συνεχόμενες φορές με τον Ολυμπιακό και να τον νικήσεις δύο φορές και να έχεις μια ισοπαλία ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την κατάταξη στο πρωτάθλημα και πιθανότατα και για τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου".

Για τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος κάποτε είχε εντυπωσιάσει τον Γκουαρντιόλα και τον είχε πάρει στην Μπαρτσελόνα: "Ο Τσιγκρίνσκι είναι ένας από τους ηγέτες στα αποδυτήρια, ένα υπόδειγμα επαγγελματία και ανθρώπου. Πάντα υπάκουος στις οδηγίες του προπονητή, πάντα διαθέσιμος να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Ένας πολύ ώριμος και έμπειρος ποδοσφαιριστής. Είναι πολύ σημαντικό να τον έχω σε ένα ρόστερ με νεαρούς ποδοσφαιριστές και αρκετούς Έλληνες. Νομίζω ότι είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους Έλληνες. Kαι στην Ελλάδα ο Τσιγκρίνσκι ήρθε με το βάρος των χρημάτων που είχε δώσει γι’ αυτόν η Μπαρτσελόνα και ήταν κάτι που κατάφερε να αποτινάξει με την απόδοσή του, Εγώ που τον ξέρω μπορώ να πω ότι είναι ένας παίκτης που όταν του μιλάς και του ζητάς κάτι είναι πάντα δεκτικός. Ίσως ο χαρακτήρας του, το γεγονός ότι είναι εσωστρεφής και χαμηλών τόνων, να ήταν πρόβλημα στη Μπαρτσελόνα. Προφανώς το ισπανικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό, πιο δυνατό, αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ