ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ"

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÁÅÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÁÅÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Χιμένεθ δεν δίστασε να θέσει συγκεκριμένο στόχο για την αναμέτρηση της Τρίτης (25/7) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Συνήθως οι προπονητές, ειδικά πριν από ευρωπαϊκά παιχνίδια, αποφεύγουν και τα προγνωστικά, αλλά ακόμα και να εκφράσουν επιθυμίες για σκορ.

Όχι όμως και ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός έθεσε ξεκάθαρο στόχο για το αυριανό (25/7) ματς με την ΤΣΣΚΑ, ως προς το σκορ. Αντιθέτως κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το σχήμα. Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ:

- Πόσο θα επηρεάσει το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ έχει παίξει ήδη επίσημα ματς και η ΑΕΚ όχι;

Είναι ξεκάθαρο πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η αγωνιστική κατάσταση είναι κάτι σημαντικό. Αλλά επίσης πιστεύω πως και το συναισθηματικό κομμάτι είναι σημαντικό. Η συναισθηματική ώθηση από το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει να συμμετάσχει για δέκα χρόνια στο τσάμπιονς λιγκ, θα έχει την σημασία της. Θέλουμε να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές. Και απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΤΣΣΚΑ, δεν μπορούμε να δώσουμε καμία πρωτοβουλία.

- Έχετε καταλήξει στο σχήμα;

Δεν δουλεύω για να μπερδέψω κάποιον, γιατί έτσι θα μπορούσε να μπερδέψω τους ίδιους τους παίκτες μου. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι μέσω της δουλειάς, να μην αφήσω τίποτα στην τύχη και να βρω το καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές μου.

- Θα δώσετε εντολή στους παίκτες σας, να εκμεταλλευτούν τα λάθη της άμυνας της ΤΣΣΚΑ;

Οι μικρές λεπτομέρειες και οι συμπτώσεις, είναι ατυχήματα που γίνονται στα παιχνίδια. Σ’ αυτές τις διοργανώσεις, είναι σημαντικό να μην γίνονται λάθη. Αν θέλουμε να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε το ματς, θα πρέπει να παίξουμε ως ΑΕΚ και ως σύνολο και να αντιμετωπίσουμε και έτσι τον αντίπαλο. Όχι πάνω σε κάτι συγκεκριμένο.

- Απ’ όσα έχετε δει από την ΤΣΣΚΑ, είναι η άμυνα το αδύναμο σημείο της;

Γνωρίζουμε πως η άμυνα των Ρώσων αποτελείται από τρεις αμυντικούς. Είναι δυνατή άμυνα και θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να την ανοίξουμε. Ξέρουν να συντονίζονται καλά, διότι είναι πολλά χρόνια μαζί και θα είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε.

- Ο κόσμος θα παίξει… ρόλο στο ματς;

Η αυριανή μέρα, είναι μια διπλή χαρά, για την οικογένεια της ΑΕΚ. Το να έχεις την ευκαιρία να επιστρέψεις σε μια τέτοια διοργάνωση, όπου απέχεις για μια δεκαετία, είναι κάτι πολύ καλό. Και να βλέπεις πως γίνεται πραγματικότητα, το γεγονός να έχεις ένα δικός σου γήπεδο, θα μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα και να αισθάνεται ακόμα πιο δυνατή.

- Έχετε τέσσερις παίκτες που έχουν παίξει στο ρωσικό πρωτάθλημα. Θα σας βοηθήσει αυτό;

Είναι ακόμα μια επιλογή, να έχουμε παίκτες με εμπειρία στο ρώσικο πρωτάθλημα. Αλλά μιλάμε για ξεχωριστούς παίκτες. Και δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε να αντιμετωπίζουμε το ματς και τον αντίπαλο, ως σύνολο.

- Είναι πρώτος στόχος να μην δεχθεί γκολ;

Θα πρέπει να έχουμε φιλοδοξία αλλά και την ψυχραιμία να έχουμε στο μυαλό μας, πως αυτού του είδους τα ματς, κρίνονται σε 180 λεπτά. Μια επιτυχία, προέρχεται από σκληρή δουλειά. Να δουλέψουμε πολύ, να δουλέψουμε καλά και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.

- Θα επηρεάσουν οι καιρικές συνθήκες την ΤΣΣΚΑ;

Πιστεύω πως την ώρα που παίζουμε, δεν θα επηρεάσει πολύ. Ίσως θα επηρεάσει το ίδιο, όσο θα επηρεάσει την ΑΕΚ η ρεβάνς. Έχω παίξει στην Μόσχα, με αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν. Έτσι είναι η διοργάνωση.

- Με ποιο σκορ θα ήσασταν ικανοποιημένος και ποιο θα είναι το κλειδί για να πάρει η ΑΕΚ αυτό το σκορ;

Μια νίκη, χωρίς να δεχθείς γκολ, θα ήταν πολύ σημαντική. Αλλά όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, ούτε έχουμε χάσει τίποτα, μέχρι να τελειώσει και το δεύτερο παιχνίδι.

- Θεωρείτε πως η πρόσφατη ήττα στο πρωτάθλημα, θα επηρεάσει την ΤΣΣΚΑ;

Δεν γνωρίζω πόσο εύκολα θα επηρεαστεί η ΤΣΣΚΑ. Είναι δύσκολο όταν μια ομάδα καλείται να παίξει ένα ματς στην χώρα της και μετά από τέσσερις μέρες σε μια άλλη διοργάνωση. Είναι θέμα πως θα το διαχειριστεί ο προπονητής της και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει.

- Είχατε αποκλειστεί από την ΤΣΣΚΑ, όταν ήσασταν προπονητής της Σεβίλλη. Θέλετε τώρα… εκδίκηση;

Σε καμία περίπτωση. Αυτά τα είδη παιχνιδιών, κρίνονται σε μικρές λεπτομέρειες. Εκείνος ο προκριματικός ήταν άδικος για την Σεβίλλη. Θυμάμαι πως ενώ η Σεβίλλη ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, η ΤΣΣΚΑ πέτυχε ένα γκολ που έφυγε η μπάλα από τα χέρια του τερματοφύλακά μας. Και στον επαναληπτικό, δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα κόρνερ και εκεί χάθηκαν οι ελπίδες. Γι αυτό επιμένω πως αυτά τα ματς, κρίνονται από μικρές λεπτομέρειες. Εδώ δεν μιλάμε για μια διοργάνωση της κανονικότητας. Μιλάμε για μια διοργάνωση που μπορεί να προκύψει το… χάος, από ένα γκολ.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ"

Την… άποψη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ για το ματς με τους Ρώσους, μετέφερε ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος. Μίλησε για την ετοιμότητα της ομάδας, για τον κόσμο, αλλά και για την οικοδομική άδεια που αύριο παίρνει η ΑΕΚ για το νέο γήπεδο. Μάλιστα απ’ αυτό το τελευταίο… μαντάτο, ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο Μάνταλος.

"Και εμείς από τη μεριά ενημερωνόμαστε γι αυτό. Μας ενδιαφέρει όλους όσοι είναι σ’ αυτή την ομάδα. Είναι σημαντικό γεγονός. Το γήπεδο θα δώσει μια άλλη ταυτότητα στην ομάδα της ΑΕΚ".

- Πόσο έτοιμη είναι η ΑΕΚ;

Η ομάδα έναν μήνα τώρα, έχει δουλέψει καλά. Αυτή την εβδομάδα έχουμε συγκεντρωθεί στον αντίπαλο μας. Το τεχνικό τιμ έχει βρει αδύναμα και δυνατά σημεία της ρωσικής ομάδας. Είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για να συνεχίσουμε στον επόμενο γύρο.

- Η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο;

Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος δεν χρειάζεται κάποια ειδική πρόσκληση για να έρθει δίπλα μας. Είμαι σίγουρος πως θα είναι στο πλευρό μας, για να στηρίξει την ομάδα.

- Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΤΣΣΚΑ;

Έχει αρκετούς καλούς παίκτες. Πρέπει να σταθούμε στο σύνολο του αντιπάλου. Δεν θα πω κάποιον ξεχωριστά. Έχει καλούς παίκτες και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: "Και πρόκριση και άδεια!"
"Φεύγουν" τα εισιτήρια για το ΑΕΚ - ΤΣΣΚΑ
Οι επτά ΠΑΕ που είναι αρνητικές στη μείωση των ομάδων
Στο μυαλό του Χιμένεθ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ