ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Να συνεχίσουμε, ό,τι αρχίσαμε πέρυσι"

CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÁÅÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
CHAMPIONS LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÔÇÓ ÁÅÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μεγάλη συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ, φιλοξενεί το Match program της ΑΕΚ για το αποψινό ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (25/07, 20:30).

Για τον Μανόλο Χιμένεθ το αποψινό ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ (25/07, 20:30) είναι μόνο η αρχή. Και για όσα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ στην φετινή σεζόν, αλλά ακόμα και για τη μάχη της πρόκρισης απέναντι στους Ρώσους.

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στο match program του παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ και για την ετοιμότητα της ομάδας και για τις ιδιαιτερότητες του ματς με τους Ρώσους, αλλά και για τους φετινούς στόχους της ΑΕΚ.

Πόσο δύσκολο ή και άδικο μπορεί να θεωρηθεί για μία ομάδα να είναι αναγκασμένη να δώσει ένα τόσο σημαντικό ματς, καθοριστικό για μία ολόκληρη σεζόν, τόσο νωρίς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας;

"Είναι ξεκάθαρο ότι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν γίνεται να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική μας κατάσταση. Από την άλλη πλευρά όμως είναι σίγουρο ότι θα παρουσιαστούμε σε μία ανταγωνιστική κατάσταση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα. Επιπλέον αν βάλουμε και τον παράγοντα τύχη έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, που έχει ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημά του και σίγουρα προηγείται σε ρυθμό σε σχέση με εμάς".

Ένα σοβαρό επιπρόσθετο ντεζαβαντάζ…

"Σίγουρα, αλλά είναι κάτι που το γνωρίζουμε και το μόνο που είχαμε να κάνουμε ήταν να δουλέψουμε με όλη η διάθεση και το πάθος που έχει ο κόσμος μας αλλά και η διοίκηση του club για αυτά τα ματς και να κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή! Και μιας που αναφέραμε ήδη κάποια πράγματα οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να αναζητούμε δικαιολογίες, αλλά να γνωρίζουμε ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση".

Πόσο θετικό είναι ότι είχατε μαζί σας όλους ή τους περισσότερους τουλάχιστον ποδοσφαιριστές στη διάρκεια της προετοιμασίας για να μπορέσετε να δουλέψετε μαζί τους όλες αυτές τις μέρες;

"Δεν ξέρω αν τους είχα… όλους, αλλά το σημαντικό είναι ότι ήρθαν ποδοσφαιριστές αρκετά νωρίς στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Βεβαίως παραμένει το γεγονός ότι είναι ακόμα νωρίς και δεν δουλεύουμε πάνω από είκοσι μέρες όλοι μαζί προκειμένου να γνωριστούμε καλύτερα και να δέσουμε σαν ομάδα".

Τελικά θεωρείτε την ΑΕΚ άτυχη που κληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εκτιμάτε ότι υπήρχαν και πιο επιθυμητοί αντίπαλοι σε σχέση με τους πέντε υποψήφιους της κλήρωσης;

"Δεν μπορώ να αναφερθώ στον παράγοντα τύχη (σ.σ. γέλια) , δεν μπορώ να πω για το αν είχαμε τύχη ή όχι και δεν έχει και την παραμικρή σημασία στην παρούσα φάση".

Είναι αυτό που λέμε: "ό,τι έγινε, έγινε".

"Το σημαντικό είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και ότι και εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο μία εξίσου δυνατή ομάδα. Μετά τα δύο αυτά παιχνίδια θα μπορώ να σας πω με μεγαλύτερη… σιγουριά, αν είχαμε εμείς την τύχη ή οι Ρώσοι. Μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι η κλήρωση ήταν τυχερή για εμάς! Θα το δούμε".

Είστε εκείνος που πέρυσι άλλαξε τη μοίρα της ομάδας στη διάρκεια της σεζόν. Πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο τον Μανόλο Χιμένεθ να είναι εκείνος που μετά από έξι χρόνια θα οδηγήσει και πάλι την ΑΕΚ σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης;

"Η δουλειά που έγινε πέρυσι είναι κάτι που όλοι καλούμαστε να την συνεχίσουμε. Οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ο καθένας τη δική του, όσο καλύτερα γίνεται. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ταπεινότητα με την οποία στην προηγούμενη σεζόν καταφέραμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα".

Η ερώτηση αφορούσε εσάς…

"Εγώ από την πλευρά μου έχω προσθέσει με τη δική μου δουλειά έναν κόκκο άμμου σε όλο αυτό! Έχουμε μεν καταφέρει κάποια πράγματα αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο για να συνεχίσουμε μπροστά. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά υπάρχει μεγάλη διαδρομή να διανύσουμε και αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι διαφορετικό. Κάθε παιχνίδι για εμάς πρέπει να αποτελεί έναν ξεχωριστό τελικό και ελπίζω ότι και οι ποδοσφαιριστές το έχουν καταλάβει, μετά την περσινή προσπάθεια που κάναμε. Ο,τι γίνει θα είναι καλό για την ομάδα, αλλά πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Σε ένα ματς στα τέλη Ιουλίου όταν καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη στο 100%, όταν αποκλείεται να είναι η ίδια ομάδα που θα δούμε στη διάρκεια της χρονιάς, τι είναι αυτό που θα μετρήσει πιο πολύ; Η ψυχή, το πάθος, η θέληση για αυτή την πρόκριση;

"Τρεις λέξεις με τεράστια σημασία η καθεμία. Πρέπει να έχουμε πάθος σε μία ομάδα που την χαρακτηρίζει το πάθος, θα πρέπει να έχουμε θέληση στο να κάνουμε τα πράγματα καλά και πρέπει να έχουμε τη διάθεση για να τα καταφέρουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ