ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Να νικήσουμε και τον φόβο"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ μίλησε για το άγχος και το φόβο που είχαν οι παίκτες της ΑΕΚ, παρά το προβάδισμα στο σκορ.

Όταν από νωρίς το μεσημέρι ο Μανόλο Χιμένεθ έβλεπε τους πάντες μέσα στην ΑΕΚ να ασχολούνται με το ματς της Τρίπολης, είχαν αρχίσει να τον… ζώνουν τα φίδια. Και πολύ περισσότερο όταν το κλίμα έγινε πανηγυρικό μετά την ήττα του ΠΑΟΚ και λίγα λεπτά πριν την σέντρα του ματς με τον Πανιώνιο.

Κάτι που ο Χιμένεθ θεωρεί πως επηρέασε και άγχωσε τους παίκτες, μετά το 1-0 και τους οδήγησε στην φοβισμένη εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. Με τον Ισπανό τεχνικό να ξεκαθαρίζει πως για να μπορέσει η ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα, θα πρέπει να νικήσει αυτό τον φόβο.

«Αυτή η πίεση, είναι κάτι που οι παίκτες δεν είναι συνηθισμένοι να έχουν. Και πρέπει να το μάθουν. Είναι περισσότερη πίεση που ένιωσαν οι παίκτες, απ’ ότι ο αντίπαλος. Ήταν 60% η κατοχή, 16 τελικές προσπάθειες. Και 0 τελικές ο αντίπαλος. Μόνο το 1-0, που ήταν ένα εύθραυστο σκορ, θα μπορούσε να μας δώσει την ευκαιρία να αποτύχουμε και φοβηθήκαμε πως θα χάσουμε. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε μια νικήτρια ομάδα, θα πρέπει να νικήσουμε αυτόν τον φόβο. Δεν ήταν ο Πανιώνιος που έκανε κάτι έξτρα, αλλά εμείς που γυρίσαμε πίσω».

Θεωρείτε πως το αποτέλεσμα στην Τρίπολη, άγχωσε τους παίκτες;
«Φυσικά. Γιατί ήμουν πραγματικά θυμωμένος, ήδη από το γεύμα. Διότι έχουμε μια ομάδα με πολύ μικρή εμπειρία. Όλοι συζητούσαν να δούμε τον Αστέρα με τον ΠΑΟΚ και τι θα γίνει εκεί. Ότι και αν γινόταν εκεί, αυτό που ενδιέφερε ήταν τι θα γίνει μ’ εμάς. Εμείς τώρα κτίζουμε το μέλλον. Δίνουμε μια μάχη για κάτι σημαντικό. Αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Και το απειροελάχιστο λάθος, θα μας αφήσει εκτός. Καταλαβαίνω την διάθεση και την όρεξη που έχειο κόσμος και το όνειρο. Το πρωτάθλημα θα κερδιθεί την τελευταία αγωνιστική.

Και παιδιά χωρίς μεγάλη εμπειρία, είναι λογικό να επηρεάζονται. Αυτό το άγχος θα το αντιμετωπίσουμε, παίζοντας όπως στο πρώτο ημίχρονο. Είμαστε μια γενναία ομάδα, που πρέπει να συνεχίσει να το προσπαθεί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μια προπόνηση στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν είμαι τόσο τρελαμένος, όσο είμαι εδώ στην Ελλάδα. Αλλά αν εγώ καθίσω, η ομάδα μου θα σταματήσει».

Είναι θετικό πως πλέον υπάρχει ένα ματς την εβδομάδα;
«Πλέον είναι πολύ σημαντικό. Θα επιστρέψουν κάποιοι τραυματίες και θα ξεκουραστούν και κάποιοι που έπαιζαν όλα τα ματς. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να καταλήξω στην ενδεκάδα που θα βάλω, με ματς ανά 72 ώρες. Θέλω να ευχαριστήσω τέσσερις παίκτες. Ο Λόπες και ο Κονέ επιστρέφουν μετά από καιρό και παίζουν 90 λεπτά. Και η προσπάθεια που έκαναν τόσο ο Λιβάγια όσο και ο Αραούχο, παρά τις ενοχλήσεις που ένιωθαν, για να βοηθήσουν την ομάδα. Και πραγματικά χειροκροτώ την καρδιά που έχουν οι υπόλοιποι. Διότι ήταν λυπηρό αυτό που χρειάστηκε να κάνουν στη Λάρισα και να παίξουν σε τέτοιο γήπεδο».

-Θα προτιμούσατε να έχει κόσμο στο ματς της Κυριακής στην Τούμπα;
«Δεν ξέρω τι είναι το καλύτερο. Αυτό θα το αφήσω ελεύθερα στους δικαστές να αποφασίσουν. Για να είναι όλα ξεκάθαρα, να τις δώσουμε όλες τις αποφάσεις, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα».


TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ