ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Να δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, εκτίμησε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην Ένωση, η οποία ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να φύγει από τα Ιωάννινα με τη νίκη.

Μπορεί να μην έχουν περάσει ούτε 48 ώρες από τον θρίαμβο επί της Μπριζ και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημα πλέον για τον Μανόλο Χιμένεθ, είναι να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές του να γυρίσουν τον... διακόπτη στο πρωτάθλημα.

Και όπως τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στην κάμερα της Nova, θα πρέπει αύριο (27/8) στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, να δείξει η ΑΕΚ πως είναι μεγάλη ομάδα, με ανάλογο αποτέλεσμα.

- Στην επόμενη μέρα μετά την πρόκριση, το πιο δύσκολο είναι να αλλάξετε το "τσιπ" στον εγκέφαλο των παικτών ώστε να αφήσουν πίσω το ευρωπαϊκό παιχνίδι και να επικεντρωθούν στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα;

"Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο, γιατί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι να πλημμυρίζεται από συναισθήματα. Αυτή τη στιγμή αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χαλαρώσουν λόγω της χαράς που μας διακατέχει είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο για μας το παιχνίδι στα Γιάννενα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού του δύσκολου αγώνα".

- Η ψυχολογία όμως που έχουν αποκτήσει οι παίκτες δεν είναι "όπλο" ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος

"Σίγουρα μπορεί να αποτελέσει όπλο. Οι ποδοσφαιριστές όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μεγάλες ομάδες καλούνται να παίζουν σε αγώνες κάθε τέσσερις μέρες. Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με την απαραίτητη αποκατάσταση και να παρουσιαστούμε έτοιμοι, ώστε να δείξουμε ότι μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι συγχρόνως και μεγάλη ομάδα".

- Ποιο είναι το σχόλιό σας για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με διπλό μέσα στην Τρίπολη;

"Είναι μια πολύ δύσκολη έδρα, όπως και ο αντίπαλος αποτελεί μια ομάδα που μπορεί να μας προκαλέσει δυσκολίες. Προέρχονται από μία εκτός έδρας νίκη, έχουν έξτρα κίνητρο και είναι πιο ξεκούραστοι από μας και θα γίνουν περίπολα τα πράγματα για μας αν δεν παρουσιαστούμε όπως πρέπει ώστε να πάρουμε τη νίκη".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ