ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Μιλάω μες στο γήπεδο, εκεί που κερδίζει η ΑΕΚ"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, υποστήριξε ότι προτιμά να μιλά μέσα στο γήπεδο όπως και η ομάδα του, ενώ τόνισε ότι τον φοβίζει η καθυστέρηση στην εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ.

Για τον Μανόλο Χιμένεθ η απάντηση στην ερώτηση για τα δικαστικά γενικώς και τα γεγονότα της Τούμπας ειδικώς, ήταν πάντα η ίδια. "Η ΑΕΚ μιλάει και κερδίζει μονο στο γήπεδο".

Το ίδιο απάντησε και τώρα ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στην κάμερα της Nova. Πάντως ο Χιμένεθ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την καθυστέρηση στις αποφάσεις. Ενώ ο Ισπανός μίλησε και για το ματς με Πλατανιά αλλά και τους τραυματισμούς. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χιμένεθ:

Για την επιστροφή μετά το Πάσχα: "Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα γύρισε καλά. Πριν τη διακοπή ήμασταν σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό, η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Πραγματικά δεν μπορώ να ξέρω αν είναι καλή ή κακή η διακοπή γιατί μπορεί να επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές, προσπαθούμε να μην επηρεαστούν, να είναι συγκεντρωμένοι, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι κι οι υπόλοιπες ομάδες. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι, αυτή την εβδομάδα που έχουμε επιστρέψει, να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει πριν τη διακοπή και την ιστορία με το πρωτάθλημα".

Για τους τραυματισμούς: "Η αλήθεια είναι ότι ξέραμε ότι και του Πέτρου του Μάνταλου και του Γιόχανσον ήταν σοβαροί τραυματισμοί, οπότε θα τους κρατούσαν πολύ καιρό έξω. Ο Πέτρος έχει αρχίσει, ελπίζω και πιστεύω ότι θα μπορέσει προς το τέλος να μας βοηθήσει, του Γιόχανσον θα κρατήσει λίγο παραπάνω, νομίζω δε θα προλάβει τη φετινή σεζόν. Ξέραμε ότι πρέπει να προσαρμοστούμε σ' αυτό. Πλέον, έχουμε δύο νέους τραυματισμούς, συν τον τρίτο του Πάρη του Μπάμπη, ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός του όσο φαίνεται, αλλά είναι νέος, έχει διάθεση, έχει όρεξη. Ο Βράνιες κι ο Κλωναρίδης είναι τραυματισμοί που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι συνηθισμένοι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του ποδοσφαίρου. Μπορεί να τύχει κάτι κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή σε έναν αγώνα, αλλά μέρα με τη μέρα το δουλεύουμε, έτσι ώστε σύντομα να είναι κοντά μας και να μας βοηθήσουν".

Για το αν η έλλειψη άγχους του Πλατανιά: "Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα εμφανιστεί ο Πλατανιάς γιατί στο ποδόσφαιρο ποτέ κανείς δεν μπορεί να καθορίσει κάτι με βεβαιότητα, με σιγουριά. Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να κερδίσουμε το παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι κανείς δε μας έχει χαρίσει τίποτα, αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να μπορέσουμε να πάρουμε μια νίκη σε έναν δύσκολο αγώνα γιατί επαναλαμβάνω κανείς δε μας έχει χαρίσει τίποτα".

Για το αν η νίκη θα είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον τίτλο: "Η φιλοσοφία της ομάδας παραμένει πάντα η ίδια. Φυσικά και άμα κερδίσουμε, θα κάνουμε ένα βήμα προς τον τίτλο. Η φιλοσοφία είναι, από τον Ιούνιο ακόμη, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και νομίζω ότι μας έχει βοηθήσει κι έχει πάει καλά κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Στο ποδόσφαιρο ξεχνάει ο κόσμος εύκολα, οπότε εγώ προσπαθώ να έχω έλεγχο της δουλειάς μου και της ομάδας μου. Αν κάνω μία μίνι ανασκόπηση, μπορώ να σκεφτώ ότι σε τέσσερις διοργανώσεις, αρχικά Champions League, Europa League, πρωτάθλημα και Κύπελλο, η ομάδα έχει παίξει, έχει κερδίσει κάποια παιχνίδια, νομίζω ότι μόνο σε ένα παιχνίδι ήμασταν κατώτεροι του αντιπάλου, στο 2-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, ήταν ένα αποτέλεσμα δίκαιο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η ΑΕΚ έχει προσπαθήσει κι έχει κερδίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για την απόφαση της εκδίκασης της έφεσης του ΠΑΟΚ και αν τον ανησυχεί που καθυστερεί: "Με φοβίζει η αλήθεια είναι γιατί προτιμώ να μη μιλήσω. Θα προτιμούσα να μιλήσω για το γήπεδο, όπου μέσα στο γήπεδο κερδίζει η ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί ένα άτομο, δύο ή ένα σύνολο ανθρώπων να μπορούν να επηρεάζουν κάποια πράγματα με κάποιες συμπεριφορές. Εγώ το έχω πει πολλές φορές: κάθε φορά που με ρωτάνε στην Ισπανία πως είναι το ποδόσφαιρο, πως είναι η Ελλάδα, έχω κουραστεί μέσα σε εισαγωγικά να υπερασπίζομαι τους Έλληνες και τη φιλοσοφία του ελληνικού λαού. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δεν μπορεί κάποιες συγκεκριμένες στιγμές ή κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα να βγάζουν αυτή την εικόνα προς τα έξω. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ