ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Αραούχο"

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ-ΑΕΚ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ICONPRESS/ICONPRESS) ΧΙΜΕΝΕΘ
Χιμένεθ ICON

Κέρδη μέτρησε ο Χιμένεθ από τη νίκη στη Λάρισα και αυτό είχε να κάνει με την απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, με πρώτο και καλύτερο τον Αραούχο.

Ακόμα και όταν ο Μανόλο Χιμένεθ επέμενε πως ο Σέρχιο Αραούχο θα αρχίσει κάποια στιγμή να σκοράρει, είναι αλήθεια πως είχε το άγχος να το δει να συμβαίνει. Γι αυτό και το γκολ που πέτυχε ο Αργεντινός φορ στη Λάρισα με τον Απόλλωνα, ο Ισπανός τεχνικός το πανηγύρισε.

Και μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο Χιμένεθ αναφέρθηκε και στον Αραούχο και στον Μπακασέτα και στην επιστροφή του Γιακουμάκη, αλλά και στη συνέχεια της ΑΕΚ μετά την ήττα από τον Ατρόμητο.

"Το αποτέλεσμα ήταν σημαντικό κόντρα σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Κανένα παιχνίδι δεν το κερδίζεις πριν παίξεις. Μετά το πρώτο γκολ αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση. Πέρα από τα γκολ που σκοράραμε, το σημαντικό ήταν η πρόθεση των ποδοσφαιριστών να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν φάσεις. Είναι σημαντικό ένας παίκτης σαν τον Αραούχο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αλλά το σημαντικότερο είναι να συνεχίσει έτσι. Δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, αλλά γνωρίζουμε τον ποδοσφαιριστή, ξέρουμε την ποιότητα και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει. Υπήρξαν πολλά θετικά πράγματα, όπως η απόδοση του Μπακασέτα, που μου άρεσε πάρα πολύ. Ή το γεγονός πως έπαιξε ο Τριστανσον σε μία νέα θέση γι αυτόν. Υπήρξαν πολλά θετικά, η προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών".

Για την θέση του Μπακασέτα στον άξονα:
"Αυτή είναι και η θέση του Μάνταλου, του Λιβάγια, του Κλωναρίδη..."

Για την πιθανή μεταγραφική ενίσχυση με εξτρέμ:
"Θα πρέπει να ενισχυθούμε για να είναι η ομάδα πιο ανταγωνιστική, όπως συνεχίζουμε και συνηθίζουμε να είμαστε και τώρα. Η ομάδα παίζει καλά, δημιουργεί φάσεις. Οι παίκτες καλούνται να παίζουν σε διαφορετικές θέσεις, αλλά αυτό γίνεται για να παίζει καλύτερα η ομάδα".

Για τον Γιακουμάκη:
"Ο τραυματισμός του Γιακουμάκη προήλθε από ένα παράλογο ατύχημα, έσκασε η μπάλα στο έδαφος και βρήκε αέρα. Με πονάει που το σκέφτομαι. Αυτός ο αγώνας βοήθησε για να πάρουν παίκτες χρόνο συμμετοχής. Ευτυχώς το ιατρικό επιτελείο έκανε καταπληκτική δουλειά στον Λαμπρόπουλο και στον Γιακουμάκη, ο οποίος μπορεί να μπει στους αγώνες. Βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τους ποδοσφαιριστές της.

Η στατιστική δεν λέει την αλήθεια. Δεν έπρεπε να νικήσουμε τον Αστέρα, αλλά δεν έπρεπε να χάσουμε με τον Ατρόμητο. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε ότι κάθε μεγάλη ομάδα, να είμαστε συγκεντρωμένοι στα επόμενα παιχνίδια μας. Γι' αυτό και χθες ήταν σημαντικό το παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να δείξουν ότι είναι έτοιμοι και εμείς, ότι μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε διάφορές θέσεις για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται".

Για το αν είναι η ΑΕΚ έτοιμη να αγωνίζεται δύο φορές την εβδομάδα:
"Δείξαμε πως δεν ήμασταν εκπαιδευμένοι, αλλά μπορούμε να γίνουμε. Στον Ατρόμητο δείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Εκαναν ένα σουτ στην εστία και έβαλαν γκολ, ενώ εμείς είχαμε τρεις καλές ευκαιρίες. Είχαμε τον έλεγχο και μας έλειψε η ένταση για να σπάσουμε την καλή άμυνα του Ατρόμητου. Την ένταση την δίνει η φρεσκάδα και ελπίζω να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε φρεσκάδα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ