ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Κλάψτε λιγότερο και απολαύστε περισσότερο το Κύπελλο"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Χιμένεθ παραδέχθηκε πως ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δίκαια το κύπελλο, όμως ζήτησε ανάλογη παραδοχή και από την πλευρά του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Το πρώτο που έκανε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ, ήταν να παραδεχθεί πως ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια το κύπελλο. Όμως ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε να υπάρξει ανάλογη παραδοχή από τον ΠΑΟΚ και για το πρωτάθλημα της ΑΕΚ.

Ανέβασε… ένταση, όταν τόνιζε πως η Ένωση ήταν καλύτερη μέσα στα σεζόν, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα μπλουζάκια του ΠΑΟΚ, ενώ χαρακτήρισε δειλούς, όσους έκαναν χειρονομίες από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, όπως «φωνάζουν» από την ΑΕΚ.

«Δεν ήταν απέναντι μου ότι έγινε, ήταν απέναντι στην ΑΕΚ. Προτιμώ να το αφήσω στην άκρη. Κάποιοι αισθάνονται γενναίοι, όταν θεωρούν πως τους προστατεύει η μάζα. Και μπορεί να είναι κάποιοι δειλοί, που αισθάνονται ικανοί να προκαλέσουν. Μόνοι τους δεν μπορούν να το κάνουν. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Ήταν ένας δίκαιος νικητής για να πάρει το κύπελλο. Εμείς μπορούμε να το αναγνωρίσουμε σήμερα, κάτι που δεν έχουν κάνει οι αντίπαλοι μέχρι και σήμερα.

Στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος κερδίσαμε και στην Τούμπα ήταν 0-0 μέχρι που έγινε η εισβολή. Το σημαντικό είναι πως παρότι θέλαμε να το κερδίσουμε το κύπελλο, δεν το αξίζαμε. Πραγματικά μπορώ να σας υποσχεθώ πως οι παίκτες μου πριν φύγουν από το ξενοδοχείο φώναζαν δυνατά. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικοί για εμάς, να μην μπορούν να φτάσουν σ’ ένα νορμάλ επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος".

- Η επόμενη μέρα και ένας απολογισμός της σεζόν;
«Καλύτερα να τα πείτε εσείς. Γνωρίζετε πολλά περισσότερα, ίσως και από μένα. Σε σχέση με την ΑΕΚ, θα σας πω ότι η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Για να κερδίσουμε τον κάθε βαθμό διαφορετικά, χρειάστηκε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Παίζαμε με μια ομάδα που είχε πάντα έξτρα κίνητρο. Έχουμε παίξει 52 παιχνίδια. Μέχρι τον Φεβρουάριο παίζαμε δυο ματς την εβδομάδα, είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς και ήμασταν οι καλύτεροι στην Ελλάδα».

-Ένα μήνυμα στον κόσμο;
«Θα ήθελα να συγχαρώ τον κόσμο της ΑΕΚ, που είναι πρωταθλητές. Τον δεύτερο τίτλο, δεν μπορέσαμε να τον κερδίσουμε, παρόλο που φτάσαμε στον τελικό. Πέρυσι το χάσαμε άδικα, φέτος το χάσαμε δίκαια και πρέπει να μιλάμε για το αγωνιστικό κομμάτι. Μακάρι και την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ να δίνει την μάχη της για να κερδίσει τον τίτλο. Έχουμε επαναξιολογήσει το ρόστερ μας, είμαστε πιο δυνατοί. Όλοι οι παίκτες έχουν ωριμάσει. Μακάρι να μην περιμένουμε τόσα χρόνια, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα».

- Σας προσβάλει το γεγονός πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβαλαν μπλούζες που έγραφαν νταμπλ;
«Είναι πολύ αγωνιστικό αυτό και τους δίνω συγχαρητήρια».

-Πως εξηγείτε αυτό που είπατε, πως η ΑΕΚ είναι καλύτερη;
«Στο ποδόσφαιρο αυτό που ακολουθούμε, είναι αυτό που αποφασίζει ο διαιτητής και οι κανόνες του ποδοσφαίρου. Μπορεί να παραπονιέστε για τους βαθμούς που χάθηκαν, αλλά δεν σχολιάζετε τους βαθμούς που κερδίσατε πέρυσι με τον Παναθηναϊκό. Μπορείτε να κλαίτε λιγότερο και να απολαύσετε περισσότερο το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαιος κυπελλούχος και εσείς πρέπει να πείτε πως η ΑΕΚ είναι δίκαια πρωταθλήτρια».

-Μπορεί να επηρεάσει αυτή η απώλεια του κυπέλλου, την κουβέντα για την παραμονή σας στην ΑΕΚ;
«Αν ήταν η ελληνική ομοσπονδία που παίρνει τις αποφάσεις, το νορμάλ θα ήταν πως το τελευταίο παιχνίδι θα ήταν της πρωταθλήτριας και όχι του κυπέλλου. Εδώ και τρεις εβδομάδες, εμείς το γιορτάζουμε. Σήμερα ο ΠΑΟΚ ήρθε πιο δυνατός και το απέδειξε. Το λογικό θα ήταν να είχε γίνει ο τελικός του κυπέλλου και να μένουν δυο αγωνιστικές για την λήξη του πρωταθλήματος».

-Για τον δεύτερο χαμένο τελικό και για το μέλλον του στην ΑΕΚ;
«Φυσικά και μ’ ενοχλεί. Τον περσινό τελικό, δεν τον θεωρώ δίκαιο. Μέχρι και ο επόπτης ζήτησε συγγνώμη. Ευτυχώς σήμερα ο διαιτητής δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Ο διαιτητής έδωσε ένα ξεκάθαρο πέναλτι, έδωσε ξεκάθαρο φάουλ έξω από την περιοχή από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ και απέβαλε σωστά δυο παίκτες. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα πάρουμε μια απόφαση. Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσω και εγώ θέλω να συνεχίσω και θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ