ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Καλύτερη η ΤΣΣΚΑ στον… αέρα"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στα ατομικά λάθη στις στημένες φάσεις, απέδωσε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, ο Μανόλο Χιμένεθ.

Μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να είχε επισημάνει πολλές φορές τις προηγούμενες μέρες την ευχέρεια που έχει η ΤΣΣΚΑ να σκοράρει στις στημένες φάσεις. Όμως στο ματς η ΑΕΚ δέχθηκε δυο γκολ, από ισάριθμα κόρνερ. Και σ’ αυτή την αδυναμία της Ένωσης, απέδωσε την ήττα ο Ισπανός τεχνικός.

«Μπορεί να πει κάποιος πως χάθηκε το ματς από προσωπικά λάθη. Μέχρι το 45’ ήμασταν ανώτεροι και στις φάσεις και στο παιχνίδι. Ένα παράλογο κόρνερ, που θα μπορούσε να μην υπάρξει, ήρθε και μετά έδειξαν οι Ρώσοι πως είναι ανώτεροι από εμάς στα στημένα. Είναι αυτή η μια φάση του ποδοσφαίρου που κρίνει αποτέλεσμα. Με την μπάλα στα πόδια η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν καλύτερη από εμάς, αλλά με την μπάλα στον αέρα, ήταν καλύτερη».

-Φοβηθήκατε περισσότερο την ΤΣΣΚΑ απ’ ότι έπρεπε;
«Παρακαλώ να σεβόμαστε την προσπάθεια των παικτών. Νομίζω πως χάσαμε από τα στημένα».

-Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στα υπόλοιπα αριστερά μπακ; Γι αυτό έπαιξε αριστερά ο Μπακάκης;
«Ήταν θέμα τακτικής. Το νούμερο 2 της ΤΣΣΚΑ, είναι από τους πιο επικίνδυνους. Ο Λόπες είναι ένα καλό επιθετικό μπακ. Το ίδιο και ο Βινίσιους. Αλλά σήμερα ο Μπακάκης έκλεινε πίσω. Και ήταν απ’ αυτούς που ξεχώρισε περισσότερο».

-Που οφείλεται το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν πάτησε την αντίπαλη περιοχή; Θεωρείτε επίσης πως υπάρχουν επαναλαμβανόμενα προβλήματα στην άμυνα, που δεν μπορούν να λυθούν;
«Στην άμυνα δεν κάναμε περισσότερα από δυο σοβαρά λάθη, που ήταν στα γκολ. Την περσινή σεζόν, δεν δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Τα τρία στόπερ της ΤΣΣΚΑ, επιβλήθηκαν στα στημένα. Και μας εμπόδισαν στον αέρα, για να δημιουργήσουμε κάποιες φάσεις. Δεν βρίσκω κάποια σοβαρά αμυντικά λάθη, εκτός από τις στημένες φάσεις».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ