ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Η ΑΕΚ άφησε σημάδι πάνω μου"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ άφησε το σημάδι της πάνω στον Μανόλο Χιμένεθ. Αυτό υποστήριξε ο Ισπανός τεχνικός μετά τη νίκη της Ένωσης επί του Ολυμπιακού. Όταν ρωτήθηκε για το αν κατακτήθηκε τρίποντο επί της καλύτερης ομάδας, είπε: "Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι".

Τρομερές ατάκες από τον Μανόλο χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το νικηφόρο (1-0) αποτέλεσμα επί του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ δήλωσε ότι η ομάδα του άφησε πάνω του σημάδι, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν κατακτήθηκε τρίποντο σε βάρος της καλύτερης ομάδας, απάντησε: "Θα το πω πολύ απλά, τα παιδιά μου για εμένα είναι τα πιο όμορφα. Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι".

-Έχει δύο όψεις η νίκη της ΑΕΚ. Η μία είναι η βαθμολογική και η άλλη η ψυχολογική. Αυτή τη στιγμή σε ποιο από τα δύο δίνετε προτεραιότητα;

"Θα συμφωνήσω μαζί σας. Αυτό ήταν ένα παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα που οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς μπορούμε να σκεφτούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τον δρόμο μας για να φτάσουμε στον στόχο. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οφείλουμε να συνεχίζουμε με ταπεινότητα και να λέμε ότι “ναι, είναι σημαντική η νίκη, αλλά δεν παύει να είναι τρεις βαθμοί”. Μετά είναι το δεύτερο σημαντικό θέμα, η ψυχολογία. Είναι τα συναισθήματα που έχουν όλα τα πρόσωπα που αγαπούν την ΑΕΚ.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά έχω υπάρχει μία προηγούμενη περίοδο, πριν από κάποια χρόνια, κερδίσαμε ένα Κύπελλο, αλλά υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί η ΑΕΚ δεν μπορούσε να στηρίξει οικονομικά την ομάδα. Είδα πολλά άτομα που ήθελαν να δουν την ΑΕΚ να υποφέρει και ιδίως σήμερα όλα αυτά τα άτομα που είδαν την ομάδα να πέφτει στην Γ' Εθνική και να επιστρέφει στην Α' Εθνική και να παίρνει αυτή τη νίκη. Επαναλαμβάνω ότι ήταν σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν έχουμε κερδίσει στην ουσία τίποτα".

-Η ΑΕΚ είχε πάθος στο παιχνίδι της. Κρίθηκε μόνο εκεί ή και κάπου αλλού;

"Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαμε έναν καλό έλεγχο του παιχνιδιού. Μία απόδειξη είναι ότι μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό δεν είχε κάποια σουτ. Πιστεύω ότι η μεγάλη διαφορά είναι ότι παίξαμε με 12 παίκτες. Ο 12ος παίκτης μάς έδινε μία έξτρα ώθηση κάθε φορά που παίρναμε την μπάλα στα πόδια μας. Σήμερα ήμουν πολύ χαρούμενος που έζησα αυτές τις μεγάλες στιγμές στο ΟΑΚΑ".

-Όταν επιστρέψατε στην ΑΕΚ, δημιουργήθηκε μία εντύπωση ότι έρχεστε ως προσωρινός. Το ενστερνίζεστε αυτό; Κι επίσης, κάπου στο βάθος του μυαλού σας υπάρχει το να χτίσετε τη νέα ΑΕΚ το καλοκαίρι;

"Εγώ ήρθα χωρίς καμία δέσμευση στην ομάδα για περαιτέρω. Η ομάδα με χρειαζόταν μετά από δύο αλλαγές προπονητών. Είναι κάποιες ομάδες που μπορούν να αφήσουν σημάδι σου πάνω στην προσωπική σου ζωή. Η ΑΕΚ άφησε το σημάδι της πάνω μου. Εχω ακόμη επιλογή για έναν χρόνο στην ομάδα. Θα πρέπει να συζητήσω με τη διοίκηση, αλλά αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι οι άμεσοι στόχοι".

-Δώσατε και διήμερο ρεπό ως... δώρο για τη νίκη.

"Σήμερα με κορόιδεψαν οι παίκτες μου μέσα στα αποδυτήρια. Μου την έφεραν! Εχουμε μία γεμάτη εβδομάδα προπονήσεων μέχρι το παιχνίδι με την Λάρισα και το πιο σημαντικό είναι ότι οι ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής, έχουν κάνει προπόνηση σήμερα. Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε αποκατάσταση, αύριο έχουν προπόνηση. Το σημαντικό είναι ότι όσοι ποδοσφαιριστές έχουν πολλά ματς στα πόδια τους, είναι σημαντικό να ξεκουραστούν, να είναι με τις οικογένειές τους, να έχουν ελεύθερο χρόνο μετά από μία περίοδο που ήταν δύσκολη με πολλά παιχνίδια".

-Τι είναι αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε ενόψει του επόμενου αγώνα;

"Πιστεύω ότι η ΑΕΚ πρέπει πάντα να δείχνει μία θετική συμπεριφορά, γεμάτη φιλοδοξία στον αγωνιστικό χώρο. Και να ξέρουμε ότι μόνο με τη φανέλα τα παιχνίδια δεν κερδίζονται. Να συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά που έχουμε τον τελευταίο χρόνο. Για να φτάσουμε στους στόχους μας, πρέπει να μαζέψουμε συγκεκριμένους βαθμούς".

-Αισθάνεστε δικαιωμένος να χρησιμοποιήσετε τον Αϊντάρεβιτς και όχι τον Γιόχανσον δίπλα στον Σιμόες και επίσης αν σας δικαίωσε η παρουσία του Μπακασέτα στα άκρα και όχι π.χ. του Βάρας ή του Χριστοδουλόπουλου;

"Είμαι ικανοποιημένος με την συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών μου. Στις ομάδες που προπονώ, συνήθως και σχεδόν πάντα, δεν κερδίζουν ή δεν χάνουν τα ματς 11 ποδοσφαιριστές, τα κερδίζουν ή τα χάνουν... 14 γιατί κάνω συνήθως τρεις αλλαγές. Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι αν χάναμε σήμερα, οι επιλογές μου στις αλλαγές θα ήταν κακές. Τώρα που κερδίσαμε, ήταν καλές. Οι προπονητές πρέπει να παίρνουν αποφάσεις πριν από τα παιχνίδια. Μετά τα ματς βλέπουμε τα λάθη, αλλά πλέον ό,τι έχει γίνει, έχει γίνει".

-Με την πορεία που έχει η ΑΕΚ, έχει αμφισβητηθεί το ρόστερ της. Σήμερα αντιμετωπίσατε την κατά τεκμήριο καλύτερη ελληνική ομάδα. Τι έχετε να πείτε κάνοντας μία σύγκριση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό;

"Δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω κανένα ρόστερ με την ομάδα μου. Θα το πω πολύ απλά, τα παιδιά μου για εμένα είναι τα πιο όμορφα. Οι παίκτες μου είναι οι καλύτεροι. Δεν είμαι αντικειμενικός, γιατί είμαι ο πατέρας των παιδιών μου και ο προπονητής των παικτών μου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ