ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Για αρχή, να κερδίσουμε την μπάλα"

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΕΚ (EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Με οδηγίες σε συγκεκριμένο προσανατολισμό, ξεκίνησε η δουλειά του Μανόλο Χιμένεθ στην τακτική κατά το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Κίελτσε της Πολωνίας. (videos)

Την... μπάλα ο Μανόλο Χιμένεθ την έβαλε ήδη από την πρωινή προπόνηση, η οποία υποτίθεται πως αφορούσε μόνο την φυσική κατάσταση. Και φυσικά η απογευματινή ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην τακτική.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Μάλιστα το ξεκίνημα στην δουλειά, έγινε στον τρόπο που οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίζουν την μπάλα, όταν την χάνουν από τα πόδια τους. "Όταν χάνουμε τη μπάλα δεν οπισθοχωρούμε ποτέ. Πιέζουμε ψηλά για να την ξανακερδίσουμε αμέσως. Δεν είναι εύκολο. Αντίθετα είναι πολύ δύσκολο. Γι' αυτό πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ' αυτό. Χρειάζεται να πιέζουμε όλοι μαζί, ως ομάδα. Όχι ο καθένας μόνος του", έλεγε ο Χιμένεθ στους παίκτες του με το γνωστό του πάθος την ώρα που έδινε οδηγίες.

Δεκάρι ο Μανόλο, γκολ ο Πατίτο

Η πρώτη απογευματινή προπόνηση είχε φουλ της τακτικής. Ακόμα και με ασκήσεις που αφορούσαν την λειτουργία της τετράδας της άμυνας. Και στην άσκηση αυτή, συμμετείχε και ο Μανόλο Χιμένεθ. Κανονικά, ως ποδοσφαιριστής.

Με την... σαλιάρα του και με την ομάδα που έκανε επίθεση. Όσο για το φινάλε της προπόνησης, αυτό είχε και δίτερμα. Έστω και αν λόγω των απουσιών, ήταν με ομάδες των δέκα παικτών. Και φυσικά μ' όλους τους πιτσιρικάδες μέσα. Το πρώτο γκολ στα διπλά της φετινής προετοιμασίας, το πέτυχε ο Πατίτο και μάλιστα ήταν και το μοναδικό και το... νικητήριο.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ