ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Γι' αυτό είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέφερε γιατί θεωρεί μεγάλη ομάδα την ΑΕΚ, ενώ μίλησε για τον Βίκτωρα Κλωναρίδη που "πρέπει να νικήσει έναν φόβο που έχει".

Εκείνο που η ΑΕΚ απέδειξε και στο ματς με τη Ντινάμο Κιέβου, είναι πως η βασική αγωνιστική της αρχή, έχει να κάνει με την… άρνηση στην ήττα. Προφανώς είναι κάτι που ήθελε να περάσει ο Μανόλο Χιμένεθ στην ομάδα.

Όμως ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε μιλώντας στην κάμερα της Nova, πως αυτή η νοοτροπία είναι υποχρέωση κάθε μεγάλης ομάδας, όπως η ΑΕΚ. Ενώ ο Χιμένεθ αναφέρθηκε και στην ρεβάνς στο Κίεβο και στο ματς με την Ξάνθη, αλλά και στις περιπτώσεις του Τσόσιτς, του Μασούντ, του Μάνταλου και του Κλωναρίδη. Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

- Ήταν τόσο σκληρή η Ντινάμο όσο φάνηκε;

«Είναι μια ομάδα σκληρή και γρήγορη. Κάνουν τακτικά φάουλ. Θα έπρεπε να έχουν πάρει περισσότερες κάρτες. Δυο παίκτες τους, δεν καταλαβαίνω πώς τελείωσαν το ματς».

- Το να αρνείται να χάσει η ομάδα, είναι ένα στοιχείο που θέλατε να βάλετε στην ΑΕΚ;

«Είναι μια υποχρέωση που έχει η ομάδα, να γυρίζει τα παιχνίδια. Όλες οι μεγάλες ομάδες, έχουν αυτή την φιλοδοξία. Και το θεωρώ δεδομένο. Μια μεγάλη ομάδα, πάντα αρνείται να χάσει. Και αυτό κάνει την ΑΕΚ μεγάλη ομάδα. Και είναι υποχρέωσή μας, να προσπαθούμε να γυρίζουμε τα παιχνίδια».

- Για την επιλογή του Κλωναρίδη:

«Ο Κλωναρίδης είναι ένας καλός παίκτης, που δεν του βγαίνουν τα πράγματα. Δεν μπορούμε να έχουμε την ίδια ενδεκάδα, σ’ όλες τις διοργανώσεις. Το πόσο δυνατά και το πόσο ξεκούραστα μπήκε ο Λάζαρος, θα ήταν αδύνατον να συμβεί, αν κάποιος άλλος συμπαίκτης του, δεν είχε κουράσει τον αντίπαλο.

Σήμερα έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες που ξεκίνησαν το ματς και δεν μπόρεσαν να το τελειώσουν, γιατί βοήθησαν την ομάδα. Το καλό δεύτερο ημίχρονο, είναι σε σχέση με το πόσο κουράσαμε τον αντίπαλο στο πρώτο. Όσον αφορά για τον Κλωναρίδη, συμφωνούν όλοι πως είναι ένας παίκτης με ταχύτητα και τεχνική.

Και πρέπει ο ίδιος να νικήσει έναν φόβο που έχει, όταν μπαίνει στο ΟΑΚΑ. Οποιοσδήποτε προπονητής στον κόσμο, θα επέλεγε τον Κλωναρίδη να ξεκινάει στα παιχνίδια. Μπορεί να κερδίσει αυτόν τον φόβο, αλλά για να τον κερδίσει, χρειάζεται και την στήριξη του κόσμου. Θα ήταν πολύ καλό για την ΑΕΚ, να υπάρχει ένας παίκτης με την ποιότητα του Κλωναρίδη και να την βγάζει και στο γήπεδο αυτή την ποιότητα».

- Η ΑΕΚ μπορεί με ανάλογη εμφάνιση, να προκριθεί στο Κίεβο;

«Θα το προσπαθήσουμε. Θα πρέπει να αξιολογηθούν διάφορα πράγματα. Παίξαμε με έναν αντίπαλο που ήταν πολύ καλός. Και είμαι πεπεισμένος πως το 0-0 στο ημίχρονο, δεν θα ήταν καλό αποτέλεσμα. Διότι πίστευα πως με τις αλλαγές, θα παίρναμε το αποτέλεσμα. Αλλά με τόσο μηχανικό ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες απ’ αυτές τις χώρες, μπορούν να εκμεταλλευτούν το κάθε λάθος. Αυτοί εκμεταλλεύτηκαν το λάθος, στη συνέχεια εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη».

-Για την αλλαγή του Αϊντάρεβιτς

«Είναι σημαντικό πάντα να παίρνεις τις αποφάσεις που χρειάζεται. Ήταν τύχη που το έβαλε το γκολ. Έχω κάποιες ιδέες και κάθε δάσκαλος έχει το δικό του βιβλίο και επιλέγω σε χρονικά σημεία, ποια αλλαγή θα κάνω. Δεν θα σας αποκαλύψω τα μυστικά μου. Μπορούσε να σκοράρει οποιοσδήποτε άλλος παίκτης».

- Υπάρχει περίπτωση να προλάβει ο Μάνταλος να παίξει μέχρι και το τέλος της σεζόν;

«Με τον Πέτρο η ομάδα λειτουργούσε πολύ καλά. Έμαθε να λειτουργεί χωρίς τον Πέτρο. Αλλά αν τον είχαμε, θα ήταν πολύ καλύτερα. Μακάρι να γυρίσει σύντομα για το καλό του ίδιου και της ΑΕΚ. Φυσικά και τον περιμένω με ανοικτές αγκάλες».

-Για την Ξάνθη:

«Όταν μια ομάδα έχει τόσο γρήγορα ένα ακόμα παιχνίδι, θα ήταν μεγάλο ρίσκο να έχω ξεκάθαρα στο μυαλό μου, ποιά ενδεκάδα θα βάλω. Μετά από κάθε ματς, φοβάμαι να μιλήσω με τον γιατρό. Αυτό που έχω μάθει με τα χρόνια, είναι πως όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια, πρέπει να περιμένεις μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έχω μια ιδέα στο μυαλό μου.

Αλλά πρέπει να περιμένω μέχρι τελευταία στιγμή. Σ’ αυτό το πρόγραμμα, πρωταρχικό ρόλο παίζει η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες. Το ματς το κάνει περίπλοκο ότι παίξαμε χθες και σήμερα κάναμε μόνο αποφόρτιση και αύριο πρέπει να δώσω αποστολή.

Τώρα πλέον, όλα τα ματς, είναι τελικοί. Δεν θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αν κερδίσουμε την Ξάνθη. Αλλά ανάλογα με το αποτέλεσμα θα κάνουμε ένα βήμα προς τα μπρος ή προς τα πίσω. Ο χρόνος είναι πιεσμένος και όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει».

-Για Τσόσιτς και Μασούντ:

«Ο Τσόσιτς δεν θα είναι έτοιμος για την Ξάνθη. Όταν ένας παίκτης έχει έναν τραυματισμό, μέχρι να επανέλθει πλήρως, χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα, για να μπει στο 100%. Ο Τσόσιτς δουλεύει δυνατά και πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή κάποια αρχή για να πάρει χρόνο. Ο Μασούντ αν ήταν το ματς με την Ξάνθη σήμερα, δεν θα ήταν έτοιμος. Γι αυτό και πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

- Για την απουσία του Λιβάγια και του Βράνιες από την ρεβάνς με Ντινάμο:

«Όλες οι απουσίες είναι σημαντικές. Αλλά όταν είναι ξεκάθαρο πως δεν θα έχεις δυο παίκτες, κάνει ξεκάθαρο το δικό μου το πρόγραμμα. Αυτή την στιγμή δεν με απασχολεί καθόλου το ματς με τη Ντινάμο. Με απασχολεί μόνο η Ξάνθη».

- Είχατε «προηγούμενα» με τον Ισπανό διαιτητή του ματς με τη Ντινάμο:

«Δεν κατάλαβα ακριβώς την διαχείριση που έκανε στο ματς. Μου έκανε μεγάλη έκπληξη, πως η Ντινάμο τελείωσε με έντεκα παίκτες το ματς. Είμαι πεπεισμένος πως και ο ίδιος ο διαιτητής θα το δει ξανά. Ίσως αν η Ντινάμο έμενε με εννέα παίκτες, μπορεί να μην κερδίζαμε. Αλλά θα ήταν δίκαιο».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ