ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Έχουμε μόνο τελικούς μπροστά μας"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ / EUROPA LEAGUE / AEK - DYNAMO KYIV / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ "βλέπει" τελικούς όλα τα ματς που έχει η ΑΕΚ, μέχρι και το φινάλε του πρωταθλήματος.

Η προσέγγιση του παιχνιδιού της Δευτέρας (26/2) της ΑΕΚ από τον Μανόλο Χιμένεθ, δεν έχει να κάνει ούτε με τον αντίπαλο, ούτε μ’ όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

Για τον Ισπανό τεχνικό, όλα τα ματς της Ένωσης μέχρι και το φινάλε του πρωταθλήματος, είναι τελικοί. Και αυτό τόνισε στην κάμερα της"NOVA", πριν καν ξεκινήσει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά θα έλεγε το ίδιο, ακόμα και αν μιλούσε μετά απ’ όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

"Θα προτιμούσα να μιλάω για την παρουσία μας σε τρεις διοργανώσεις. Είναι αλήθεια όμως ότι το όνειρο αυτό τελείωσε. Το ζήσαμε όσο μπορέσαμε περισσότερο και νομίζω ότι λίγοι θα στοιχημάτιζαν στην αρχή της σεζόν ότι θα αντέχαμε τόσο πολύ. Είμαι όμως πολύ περήφανος για τη δουλειά που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου στην Ευρώπη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της ΑΕΚ είχε φέτος μια πολύ αξιοπρεπή παρουσία, αν και ξέραμε από την αρχή θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κατακτήσουμε το Europa League, αλλά ακόμα και ως εδώ που φτάσαμε πιστεύω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να επικεντρωθούμε στις εγχώριες διοργανώσεις.

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας είναι να δουλέψουμε. Το να ζητάμε είναι κάτι πολύ εύκολο. Κι εγώ θα μπορούσα στη ζωή μου να ζητήσω ένα καράβι, αλλά δεν το έχω. Τόσο το ματς με τον Ατρόμητο, όσο και αυτό με τον Πανιώνιο που ακολουθεί, αν και ενδιάμεσα υπάρχει η Λάρισα για το κύπελλο, είναι αγώνες που χαρακτηρίζονται ως τελικοί για μας.

Τους τελικούς όμως τους κερδίζει αυτός που βρίσκεται εκεί κι αυτός που δεν αρκείται σε ό, τι έχει κατακτήσει ως τώρα αλλά προσπαθεί για ακόμα περισσότερα. Γι' αυτό κι έχουν μεγάλη αξία όλα όσα έχουν καταφέρει ως τώρα οι παίκτες, αφού από τον Ιούνιο που άρχισαν οι προπονήσεις ακούσω συνεχώς πόσα πρέπει να κατακτήσουμε, άρα παίζουμε τελικούς από τον Ιούνιο".

-Για τον προπονητή του Ατρόμητου:
«Ο προπονητής του Ατρόμητου προσαρμόστηκε γρήγορα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά κι αυτό φαίνεται στην ομάδα του. Τις περισσότερες φορές τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα του Ατρόμητου είναι πάρα πολύ καλά, αφού βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Το σημαντικό όμως που πρέπει να στεκόμαστε είναι η δουλειά που γίνεται καθημερινά και όχι μόνο το αποτέλεσμα στους αγώνες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που αποδεικνύει πόσο καλή δουλειά γίνεται, γιατί κάποιες φορές δεν παίρνεις αποτέλεσμα επειδή η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα. Με τον Ατρόμητο το θετικό είναι ότι έχει καταφέρει να συνδυάσει την δουλειά με τα αποτελέσματα».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ