ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Έπρεπε να είναι 5-0 στο ημίωρο"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Περήφανος για τους παίκτες του, αλλά και για την οικογένεια της ΑΕΚ που πήρε το κύπελλο στο μπάσκετ, εμφανίστηκε ο Χιμένεθ που πάντως γκρίνιαξε και για την διαιτησία στο ματς με την Ξάνθη.

Από τους ποδοσφαιριστές του ο Μανόλο Χιμένεθ δεν μπορούσε να έχει κανένα παράπονο για όσα έκαναν στο ματς με την Ξάνθη. Πέτυχαν τα γρήγορα γκολ που τους είχε ζητήσει και πήραν μια εύκολη νίκη.

Γι αυτό άλλωστε τους έδωσε ακόμα και ρεπό (προαιρετικά θα υπάρχει αποφόρτιση) για αύριο (19/2), παρά το γεγονός πως ακολουθεί η ρεβάνς με τη Ντιναμό στο Κίεβο την προσεχή Πέμπτη (22/2).

Όμως ο Ισπανός τεχνικός, είχε να λέει για τα δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν στο ξεκίνημα του ματς και «θα έπρεπε να είναι 5-0 το σκορ στο ημίωρο». Ωστόσο ο Χιμένεθ μίλησε για ανθρώπινα λάθη. Δεν ξέχασε πάντως να δώσει συγχαρητήρια στην μπασκετική ΑΕΚ και να δηλώσει περήφανος που ανήκει σ’ αυτή την οικογένεια. Ενώ για το χατ τρικ του Βράνιες, τόνισε πως είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.

«Από ότι θυμάμαι, το έκανε (το χατ τρικ) και ο Φάτσιο στη Σεβίλλη. Αυτό βασίζεται στη δουλειά. Θυμάμαι πως ήμασταν εδώ, όταν ρώτησε ένας συνάδελφος σας, γιατί με τόσα κόρνερ δεν έχουμε αποτελέσματα. Δεν είμαστε τόσο δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι. Αλλά αυτό που κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να βελτιωθούμε σ’ αυτό.

Στα κόρνερ και στα φάουλ. Η αλήθεια είναι πως ο Βράνιες όταν του ήρθε η μπάλα, τα κατάφερε. Εμείς παίξαμε με τρεις επιθετικούς, αλλά τα γκολ ήρθαν από έναν στόπερ και τον Μπακασέτα που δεν είναι ένας καθαρός επιθετικός. Αυτό που ψάχνουμε εμείς είναι οι αμυντικοί μας να βοηθάνε στην επίθεση και οι επιθετικοί μας να βοηθάνε στην άμυνα».

-Για τις δυο αποφάσεις του διαιτητή στο ξεκίνημα του ματς και την αντίδραση των παικτών της ΑΕΚ μετά απ’ αυτές;
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, με τον τρόπο που αντέδρασαν οι παίκτες μου, μετά απ’ αυτά τα λάθη. Το να είσαι διαιτητής, είναι πολύ δύσκολο. Το ανθρώπινο λάθος πρέπει και να επιτρέπεται και να συγχωρείται. Επειδή όμως παίζουμε πολλά ματς, αυτό που μ’ ανησυχεί είναι πως δεν έχουμε την τύχη με τους διαιτητές.

Δεν την είχαμε ούτε με τη Ντινάμο, ούτε και σήμερα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να πηγαίνουμε βήμα το βήμα, αλλά και να παίζουμε στο 120%. Σήμερα αν δεν είχε σκοράρει ο Βράνιες και ο Μπακασέτας και τελείωνε το ματς με 0-0, θα ήταν να τρελαίνεσαι».

-Το περιμένατε πως θα μπορούσε ο Βράνιες να πετύχει τρία γκολ σε 30 λεπτά;
«Δεν είναι το φυσιολογικό αυτό. Αλλά δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω, στα πρώτα λεπτά θα μπορούσε να είναι το ματς 5-0. Τρία του Βράνιες και δυο του Λάζαρου από πέναλτι. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα μπήκε πολύ καλά μέσα στο ματς. Και μπορεί ο διαιτητής να μην είχε απόλυτη επιτυχία στις αποφάσεις του, αλλά ξαναλέω, δεν είναι εύκολο να σφυρίζεις. Θυμώνω, εκνευρίζομαι αλλά εγώ είμαι ο πρώτος που κάνει τα περισσότερα λάθη».

-Η υπόθεση τίτλος, εξελίσσεται σε μια μονομαχία με τον ΠΑΟΚ; Πόσο άγχος βάζει το σύνθημα της εξέδρας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν ακούμε αυτά τα συνθήματα, είναι να παίρνουμε ώθηση. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Θα μιλήσω μόνο για την ομάδα μου, όχι για τις άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ κάνει μια καταπληκτική σεζόν, δουλεύοντας πολύ και κερδίζοντας τα παιχνίδια. Κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά. Θέλω να συνεχίσουμε και να πάρουμε ένα χρυσό μετάλλιο, για την προσπάθεια που καταβάλουν οι παίκτες.

Θέλουμε έναν τίτλο, αλλά ακόμα και αν δεν το καταφέρουμε, θα πρέπει όλοι να θυμόνται την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει οι ποδοσφαιριστές μου. Εμείς δίνουμε την μάχη μας για έναν τίτλο. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Αλλά η οικογένεια της ΑΕΚ γιόρτασε ένα κύπελλο. Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ. Αισθάνομαι περήφανος που ανήκω σ’ αυτή την οικογένεια».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ