ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Εμείς το φαβορί"

EUROPA LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
EUROPA LEAGUE / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδειξε περισσότερο σίγουρος για την ομάδα του εν συγκρίσει με τους αγώνες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έχρισε την ΑΕΚ φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Πέμπτης με την Μπριζ υποστήριξε πως θεωρεί την ομάδα του φαβορί για τη πρόκριση ενώ σημείωσε πως έχει στο μυαλό του την ενδεκάδα με την οποία θα αγωνιστούν οι "κιτρινόμαυροι".

Ο Ισπανός μίλησε για δυο διαφορετικά ματς σε σχέση με αυτά κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και αναφέρθηκε και πάλι στον αποκλεισμό από το Champions League στα παιχνίδια με τους Ρώσους όπου η ΑΕΚ είχε πληρώσει τις αδράνειες της στις στημένες φάσεις.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος της ΑΕΚ στο ματς;
«Σίγουρα ο βασικός στόχος είναι ειλικρινά η νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η Μπριζ είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία θέλει την προσοχή και το σεβασμό της. Πρέπει να εμφανιστούμε όπως πρέπει. Να διεκδικήσουμε όσα μας αναλογούν, όσα μπορούμε».

Τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ κρίθηκαν σε στημένες φάσεις. Έγινε δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα, με δεδομένο ότι και η Μπριζ είναι ομάδα που στηρίζεται σε αυτό τον τομέα για να σκοράρει;
«Είμαστε εκτός Champions League και ομολογουμένως πληρώσαμε τις αδράνειες μας στις στατικές φάσεις. Ελπίζω να οφειλόταν αυτό στην έλλειψη ρυθμού μας και όχι σε κάτι άλλο. Η αλήθεια είναι ότι έκτοτε δουλεύουμε ακόμα περισσότερο στις στημένες φάσεις για να διορθώσουμε πράγματα τα οποία μας στοίχισαν. Πρέπει να δείξουμε στον αντίπαλο ότι είμαστε έτοιμοι και γενναίοι, ότι είμαστε δυνατοί και έτοιμοι να ξεπεράσουμε το δύσκολο εμπόδιο της Μπριζ».

Έχετε λάβει τις τελικές αποφάσεις σας για το σχήμα και τα πρόσωπα που θα εμπιστευτείτε;
«Η αλήθεια είναι ότι έχω αποφασίσει ποια θα είναι η ενδεκάδα αύριο. Έχουμε προσαρμόσει τα πλάνα μας. Στο ματς με τον Πλατανιά ήθελα να δω την ομάδα και με 4 στην άμυνα ώστε να έχω την τελειωτική εικόνα και να πάρω τις κατάλληλες αποφάσεις για το συγκεκριμένο ματς».

Ποιες είναι οι διαφορές τακτικής προσέγγισης μεταξύ των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ και αυτών με τη Μπριζ; «Είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια, πιστεύω ότι κάναμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να περάσουμε στο Champions League, όμως η ΤΣΣΚΑ ήτα πάνω από τις δυνάμεις μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια διαφορετική πρόκληση, άλλο ματς, άλλες απαιτήσεις».

Υπάρχει φαβορί στην αναμέτρηση;
«Προσωπικά πιστεύω ότι το φαβορί είναι η ΑΕΚ διότι είναι η ομάδα μου. Αισθάνομαι ότι είμαστε καλά, έτοιμοι και δυνατοί για να τα καταφέρουμε. Η Μπριζ είναι μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο, πολύ γρήγορη. Θα τη σεβαστούμε, όμως νιώθουμε πολύ καλά».

Πως αντιμετωπίζετε το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει να σκοράρει κοντά στα έξι χρόνια σε ευρωπαϊκό ματς;
«Αυτά είναι στατιστικές, δείχνει το πόσο πρέπει να μεγαλώσουμε, να βελτιωθούμε έξω από την Ελλάδα, να κάνουμε πράγματα στην Ευρώπη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παίζουμε βάζοντας μόνο την καρδιά και την ψυχή, αλλά αντιλαμβανόμενοι τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών ματς. Το καλύτερο που πρέπει να σκεφτούμε είναι το γκολ να έλθει μέσα από ομαδική προσπάθεια».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ