ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Είμαι περήφανος"

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ικανοποιημένος ο Μανόλο Χιμένεθ από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (1-0), μίλησε γενικώς αλλά και ειδικώς για κάποιους παίκτες της ΑΕΚ.

Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του. Για τις δυνάμεις και την καρδιά μου βάζουν. Όμως για τον Μανόλο Χιμένεθ, υπάρχουν ζητήματα και… μυστικά, όπως στην περίπτωση του Πατίτο. Γι αυτό και ο Ισπανός τεχνικός, μίλησε και για την προσπάθεια που κάνει συνολικά η ΑΕΚ στα play off, αλλά και ειδικά για κάποιους παίκτες.

"Η ομάδα παίζει πολύ καλά. Όσον αφορά το ματς με τον Πανιώνιο, δεν παίξαμε καλά. Στον ΠΑΟΚ παίξαμε καλά. Και σήμερα παίξαμε καλά απέναντι σε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει στρωτό παιχνίδι. Αυτό που είναι ξεκάθαρο πως μετά από μια μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο γύρο να μειώσουμε την διαφορά, η φρεσκάδα στα πόδια των ποδοσφαιριστών, δεν είναι ίδια.

Πρέπει να προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε ματς, ξέροντας πως τα λεπτά στο ματς, είναι δύσκολο να περάσουν. Αυτό αφορά όλες τις ομάδες. Αλλά ας θυμηθούμε στο τέλος του πρώτου γύρου, την διαφορά που είχε η ΑΕΚ μ’ όλες τις άλλες ομάδες και πως τελείωσε ο δεύτερος γύρος. Είμαι περήφανος γι αυτούς τους παίκτες, που τα έδωσαν όλα για να είναι σε μια καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα και να βγάλουν στα playoffs έξτρα δυνάμεις. Όταν λείπει η δύναμη, πρέπει να βγάζουμε ψυχή".

- Σας έχει αποπροσανατολίσει το λάθος του επόπτη στον τελικό;

"Επειδή κερδίζουμε, δεν χάνω την συγκέντρωση μου. Αυτό που χάνω την συγκέντρωση μου, είναι όταν υπάρχει αδικία. Αλλά πάντα λέω, πως η δουλειά του διαιτητή, είναι πολύ δύσκολη".

- Ποιο είναι το συμπέρασμα για την φετινή ομάδα; Δυσκολεύεται να κάνει παραγωγικό παιχνίδι;

"Να μου εξηγήσει κάποιος, πως παίζει η ΑΕΚ. Νομίζω πως έχω ξεχάσει το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ένα σουτ. Και είχαμε πολύ μεγαλύτερη κατοχή. Και για τα δικά μου γούστα, παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα, που μαζί με την ΑΕΚ, προσπαθεί να παίξει στρωτό παιχνίδι. Νομίζω πως δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, για να κερδίσουμε το παιχνίδι και είχαμε την ασφάλεια πίσω, πως δεν δεχόμαστε φάσεις".

- Τι είπατε με τον κύριο Ουζουνίδη στο τέλος;

"Μιλήσαμε για το κύπελλο, αλλά αυτό είναι παρελθόν".

- Ένα σχόλιο για τον αποκλεισμό του Πατίτο;

"Κανένα σχόλιο. Είναι μυστικό δικό μας. Ψάχνουμε το καλύτερο για την ΑΕΚ".

- Μπορεί ο Μπακασέτας να παίζει στα άκρα;

"Δεν είναι η φυσική του θέση. Αν δεν υπήρχαν άλλοι παίκτες που κάνουν καλή δουλειά, ο Μπακασέτας είναι ένας καταπληκτικός δεύτερος επιθετικός. Αλλά έχει τόσα προσόντα και τόσο μεγάλη καρδιά, που μπορεί να παίξει στα πλάγια. Άλλοι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Έχουμε πολλούς παίκτες, με τα ίδια χαρακτηριστικά. Σε ποδοσφαιριστές όπως ο Μπακασέτας, πρέπει να δίνουμε λύσεις. Και είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ".

- Ένα σχόλιο για τον Λάζαρο;

"Είναι κάτι που έχουμε ήδη μιλήσει με τον Λάζαρο. Είναι ένας παίκτης που αλλάζει τον ρυθμό στα παιχνίδια. Την σημαντική δουλειά που έκανε ο Μπακασέτας, να κουράσει τον αντίπαλο και να υπάρχει μια ισορροπημένη δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Και ξέραμε πως αυτή η δουλειά που έγινε, θα μπορούσε να μεταφραστεί σε επιτυχία, βάζοντας τον Λάζαρο, ελπίζοντας πως θα σκοράρει. Κάτι που έκανε. Στο ποδόσφαιρο μετρά πολύ η στρατηγική. Αν κερδίσεις όλα καλά, αν όχι, δεν είναι καλά. Και αυτό δεν είναι δίκαιο".

- Ένα σχόλιο για τον Μπακάκη;

"Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες της ΑΕΚ. Ίσως κάποιοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο. Παίκτες όπως ο Μπακάκης, ο Κολοβέτσιος ή ο Λαμπρόπουλος, είναι παίκτες που πάντα δίνουν την ψυχή τους. Και είμαι πάντα περήφανος γι αυτούς. Για μένα είναι παίκτες πρώτου επιπέδου, πολύ σημαντικοί. Αλλά λόγω των προβλημάτων που είχε ο Μπακάκης, ήταν μια δύσκολη περίοδος γι αυτόν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ