ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Δεν θα μιλήσω με καμία άλλη ομάδα"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έβαλε οριστικό τέλος στα σενάρια για το μέλλον του, λέγοντας στη Nova πως δεν θα μιλήσει με καμία άλλη ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Μετά την ΑΕΚ, η οποία ξεκαθάριζε χθες (27/4) πως «έχουμε προπονητή και αυτός είναι ο Μανόλο Χιμένεθ», ήταν σειρά και του Ισπανού τεχνικού να βάλει τέλος στην προπονητολογί και τα διάφορα σενάρια για το μέλλον του. Ο Χιμένεθ, μιλώντας στην κάμερα της Nova, ξεκαθάρισε πως συζητά μόνο με την ΑΕΚ, για την ανανέωση του συμβολαίου του.

"Έχω πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση και είναι κάτι που είπα στον πρόεδρο σε μια συνάντηση που είχαμε πριν από έναν μήνα. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ με άλλη ομάδα εκτός από την ΑΕΚ. Βλέπω κάποιες φήμες ότι μπορεί να επιστρέψω στη Σεβίλλη κι έχω πει πολλές φορές τη γνώμη μου σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Έχουν πάρει τη σωστή απόφαση, αφού στα επόμενα πέντε παιχνίδια δεν υπάρχει κάποιος μάγος. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν μαζί ώστε να ολοκληρώσουν το πρότζεκτ και μετά να αναζητήσουν τις ευθύνες.

Έχει περάσει αρκετός καιρός απ' όταν ο εκπρόσωπός μου μιλάει με τους εκπροσώπους της διοίκησης για να προσπαθήσουν να φτάσουν σε μια συμφωνία. Μια συμφωνία με τη φιλοδοξία ώστε αυτό που καταφέραμε τη φετινή περίοδο να μην είναι απλώς κάτι που έγινε για μια φορά έπειτα από 24 χρόνια, αλλά να υπάρξει και συνέχεια".

- Για το ματς με την Κέρκυρα:

"Ένας από τους πιο δύσκολους στόχους που έχουμε πλέον, μετά από μια επιτυχία, είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ομάδα συγκεντρωμένη. Αρχικά είναι λογικό να υπάρξει μια ψυχολογική χαλάρωση, αλλά πλέον πρέπει να πατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος, έτσι ώστε να καταφέρει η ομάδα να κατακτήσει και τον δεύτερο στόχο που έχει θέσει".

- Το μεγαλύτερο άγχος σας είναι το πως θα καταφέρετε, μετά τους πανηγυρισμούς, να επαναφέρετε τους ποδοσφαιριστές στην πραγματικότητα και στο ματς με τον ΑΟΚ;

"Φυσικά κάθε άνθρωπος σκέφτεται διαφορετικά και όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με συγκέντρωση, έχοντας ως βασικό τόχο να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να μη σκεφτόμαστε το μεθεπόμενο βήμα. Αν κάποιος σκέφτεται ότι αυτές τις δύο εβδομάδες δεν πρέπει να συνεχίσει σ' αυτή τη "γραμμή", τότε μπερδεύεται γιατί δεν θα είναι έτοιμος. Αν κάποιος σκέφτεται κάτι διαφορετικό από το παιχνίδι με την Κέρκυρα τότε κάνει λάθος. Όλοι οφείλουμε να δουλεύουμε καθημερινά ώστε να βελτιωνόμαστε και να είμαστε φιλόδοξοι".

- Τα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος θα είναι κατά κάποιο τρόπο και μια διαδικασία για τους παίκτες να αποδείξουν ότι αξίζουν να μείνουν στην ομάδα την επόμενη σεζόν;

"Μια ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται. Σήμερα γιορτάζεις αυτό που κατάφερες χθες, αλλά πρέπει να δουλέψεις ώστε να συνεχίσεις αύριο με μια νέα επιτυχία. Δεν υπάρχει παύση. Απλώς υπάρχουν κάποιες ομάδες με φιλοδοξίες και άλλες που συμβιβάζονται. Εμείς οφείλουμε να είμαστε φιλόδοξοι, γνωρίζοντας ότι ήταν πολύ δύσκολο αυτό που καταφέραμε και βασίστηκε πάνω στη δουλειά. Αν όμως σταματήσουμε τη δουλειά, δε θα καταφέρουμε τίποτα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ