ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Δεν συμβιβαζόμαστε με ισοπαλία"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν συμβιβάζεται με την ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά και κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Διαβάστε όσα υποστήριξε ο τεχνικός της ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς.

Το κλίμα και στα αποδυτήρια της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη μετά το ματς με τον Πανιώνιο και στα Σπάτα την επόμενη μέρα, ήταν βαρύ. Κλίμα… ήττας, παρά το γεγονός πως το παιχνίδι είχε λήξει 1-1. Μάλιστα εκείνο που τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στους παίκτες του, ήταν πως «το μόνο που με χαροποιεί, είναι πως είστε στεναχωρημένοι σαν να έχουμε χάσει».

Για τον Ισπανό τεχνικό, η ΑΕΚ δεν πρέπει ποτέ να συμβιβάζεται με την ήττα. Και αυτό τόνισε μιλώντας στη Nova, ως προς τον στόχο της Ένωσης στο ματς της Κυριακής (12/3) με τον ΠΑΟΚ

- Συμφωνείτε με την άποψη ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα κι αν έχει προηγηθεί του ντέρμπι, δεν επηρεάζει την απόδοση της ομάδας σε ματς όπως αυτό της Κυριακής;

“Οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν έχει σχέση με τη νίκη θα πρέπει να μας κάνει να προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε. Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα φιλόδοξη που θα κερδίζει πάντα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μερικές φορές ό, τι δουλεύουμε δε μας βγαίνει, όχι όμως ότι δεν το προσπαθούμε. Αυτό που θέλω εγώ είναι η ομάδα να προσπαθεί συνεχώς να κερδίζει”.

- Τα στοιχεία που έδειξε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μπορούν να κάνουν τη διαφορά και απέναντι στον ΠΑΟΚ;

“Εγώ περιμένω πάντα το μέγιστο απ' την απόδοση των ποδοσφαιριστών μου και τις περισσότερες φορές δίνουν το μέγιστο. Μερικές φορές δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα περιμένουμε. Δε σημαίνει ότι δε θέλει ο ποδοσφαιριστής, απλώς δεν του βγαίνουν. Ειλικρινά κανείς δεν είναι χαρούμενος με το παιχνίδι στον Πανιώνιο. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξουμε ότι θέλουμε περισσότερα. Εκπροσωπούμε μία σημαντική, μία μεγάλη ομάδα και δε συμβιβαζόμαστε με την ισοπαλία σε κανένα ματς”.

- Το γεγονός ότι εντός έδρας η ΑΕΚ δεν έχει δεχθεί γκολ με εσάς στον πάγκο, είναι ένα στοιχείο που επηρεάζει θετικά τους παίκτες σας πριν από ένα ντέρμπι;

“Όλα τα θετικά αποτελέσματα είναι καλά. Υπάρχουν πράγματα που έχουν πάει καλά και άλλα όχι. Για παράδειγμα είναι σημαντικό η ΑΕΚ να μη χάνει. Το πρόβλημα είναι ότι ούτε οι αντίπαλοί μας που προηγούνται στη βαθμολογία χάνουν βαθμούς. Η ΑΕΚ έχει βελτιωθεί πολύ αλλά πρέπει να βελτιωθεί κι άλλο. Το πρόβλημα στη βαθμολογία δεν είναι ότι η ΑΕΚ χάνει βαθμούς, αλλά ότι οι αντίπαλοί μας δεν χάνουν βαθμούς ώστε να μειωθεί η διαφορά”.

- Ποια είναι τα πιο δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ που θα σταθείτε περισσότερο;

“Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα. Λόγω σεβασμού δεν θα κάνω ανάλυση. Ο προπονητής του είναι αυτός που θα πρέπει να κάνει ανάλυση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε φόρμα και πρόκειται όντως για μία καλή ομάδα. Η ΑΕΚ είναι σε καλή κατάσταση και είναι μία μεγάλη ομάδα. Εγώ κάνω ανάλυση, σκέφτομαι και επικεντρώνομαι σε εμάς και στο ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Εξαρτάται από εμάς και ο ΠΑΟΚ εξαρτάται από τη δική του απόδοση”.

- Η δύναμη της έδρας μπορεί να παίξει ρόλο και σ' αυτό το ντέρμπι;

“Προέρχομαι από ένα πρωτάθλημα που οι μεγάλες και σημαντικές ομάδες δεν επιτρέπουν να επηρεάζονται απ' το αν παίζουν εντός ή εκτός έδρας. Έτσι είναι η κατάσταση και στο μέλλον πρέπει κι εμείς να καταφέρουμε να έχουμε μία ομάδα που θα παλεύει πάντα για τη νίκη, ανεξάρτητα απ' το αν θα παίζει εντός ή εκτός έδρας. Ίσως ο χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά εμείς πρέπει να πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Ανεξαρτήτως αν είναι στο ΟΑΚΑ ή εκτός έδρας”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ