ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω στην ΑΕΚ"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Μετά τα δημοσιεύματα για την συνάντηση με τον πρόεδρο της Λας Πάλμας και την πρόταση συνεργασίας, ο Μανόλο Χιμένεθ "θόλωσε" τα νερά για το μέλλον του.

Την ίδια ώρα που ισπανικά δημοσιεύματα αποκάλυπταν το ραντεβού του Χιμένεθ με τον πρόεδρο της Λας Πάλμας και η ΑΕΚ έστελνε στον Ανδαλουσιάνο τεχνικό, όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, ένα ξεκάθαρο μήνυμα για να κλείσει η εκκρεμότητα, ο ίδιος "θόλωνε" τα νερά για το μέλλον του.

Σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Neo fm" της Σεβίλλης, ο Χιμένεθ άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που το έκανε τόσο ανοικτά, μετά από εκείνο το "αν είμαστε μαζί και του χρόνου", που είχε πει στους παίκτες της ΑΕΚ στην τελευταία προπόνηση, αλλά τότε εκλήφθηκε ως… τυπικότητα μιας και δεν είχε ακόμα υπογράψει.

"Τελειώνει το συμβόλαιό μου και δεν ξέρω ακόμα αν θα συνεχίσω στην ΑΕΚ", ήταν η απάντηση του Χιμένεθ, στην ερώτηση για το μέλλον του.

Για το πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚ, ανέφερε πως "αξίζαμε αυτόν τον θρίαμβο. Φτάσαμε σε αυτόν, δίνοντας όλοι στην ομάδα τον καλύτερο εαυτό μας σε κάθε ματς. Ξεπεράσαμε τους μεγάλους μας αντιπάλους, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο και φέρνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα".

Για την απώλεια του νταμπλ, σχολίασε: "Είχαμε πάρει το πρωτάθλημα τρεις εβδομάδες πριν. Είναι δύσκολο να μένεις 24 χρόνια χωρίς τίτλο και είναι δύσκολο να διαχειριστείς την επιτυχία, όταν αυτή έρθει. Για πολλούς από τους ποδοσφαιριστές μας άλλωστε, ήταν η πρώτη φορά που κατέκτησαν πρωτάθλημα. Ήταν λογικοί οι πολλοί πανηγυρισμοί, αλλά αυτό οδήγησε στην έλλειψη συγκέντρωσης. Δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ωστόσο, μια ήττα δεν μπορεί να σβήσει τη δουλειά που κάναμε όλους τους προηγούμενους μήνες".

Για τον Ιβάν Σαββίδη, απάντησε πως "δεν έχει να κάνει τίποτα με το ποδόσφαιρο ή με το καθαρό και δίκαιο παιχνίδι αυτό που έκανε. Αλλά αυτά, καλώς ή κακώς μπορούν να συμβούν. Δυστυχώς αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και δεν πρέπει να χαρακτηρίσει γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν ένα λάθος από μέρους του. Πιστεύω ότι το κατάλαβε και ότι μετάνιωσε".

Για τη ζωή του και το μέλλον, πέρα από την αναφορά στην ΑΕΚ, είπε πως "η ζωή στην Ελλάδα είναι παρόμοια με την Ανδαλουσία. Το φαγητό, το κλίμα, η ζωή γενικά. Είναι ο τέλειος τόπος για να προσαρμοστεί και να δουλέψει ένας Ανδαλουσιάνος, αν δεν βρίσκεται στη Σεβίλλη".

Για το αν ο φετινός, είναι ο καλύτερος Χιμένεθ, απάντησε: "Αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα. Δυστυχώς ένας προπονητής συνδέεται με τα αποτελέσματα. Ωστόσο ο στόχος είναι ένας. Να βελτιώνεσαι κάθε μέρα. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου μοιραία όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αλλά όποιος χάνει δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός προπονητής ή ότι δε δουλεύει".

Για το μέλλον του και για το αν η Σεβίλλη τον καλούσε κάποια στιγμή: "Θα μου άρεσε να γυρίσω κάποια στιγμή, άλλα για την ώρα πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που μένουν στην καρδιά σου. Τόσο η Σεβίλλη όσο και η ΑΕΚ χάραξαν τη ζωή μου. Αν μια μέρα η Σεβίλλη με χρειαστεί, θα αναλάμβανα με μεγάλη ευχαρίστηση. Αλλά αυτή τη στιγμή έχει τους καλύτερους επαγγελματίες για να το κάνουν αυτό".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ