ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Δεν είπα ότι παίζεται η παραμονή μου"

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏÊ (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ρωτήθηκε για το δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει μιλήσει στην Ισπανία για την παραμονή του ή μη στην ΑΕΚ. Του άρεσε το πάθος των ποδοσφαιριστών του στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Μετά το ντέρμπι της προηγούμενης Τετάρτης (24/5) στην Λεωφόρο, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε μιλήσει ανοικτά για το γεγονός πως οι παίκτες της ΑΕΚ, δεν έβγαλαν καρδιά στο γήπεδο. Κάτι χειρότερο ακόμα και από την ήττα. Αυτή την φορά όμως, ο Ισπανός τεχνικός είδε τους παίκτες του όχι μόνο να κερδίζουν τον ΠΑΟΚ, αλλά να βγάζουν και πάθος και ψυχή.

Γι αυτό και ο Χιμένεθ ήταν απολύτως ικανοποιημένος, ενώ μίλησε και για το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, αλλά και για το μέλλον της ΑΕΚ, ταplayoffs αλλά και την ανάγκη να αποκτήσει η ομάδα το νέο γήπεδο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

«Εύχομαι και ευχόμαστε όλοι. Σήμερα λόγω σεβασμού προς τον κόσμο και τους ίδιους μας τους εαυτούς, έπρεπε να καθαρίσουμε την εικόνα που δείξαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό και να εμφανιστεί η ομάδα που είχε καιρό να εμφανιστεί. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μονο σημαντικό το αποτέλεσμα, παρόλο που εκεί επικεντρώνονται όλα. Και η εικόνα που έδειξε σήμερα η ομάδα, είναι η εικόνα που είχαμε δείξει σε προηγούμενα παιχνίδια. Δεν την δείξαμε σε κάποια άλλα, ευτυχώς όμως σήμερα, την δείξαμε ξανά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όμως στον Πανιώνιο, αν δεν δείξουμε την ίδια εικόνα, δεν θα είμαι ικανοποιημένος».

Για την αλλαγή του Χριστοδουλόπουλου:
«Στο ποδόσφαιρο δεν ξέρω τίποτα. Και ότι κάνω, το κάνω για να κάνω λάθος. Απλά γιατί πιστεύω, πως ήταν η ιδανική στιγμή για να κάνω αυτή την αλλαγή. Έπρεπε να κερδίσουμε το κέντρο του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τρία αμυντικά χαφ, εμείς παίζαμε με δυο και θέλαμε να ισορροπήσουμε το κέντρο».

Για το τελευταίο ματς με τον Πανιώνιο:
«Όλοι χρειάζονται πλέον φρεσκάδα. Και εγώ ο ίδιος. Αλλά πρέπει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Δεν εξαρτάται από εμάς η πρώτη θέση. Αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε με μια καλή εικόνα. Είναι και ο ΠΑΟΚ που έχει το παιχνίδι. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι».

Για την παραμονή του στην ΑΕΚ:
«Αυτό θα έπρεπε να το εξηγήσει, αυτός που έχει γράψει κάτι στο ίντερνετ. Εγώ δεν έχω πει ποτέ, ότι παίζεται η παραμονή».

Τι μπορεί να αλλάξει για να ετοιμάσει μια ομάδα για μια σεζόν με πολλά ματς:
«Είναι κάτι πολύ βάρβαρο αυτό με τα play offs. Η ΑΕΚ φέτος είχε τρεις προπονητές. Τρία διαφορετικά πλάνα δηλαδή. Αυτό δεν είναι καλό για τους παίκτες. Δεν υπάρχουν δυο προπονητές που να έχουν την ίδια σκέψη. Για να φτάσει μια ομάδα στο τέλος του πρωταθλήματος σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να έχει ένα καλό ρόστερ και μια καλή προετοιμασία. Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι έγινε, όταν δεν ήμουν.

Αλλά αυτό που μπορώ να πω, είναι πως οι παίκτες μου τα έχουν δώσει όλα και είμαι περήφανος γι αυτούς. Εγώ βρήκα μια ομάδα απογοητευμένη, χωρίς ευτυχία. Και υπήρξαμε η καλύτερη ομάδα του δευτέρου γύρου. Μόνο ο άδικος τελικός του κυπέλλου, έβλαψε τους παίκτες μου. Σ’ αυτή την ζωή πρέπει να είναι κάποιος ταπεινός και να μαθαίνει από τα λάθη του. Και εμείς προσπαθούμε να μάθουμε από τα λάθη μας».

Για την απουσία του κόσμου από το ΟΑΚΑ:
«Πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα, που παίζει με το μεγαλύτερο μειονέκτημα. Το ΟΑΚΑ δεν γεμίζει ούτε με την εθνική. Καταπληκτικό στάδιο. Αλλά όχι για να αισθανθείς πως υπάρχει ένας δωδέκατος παίκτης, για να αισθανθείς όπως στο Καραϊσκάκη ή στην Λεωφόρο ή στην Τούμπα.

Το να παίζεις στο ΟΑΚΑ, αξίζουν πολλά οι παίκτες, γιατί δεν νιώθουν τον κόσμο τόσο πολύ. Και είναι πολύ δύσκολο και για τους φιλάθλους, διότι δεν μπορούν να μεταδώσουν όσα θέλουν στους ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ χρειάζεται το δικό της γήπεδο, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και σε παιχνίδι με 50χιλιάδες, πάλι δεν φαίνεται στο ΟΑΚΑ»

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ