ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Αυτή τη φορά αποδόθηκε δικαιοσύνη"

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στο Sport24.gr μετά τη λήξη της επικής ανατροπής και νίκης της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (3-2) στο ΟΑΚΑ. Φοβήθηκε στο 0-2 ο Ανδαλουσιάνος; Ποιο γκολ ήταν πιο σημαντικό; Πού αφιερώνει τη νίκη και πώς εξηγεί τη σχέση του με τον Λάζαρο;

Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε να χάνει 0-2, με δύο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου κι ένα του Πέτρου Μάνταλου έφθασε σε μια επική ανατροπή και νίκη επί του Ολυμπιακού (3-2) στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν και σπουδαιότερο ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Λίγο μετά τη λήξη του ματς, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε στο Sport24.gr στη μεικτή ζώνη του ΟΑΚΑ για τη σπουδαία επικράτηση της ομάδας του. Πού αφιερώνει τη νίκη; Τι είπε στους "κιτρινόμαυρους" στο ημίχρονο; Ποιο από τα τρία γκολ ήταν το σημαντικότερο;

- Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη, μα είναι άλλο να νικάς 1-0 κι άλλο 3-2 με αυτή την ιστορική ανατροπή. Αυτό δίνει μεγαλύτερη σημασία στη νίκη;

"Δίνει πολλή περισσότερη χαρά, ηθικό γιατί το παιχνίδι έγινε δύσκολο - κι έγινε άδικα γιατί είχαμε ανωτερότητα - αλλά είναι σημαντικό ότι αυτή τη φορά στο ποδόσφαιρο υπήρχε δικαιοσύνη και μπορέσαμε και νικήσαμε 3-2".

- Τι είπατε στους παίκτες σας στο ημίχρονο όταν χάνατε 0-1;

"Να βγουν, να προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν το ματς και στη συνέχεια να το ανατρέψουν. Αλλά, στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου από ένα λάθος στο μαρκάρισμα δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ. Όμως, η ομάδα δεν σταμάτησε να πιστεύει στην επική (ανατροπή), στην αντίδραση. Στο τέλος, καταφέραμε να πάρουμε εντελώς άξια τη νίκη".

- Στο 0-2 το πλήθος του ΟΑΚΑ έμοιαζε να πιστεύει ότι το ματς είχε τελειώσει, αλλά οι παίκτες έδωσαν την εντύπωση ότι το πίστευαν. Αυτό δίνει μεγαλύτερη σημασία (αξία) για μια ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

"Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να συνεχίζει νικώντας παιχνίδι με το παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε αυτή τη συνοχή κι αυτή την αυτοπεποίθηση. Μερικές φορές βγαίνει σε καλό, άλλες όχι. Το σημαντικό είναι ότι το προσπαθούμε".

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

- Σε ποιον θα θέλατε να αφιερώσετε αυτή τη νίκη;

"Σε όλους και στον καθέναν που χαίρεται για τη νίκη της ΑΕΚ. Αφιερώνω αυτή τη νίκη βεβαίως στην οικογένειά μου, στους οπαδούς και σε δύο μέλη που έφυγαν από την ομάδα πριν από λίγο. Τον Κώστα (Καμπόλης, πρώην γκολκίπερ τερματοφυλάκων της Ένωσης) και τον Γρηγόρη (Μπογδάνης πρώην διατροφολόγος της ομάδας)".

- Πώς εξηγείς την ειδική σας σχέση με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο;

"Ο Λάζαρος είναι σημαντικός παίκτης, όπως και οι υπόλοιποι. Κάνει πολύ καλή δουλειά, όπως και οι συμπαίκτες του. Το σημαντικό είναι να συνεχίσει".

- Ήταν ένα ακόμη βήμα προς τον τίτλο;

"Ήταν ένα σημαντικό ματς που μας κρατά στην κορυφή, αλλά μένουν πολλά ματς ακόμη για να είμαστε στην κορυφή της κατάταξης".

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / ΧΙΜΕΝΕΘ ΟΑΚΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / ΧΙΜΕΝΕΘ ΟΑΚΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Το πιο κρίσιμο γκολ; Το τρίτο και νικητήριο του Μάνταλου, ή το πρώτο του Χριστοδουλόπουλου με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την ανατροπή;

"Το πρώτο μας έκανε να πιστέψουμε, το δεύτερο μας έδωσε περισσότερη εμπιστοσύνη και το τρίτο μας χάρισε τη νίκη".

- Ο τίτλος κρίνεται στα ντέρμπι τελικά;

"Όχι, σε κάθε ματς. Δεν αξίζει εάν νικήσεις τον Ολυμπιακό και χάσεις από άλλο αντίπαλο. Όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί και πρέπει να τους σεβαστείς".

- Ειλικρινά, φοβηθήκατε ότι στο 0-2 δεν θα μπορέσετε να πάρετε τίποτα από αυτό το ματς;

"Δεν φοβήθηκα γιατί θα ήταν άδικο για όλα όσα προσέφερε στο ματς η ΑΕΚ και για τα λίγα που έκανε ο Ολυμπιακός".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ